Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
Re: Линукс лафче
Има логика фрагментирането да става на база OS. Не се бях замислял. Гледай значи с годините ползване на Windows човек на какви неща се изумява.
Прочетено: 537297 пъти
Watch the footsteps, but never follow
If you want to live tomorrow
If you want to live tomorrow
- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
Малко е дискриминиращо, но в същото време и вярно, защото като се замисля нямам Dual Boot на нито една машина, всичко е Arch 

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Е, аз имам и други дистрибуции, ама не за нещо друго, а за да нагаждам някои неща и за тези потребители, щото там все нещо не върви и има нужда от добутване 

Нямам си на идея защо, но имам инсталирани 2 арча единият е чист а другият е anarchy но boot менюто ми не изглежда така както на по-горната снимка 

-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Не съществува файлова система, която да не се фрагментира, всичките се фрагментират.
Въпросът стои по друг начин - как се справят различните файлови системи с проблема.
В това отношение измежду най-разпространените:
- най-зле са FAT/exFAT и NTFS у Уиндоус света, и XFS у Линукс света;
- extX и UFS са пък от онези, които се справят най-безпроблемно;
- по средата са Btrfs, ZFS.
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Някой знае ли къде може да се репортват бъгове на X server-а? Имам един проблем, който мислех, че е причинен от версията на Канелата, но след като я даунгрейднах, този проблем си остана, така че явно е проблем на X, който също се обнови неотдавна.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
В КДЕ не се случва, но там пък има регресия на други неща, които ще изчакам да ги оправят както си бяха.
А ето още нещо, което ме кефи в линукс повече, отколкото в бозата. Реално погледнато е дреболия, но това не го прави по-малко яко. В линукс, ако приспя компа, докато SMP е отворен с паузиран филм от DVD диск и после събудя компа, филмът си продължава все едно нищо не е станало. Докато в бозата, ако направя същото (приспиването), след това филмът замръзва тотално и се почва едно чакане поне 3 мин. да прочете диска наново и се налага да рестартирам видео плеъра, а понякога (когато реши да наглее) се налага и целия комп да рестартирам.
А ето още нещо, което ме кефи в линукс повече, отколкото в бозата. Реално погледнато е дреболия, но това не го прави по-малко яко. В линукс, ако приспя компа, докато SMP е отворен с паузиран филм от DVD диск и после събудя компа, филмът си продължава все едно нищо не е станало. Докато в бозата, ако направя същото (приспиването), след това филмът замръзва тотално и се почва едно чакане поне 3 мин. да прочете диска наново и се налага да рестартирам видео плеъра, а понякога (когато реши да наглее) се налага и целия комп да рестартирам.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Аз пък имам сигурно поне 500 диска с филми и сериали, които си ги пре-гледам от време на време. 

Този цитат ми хареса.Окръжно #15
До всички линукс ядки:
Пригответе се за цунамито, ако има наоколо дървета се качете за безопасност.
Мигрантите от бастисания Уиндолс 7 идат.
Очаквайте талази от леймърски въпроси.

Ето един фен като мен с въпроси.
https://ibb.co/n0nZVtS
///////////////////////////////////
Аз също си инсталирах паралелно един Минт. Сега ползвам на NVMe Windows и на SSD Linux Mint.
Цъкам доста игри, но мисля леко и постепенно да преминавам на Линукс за останалите дейности. Минт ми най-допада, защото не съм правил (до днес) корекции. Демек не съм ползвал страховитото

Абе с две думи има място под слънцето за всички ОС, кой к'вото желае.
Здрасти и добре дошъл. Ако смяташ да цъкаш игри ти препоръчвам Arch, но и Минт ще стане. Игрите работят отлично в Linux, почти всички 99%.
От друга страна Windows 7 има още дълги години живот.
От друга страна Windows 7 има още дълги години живот.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1363 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4330 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 334 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5284 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4669 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-