Я пробвай да влезеш в home, натисни Ctrl+H, за да се видят скритите папки, влез в .config и изтрий папката calibre. Това го правиш при затворена програма. След това опитваш да я стартираш, може и да тръгне така, защото търси разни стари файлове, а тази е папката с настройките и вече няма да ги търси. Ако ли не, ънинсталираш тая версия от старт менюто->десен бутон->Uninstall и инсталираш Flathub версията от софтуерния център (втория избор).
Оки, сега ще се пробвам. Дано го разбрах.
Стигнах до някъде и това излезе:
Ще натист.на на ОК пък ще видим. То я removing pack .... нещо си изчезна. Зарежи, няма да стане.
Плъхолюбител Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Да, просто те предупреждава, че ще бъде премахнат пакетът и това е нормално - нали не искаш без да искаш да цъкнеш на Uninstall и програмата да се ънинсталира без да те попита Натскаш Ok и Calibre ще се ънинсталира. А папката, която ти казах изтри ли я?
Дайте й на Маус всичките тези стъпки като команди от козолата само да копи пейства.
И напре така, че да не задават въпроси.
В случая с терминала ще стане по-лесно.
1. Деинсталиране на предния calibre
2. Затриване на апката с настройки
3. Инсталиране наново.
Аз ги бих дал, но нямам Минт подръка и не мога да бъда точен кое как трябва да е.
Дайте й на Маус всичките тези стъпки като команди от козолата само да копи пейства.
И напре така, че да не задават въпроси.
В случая с терминала ще стане по-лесно.
1. Деинсталиране на предния calibre
2. Затриване на апката с настройки
3. Инсталиране наново.
Аз ги бих дал, но нямам Минт подръка и не мога да бъда точен кое как трябва да е.
Благодаря cprog
Най ми е лесно или с думи 1>2>3 .... или с картинки. Само дето е доста губи време за който се наеме да ми го показва.
Проблемът е, че програмата не се отваря, както беше преди да изчезне. Ако стигна да отворя оня прозорец на Калибрето > ще се насоча вече към подста на Зеро и ще се пробвам да кача в Киндъла. Сега ми отваря книги, които си ги имам на лаптопа и не ми трябва програма, за да си ги отворя и чета. Идеята на Калибрето ми е за киндъла.
Какви стъпки, какви пет лева - дал съм ти една стъпка и ти си питаш ушите, само се оплакваш и не правиш нищо. Докато не изтриеш тази папка, програмата няма да тръгне. 14 часа трием една папка, моля те
Какви стъпки, какви пет лева - дал съм ти една стъпка и ти си питаш ушите, само се оплакваш и не правиш нищо. Докато не изтриеш тази папка, програмата няма да тръгне. 14 часа трием една папка, моля те
ДА ДА ДА
Изтрих я!
А програмата ънинсталира ли я или още не си? Ако не си, пробвай сега да я стартираш. Ако пак не става, ънинсталираш текущата версия и инсталираш Flathub версията от софтуерния център
Махнах всичко: от екрана, от home, но в старт менюто като напиша calibre изилза calibre-gui.desktop, а от десктопа съм я изтрила.
Сега да се върна и да започна отначало ли?
Когато в менажер център изпиша Flathub излиза това:
Когато изпиша calibre излиза менюто от трите избора. Кликнах на втория по твоят шот и се показа това:
Сега се инсталира и те ти го инсталирано:
После?
Офтопик:
Излизам с Ара защото ме хвана тремор