Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Линукс лафче

Мнение от Mozo »

Първи дружки станаха тея...
Прочетено: 536704 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Glokta
Начинаещ
Регистриран: пон мар 27, 2017 18:16

Мнение от Glokta »

Microsoft е зло и върши злини!
Kурчевски
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: съб юни 06, 2020 20:18

Мнение от Kурчевски »

Е стига де, на тези пропагандни клипчета отдавна им мина модата.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Въобще не е минала, при тези е винаги актуална :evil3:
Изображение
Kурчевски
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от Kурчевски »

Да, ама видеата в Едгето вървят толкова мазно, че не е истина :roll: процесора заспива на 3-4% при 1080p 60fps :-o Това никой друг браузър не го може. Жената зарежда Макбука в понеделник и до петък гледа сторита в инстаграма :lol:
Естествено, за Линукс тази опция няма да я има :mrgreen:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не ми пука колко процента ми ядат клипчетата, аз затова съм го купувал, за да работи. Ако ще и на 100% да е - да не използваш Windows - безценно :evil3:
Изображение
Потребителски аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон май 08, 2017 18:33

Мнение от тед »

Да кой нормален човек ще даде една торба пари за процесор и ще гледа колко % му ядат някакво клипче или филм или песен ...
Това е все едно моторист да си купи последен модел пистов мотор и да го кара с 40 км/ч по магистралата за да му харчи по малко гориво.
Kурчевски
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от Kурчевски »

Лесно е да го кажеш Моз, но купи айфон и макбук на жена си, после се опитай да я убедиш, че не стават. Няма как. Ако сложа Дебиан на макбука, не ми се мисли какво ще стане :lol: Сигурно няма да може да си пусне една песен.
Така е и с 90% от хората. Ние тука сме техничари и имаме друг поглед над нещата.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ами не е точно така. На първо място на никого не бих купил подобно нещо. След това, когато го настроя както аз си знам, може да го използва всеки. Всичките ми приятели, познати, колеги и родителите ми са на Linux и си пускат парчета без никакъв проблем. И познай защо? Защото се пускат по същия начин, както навсякъде :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

тед написа:
пет юни 26, 2020 20:57
Да кой нормален човек ще даде една торба пари за процесор и ще гледа колко % му ядат някакво клипче или филм или песен ...
Това е все едно моторист да си купи последен модел пистов мотор и да го кара с 40 км/ч по магистралата за да му харчи по малко гориво.
Принципно има резон да гледаш колко процента ти ядат клиповете, защото ако ти е слаб професорът и от клипче литне на 100%, ще трябва да затвориш всички програми, заедно с браузъра, за да си пуснеш игра. Едно време на една по-стара конфигурация с Intel E3300 и аз бях така - затварях всичко и тогава пусках играта, защото иначе всичко замръзваше на тоталка.
Офтопик:
А карането с 40 км/ч няма да понижи харча. Харчът зависи от това на коя предавка и с колко оборота го караш, така че тази аналогия не е много удачна. :p
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Много си е удачна и се таман на място.
Изображение
Kурчевски
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от Kурчевски »

Mozo написа:
пет юни 26, 2020 23:25
Много си е удачна и се таман на място.
А удачно ли е моторист (какъвто съм и аз) да си купи мотор и като излезе на магистралата и му даде пълна газ, да прегрее и да си хвърли чорбите? Защото това е Линукс като му пуснеш клипче с по-висока резолюция.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Няма нужда от подобно ненужно преувеличаване. От 15 години гледам клипчета на Linux и не съм изхвърлил нищо. В същото време съм изиграл и хиляди игри, щото нищо не вървяло и нямало какво да се играе. Тея евтини тролизми в калната дата, не тук :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

@Kурчевски
Е, стига бе, то не бяха 52 лева и не помня колко стотинки в песента на моя градски... Точно тия "дзверове" тука не мойш ги обори. Мене можеш (нося на корупция в огнена вода).
Та, да си дойдем на думата - кога е добре да се ползува Мак/Уйн/Линукс/БСД - когато трябва. Според човека си е. Аз вече съм се предал и само племенницата може да ми влезе под кожата и да ме накара да се срещна с Уйн (с хиляда увъртания, де). Та така. Брат ми бичи с Мента, дъщеря му - с 10. Или обратното, според кой кой лаптоп ще вземе.
И аз не съм фанатик по отношение на другите - всеки си има вкус, на моя най-му се услажда да е Линукс с резенче лимон. ;) И е такъв от времето на ХП, някъде около сервизен пакет 2. Пък който иска да кара с каквото иска.
Но, Ифоните /Андроидите нямат обхват като моето Китайче, на което екстрата му е да свети седмица слабо и да пуска музика приемливо за шумна среда нонстроп и без зареждане, и да няма нет (специално го търсих около два месеца, доде го заплю).
Селски, Начо Селски.
Kурчевски
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от Kурчевски »

Mozo написа:
пет юни 26, 2020 23:51
Няма нужда от подобно ненужно преувеличаване. От 15 години гледам клипчета на Linux и не съм изхвърлил нищо. В същото време съм изиграл и хиляди игри, щото нищо не вървяло и нямало какво да се играе. Тея евтини тролизми в калната дата, не тук :съгласен:
Е сега, кална дата, там са много зле, това което пишем тук е висш пилотаж, който и за 10 живота няма да усвоят :mrgreen:
Игрите вървят, макар и с по-малко фпс от прозорците, но все пак вървят, защото там видео картата участва, докато в браузърите за Линукс са я пенсионирали и няма изгледи да я вдигнат от леглото.
spoiler:
Има, с малки изключения, но за тях си трябва отделна тема.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”