Ми не съм в грешка и го казвам без да се заяждам. Пуснах въпросното клипче на цял екран и минимизирах браузъра, за да видя конкито какво показва, докато клипът върви. Един-единствен с таб с клипа, за да няма намеса от друго съдържание. Професорът на 56% и 54 градуса, а видеокартата, която нормално стои между 30 и 35 градуса, "литна" на 60 градуса - и двете се държаха така, все едно играя игра. Което означава, че хардуерно ускорение има и работи. Ако нямаше, видеокартата нямаше да реагира, а професорът щеше да иде на 100% натоварване.Kурчевски написа: ↑пет юни 19, 2020 23:06Нивото на калнадата е страшно ниско, та чак плачевно, не само на форума, ами и на блога, където 10 човека са се събрали, а Мозо сам ги слага в малкия си джоб, но в случая си в голяма грешка![]()
Като се сетя само как ми се връзваха, че съм с Windows 12 иии...![]()
Windows 12![]()
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Re: Линукс лафче
Хардуерно ускорение има, процесорът е хардуер!
Радо, десен бутон -> stats for nerds и гледаш през кой кодек възпроизвежда - в твоя случай софтуерно ускорение.
Радо, десен бутон -> stats for nerds и гледаш през кой кодек възпроизвежда - в твоя случай софтуерно ускорение.
-
- Редовен потребител
- Регистриран: съб юни 06, 2020 20:18
Валсо, на твое място бих спрял с експериментите с 4к и 8к видеа в Линукс , за да не си изпържа процесора. Освен ако не си се вслушал във вчерашния ми съвет и не си решил да хвърлиш този, за да го смениш с Райзън 

-
- Редовен потребител
Интересно какви хора пишат статиите в блога на калдата

Здравейте. Пак успях да си омажа Линукс дистрото (Xubuntu). И проблема е, че не съм сигурен точно как. Нямах си работа (но имах бира) и реших да си инсталирам и едно Манджаро. Заделих място на диска и почнах. И май нещо там обърках. Пита ме дали е УЕФИ-мефи, и аз не схванах. Ръчках нещо, какво ръчках. Мисля, че по едно време ме караше да изключа някаква TPM защита (HP Pro 450 g2) от биоса. Май я изключих, а после включих - не съм сигурен. В крайна сметка се оказах с черен екран при старт. Странно, че Grub Repair програмката не подейства.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
А, да, бе, да си купя 2 пъти по-евтин АМД боклук, който с 6 ядра ще ми работи двуядрена i3-ка? Аре нема нужда!
Експериментите ги спрях, защото се разбра, че 4К с 60 кадъра вървят перфектно, както и 8К с 30 кадъра. 8К с 60 кадъра накъсват и не ми е ясно защо и освен това 8К с 60 кадъра накъсват дори и в Боза (за малко върнах Бозата от бекъп, колкото да направя сравнението и после пак ѝ набих шута). Някой ден ще хвана да ровя из гугъл по въпроса, но точно сега не ми се занимава.
Ryzen си е добре, един приятел си взе. Няма оплаквания.
Новите Ryzen-и са доста добри и тези на лаптопи 4800U (да енергоспестяващ) чупи i7-10750H
https://gadgetversus.com/processor/amd- ... i7-10750h/
Определено AMD ги закопа.
https://gadgetversus.com/processor/amd- ... i7-10750h/
Определено AMD ги закопа.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Ем, бате, то не става 14+++++++++++++++++++++++++++++ и така сто години
Точно интелите сега са печки, защото не минават на по-нисък производствен процес, а само помпат оувърклок, а както и всяко дете знае, това води до повишаване на температурите. Докато AMD са вече на 7 нанометра, онея пета година не могат да мръднат от 14...

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Само дето този Райзен, за който пише, че е пуснат тази година, има лимит от 32 ГБ РАМ, докато на Интел-а мойш да му ръгаш колкото искаш РАМ, чак до 128 ГБ. А интелски процесор от 2013-та има същия лимит. Както вече започнаха да излизат игри, които искат по 16 ГБ РАМ, в скоро време тия с райзените пак ще дават пари за процесори и отново опираме до поговорката "евтиното излиза скъпо".
Като гледам и останалите характеристики в сравнението, по най-важните показатели интелът пак е на върха в сравнение с АМД-то - въпреки нанометрите. А и от край време знаем какъв е пърформансът на АМД - 6 техни ядра се представят като 4 интелски.

Като гледам и останалите характеристики в сравнението, по най-важните показатели интелът пак е на върха в сравнение с АМД-то - въпреки нанометрите. А и от край време знаем какъв е пърформансът на АМД - 6 техни ядра се представят като 4 интелски.

-
- Редовен потребител
https://www.phoronix.com/scan.php?page= ... ulling-Fix
За кво говорим, тия са нереални кретени, то не беха мемори лийкове, сега и това
За кво говорим, тия са нереални кретени, то не беха мемори лийкове, сега и това

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1368 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4335 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 335 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5290 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4679 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-