Наложи ми се и да го пресъбера, за да ми тръгне (не искам да си развалям uefi настройката на биоса, както мисля следващия път да инсталирам, уточнение - биоса ми е "авто" и като мушна флашка, тя тръгва в uefi-режим). Ако някой иска да го пробва и не му тръгне - ще кача нейде както съм го "чукнал леко", а "оригинала" е тука.
Поне за едно нещо съм благодарен на човека - "оставил е" с каква команда събира исото в .disk/mkisofs.
при него е
Код: Избери всички
genisoimage -iso-level 3 -allow-limited-size -joliet-long -r -V cinnamon -cache-inodes -J -l -b isolinux/isolinux.bin -c isolinux/boot.cat -no-emul-boot -boot-load-size 4 -boot-info-table -eltorito-alt-boot -e boot/grub/efiboot.img -o /home/eggs/.mnt/egg-of_linuxmint-faye-cinnamon_amd64_2025-01-20_1336.iso /home/eggs/.mnt/iso/
Код: Избери всички
xorriso -as mkisofs -R -r -J -joliet-long -l -cache-inodes -iso-level 3 -isohybrid-mbr /usr/lib/ISOLINUX/isohdpfx.bin -partition_offset 16 -V "cinnamon" -b isolinux/isolinux.bin -c isolinux/boot.cat -no-emul-boot -boot-load-size 4 -boot-info-table -eltorito-alt-boot -e boot/grub/efiboot.img -no-emul-boot -isohybrid-gpt-basdat -isohybrid-apm-hfsplus -o "${_BASEDIR}/egg-of_linuxmint-faye-cinnamon_amd64_2025-01-21-na4o.iso" .