Тествах и при мен тези "бъгове". Скриптовете ми работят и сесията на Dolphin си работи без проблем. Нямам абсолютно никакви проблеми с тях @bvbfan и @p4p са прави.
Тествах и при мен тези "бъгове". Скриптовете ми работят и сесията на Dolphin си работи без проблем. Нямам абсолютно никакви проблеми с тях
@bvbfan и @p4p са прави.
Dolphin-root, модификации и т.н. После защо не работело. Виж последната версия в AUR - 19.12.2-1, сега сме на 20.08.2
Иначе за стартиране на conky, включване на един модул за регулиране на подсветката и включване на звука през колоните на лаптопа.
Последните две съм ги сложил, защото имам проблеми с тези неща на ниво ОС, а не на KDE.
Тоест не ми се регулира подсветката на дисплея и нямам звук от колоните на лаптопа на абсолютно всички графични среди и чакам фикс на ниво kernel, но разни пичове са намерили някакво работещо решение.
Последна промяна от Shaker на нед окт 18, 2020 11:02, променено общо 1 път.
Здравейте, не знам дали е от новата версия на KDE или не е, в панела с иконките съм си добавила собственоръчно написан .sh скрипт за изключване на компютъра след определено време, проблема е там че когато стартирам този скрипт ми изкарва ето това съобщение
Интересното е, че когато стартирам този скрипт от друго място си работи без проблеми.
Това съобщение ми го изкарва от 4-5 дни, преди си работеше нормално.
А защо този скрипт е с разширение .desktop и се намира в грешната директория?
Съдейки по това, което ѝ изписва, явно му е направила шорткът за десктопа или за някое меню. По-интересно ми е защо не е задала на системата да стартира директно самия скрипт, ами е задала да стартира шорткъта.
Знам как се добавя скрипт да се стартира автоматично с системата, имам такива скриптве 5 на брой които се стартират автоматично, но специално за този скрипт не ме устройва да се стартира автоматично с системата, понеже като седна да правя нещо на компютъра не е много удачно той да се изключи след 1 час, точно за това съм си изкарала шорткът на десктопа и от там стартирам вече този скрипт когато ми е нужно компютъра да се изгаси след определено време.
Dolphin-root, модификации и т.н. После защо не работело. Виж последната версия в AUR - 19.12.2-1, сега сме на 20.08.2
Иначе за стартиране на conky, включване на един модул за регулиране на подсветката и включване на звука през колоните на лаптопа.
Последните две съм ги сложил, защото имам проблеми с тези неща на ниво ОС, а не на KDE.
Тоест не ми се регулира подсветката на дисплея и нямам звук от колоните на лаптопа на абсолютно всички графични среди и чакам фикс на ниво kernel, но разни пичове са намерили някакво работещо решение.
Шейк, как според теб имам опцията от последния билд, ако съм със стара версия С последната съм, AUR не ме бърка особено, компилирам си го и си го пачвам сам
Знам как се добавя скрипт да се стартира автоматично с системата, имам такива скриптве 5 на брой които се стартират автоматично, но специално за този скрипт не ме устройва да се стартира автоматично с системата, понеже като седна да правя нещо на компютъра не е много удачно той да се изключи след 1 час, точно за това съм си изкарала шорткът на десктопа и от там стартирам вече този скрипт когато ми е нужно компютъра да се изгаси след определено време.
Слагаш го на Profile Unload. А каква е идеята да работи 1 час? Не е заяждане, просто се опитвам да разбера какво постигаш по този начин.
Слагаш го на Profile Unload. А каква е идеята да работи 1 час? Не е заяждане, просто се опитвам да разбера какво постигаш по този начин.
На дистанционното на телевизорите има копче "sleep" и от него си избираш след колко време да се изгаси телевизора, този скрипт при мен играе същата роля но само че е фиксиран на 60 минути, когато гледам филми вечерта и усетя че ме унася на сън стартирам скрипта и компютъра се изгася след 60 минути, за да не работи компютъра цяла вечер.
Взимаме VLC за пример, но работи с всеки плеър, който поддържа самоизключване при завършването на видеофайл/плейлист.
стартираш го в конзолата и с && добавяш shutdown -h 1. След края на видеофайла и спирането на плеъра, ще ти даде таймаут от минута, през която може да спреш изключването със shutdown -c, ако е инцидентно.
Аз специално си ползвам смартфона с KDE Connect за дистанционно, за да се улесни още повече този процес.
Днес другият син на Майкъла ми даде един Mac Book, който също ще се сдобие с Linux - какви епъли, какви macOS-ове Не знам защо не ви връзва при вас, но аз нямам пропуск, както виждате
Мак-а е добър, стига да разработваш iOS и MacOS приложения. Ама да се инсталира Linux на Mac е голямо осакатяване. Там има доста голям избор на професионален софтуер и системата се държи много стабилно. Е, стига да използваш и хардуер на нагризаните ябълки
Е, зависи за какво се използва де