Много як бъзик си направих по-рано с една овца (мъжка, бозиндоуска). но пък за сметка на това в скоро време ще ѝ свалим овчата кожа и ще я правим свободна овца (аналогично на щастливата кокошка). Заприказвахме се за перални, чиито панели са написани на марсиански и аз му показах снимката с превода на контролния панел за
нашата пералня. Той поиска да направи същата и за неговата, която му е пратена от роднини от Англия и съответно е написана на брекзитски и понеже човекът е от старото поколение (рускоговорящото) и не знае английски, аз му преведох контролния панел за неговата, дадох му текста и го оставих да си превежда снимката. Аз поиграх 2 чàса и половина на ЕТС2, излизам от играта и му пиша в Дискорд да го питам докъде е стигнал, мислейки, че вече е приключил. Оказа се, че е направил почти половината снимка на български, защото не владее Фотошоп и ползва моя уиндоуски метод - с IrfanView. "Че ирфанът е бавен - така е, ама ти се излагаш", казвам му. А той "ако можеш по-бързо, направи я ти". Казах му, че снимката за нашето Миле (побългарената дума е Миеле) я направих за има-няма половин час, а той не вярва. И аз му казвам "Добре, навит ли си на облог? Ще ти споделя екран да видиш как се прави за половин час и ако успея да ти преведа твоята снимка за половин час или по-малко, ще ми пратиш една каса "Пиринско" по Еконт". И преди час и нещо получих СМС, че я е пратил, но заради карантината Еконт не работят в неделя и ще дойде в понеделник.

Поне тоя път със сестра ми няма да се бием за бутилката, защото ще има достатъчно и за двама ни.

А той още се почесва като маймуна по муцуната и издава нечленоразделни звуци, опитвайки се да разбере как съм го направил. Накрая ме пита какъв е тоя уиндоус, който ползвам. Горкият даже не беше и чувал за линукс. И ако на 13 Май верно вдигнат карантината, ще го направя Арчър. Ама не като ония с лъковете и стрелите, а ония с клавиатура и мишка.

Той не го е искал, аз му предложих и като му казах, че няма да се налага да чака по 6 чàса за обновявания, той прие. Проблемът е, че живее извън околомръсното, а последно чух, че там било пълно с ковидски КПП-та и няма да ме пуснат да изляза от София.
П.С. Някой, който кара по околомръсното - виждали ли сте КПП-та там и ако "да", какво е положението, всеки изход ли е запушен?