Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Re: Линукс лафче

Мнение от Валсо »

Kурчевски написа:
пет юни 19, 2020 23:06
Валсо написа:
пет юни 19, 2020 20:46
Разбирачите в калната дата
Нивото на калнадата е страшно ниско, та чак плачевно, не само на форума, ами и на блога, където 10 човека са се събрали, а Мозо сам ги слага в малкия си джоб, но в случая си в голяма грешка :lol: :mrgreen:

Като се сетя само как ми се връзваха, че съм с Windows 12 иии... :-k
Windows 12 :mrgreen:
Ми не съм в грешка и го казвам без да се заяждам. Пуснах въпросното клипче на цял екран и минимизирах браузъра, за да видя конкито какво показва, докато клипът върви. Един-единствен с таб с клипа, за да няма намеса от друго съдържание. Професорът на 56% и 54 градуса, а видеокартата, която нормално стои между 30 и 35 градуса, "литна" на 60 градуса - и двете се държаха така, все едно играя игра. Което означава, че хардуерно ускорение има и работи. Ако нямаше, видеокартата нямаше да реагира, а професорът щеше да иде на 100% натоварване.
Прочетено: 537411 пъти
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от beggginer »

Хардуерно ускорение има, процесорът е хардуер!

Радо, десен бутон -> stats for nerds и гледаш през кой кодек възпроизвежда - в твоя случай софтуерно ускорение.
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Kурчевски
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: съб юни 06, 2020 20:18

Мнение от Kурчевски »

Валсо, на твое място бих спрял с експериментите с 4к и 8к видеа в Линукс , за да не си изпържа процесора. Освен ако не си се вслушал във вчерашния ми съвет и не си решил да хвърлиш този, за да го смениш с Райзън :mrgreen:
Kурчевски
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от Kурчевски »

Интересно какви хора пишат статиите в блога на калдата :-k
Здравейте. Пак успях да си омажа Линукс дистрото (Xubuntu). И проблема е, че не съм сигурен точно как. Нямах си работа (но имах бира) и реших да си инсталирам и едно Манджаро. Заделих място на диска и почнах. И май нещо там обърках. Пита ме дали е УЕФИ-мефи, и аз не схванах. Ръчках нещо, какво ръчках. Мисля, че по едно време ме караше да изключа някаква TPM защита (HP Pro 450 g2) от биоса. Май я изключих, а после включих - не съм сигурен. В крайна сметка се оказах с черен екран при старт. Странно, че Grub Repair програмката не подейства.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Да не е някой от писачите това?
Изображение
Kурчевски
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от Kурчевски »

Mozo написа:
пон юни 22, 2020 13:29
Да не е някой от писачите това?
Да.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Заеби, това вече е несериозно :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Kурчевски написа:
съб юни 20, 2020 07:33
Валсо, на твое място бих спрял с експериментите с 4к и 8к видеа в Линукс , за да не си изпържа процесора. Освен ако не си се вслушал във вчерашния ми съвет и не си решил да хвърлиш този, за да го смениш с Райзън :mrgreen:
А, да, бе, да си купя 2 пъти по-евтин АМД боклук, който с 6 ядра ще ми работи двуядрена i3-ка? Аре нема нужда!
Експериментите ги спрях, защото се разбра, че 4К с 60 кадъра вървят перфектно, както и 8К с 30 кадъра. 8К с 60 кадъра накъсват и не ми е ясно защо и освен това 8К с 60 кадъра накъсват дори и в Боза (за малко върнах Бозата от бекъп, колкото да направя сравнението и после пак ѝ набих шута). Някой ден ще хвана да ровя из гугъл по въпроса, но точно сега не ми се занимава.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Тоя евтин AMD боклук прави на салата най-новите интели...
Изображение
Потребителски аватар
Ripeng
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: нед яну 08, 2017 09:12

Мнение от Ripeng »

Ryzen си е добре, един приятел си взе. Няма оплаквания.
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

Новите Ryzen-и са доста добри и тези на лаптопи 4800U (да енергоспестяващ) чупи i7-10750H
https://gadgetversus.com/processor/amd- ... i7-10750h/
Определено AMD ги закопа.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ем, бате, то не става 14+++++++++++++++++++++++++++++ и така сто години :lol: :lol: :lol: Точно интелите сега са печки, защото не минават на по-нисък производствен процес, а само помпат оувърклок, а както и всяко дете знае, това води до повишаване на температурите. Докато AMD са вече на 7 нанометра, онея пета година не могат да мръднат от 14...
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Само дето този Райзен, за който пише, че е пуснат тази година, има лимит от 32 ГБ РАМ, докато на Интел-а мойш да му ръгаш колкото искаш РАМ, чак до 128 ГБ. А интелски процесор от 2013-та има същия лимит. Както вече започнаха да излизат игри, които искат по 16 ГБ РАМ, в скоро време тия с райзените пак ще дават пари за процесори и отново опираме до поговорката "евтиното излиза скъпо". :lol: :evil4:
Като гледам и останалите характеристики в сравнението, по най-важните показатели интелът пак е на върха в сравнение с АМД-то - въпреки нанометрите. А и от край време знаем какъв е пърформансът на АМД - 6 техни ядра се представят като 4 интелски. :toothy10:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Доста ти е старо инфото...
Изображение
Kурчевски
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от Kурчевски »

https://www.phoronix.com/scan.php?page= ... ulling-Fix

За кво говорим, тия са нереални кретени, то не беха мемори лийкове, сега и това :tard:
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”