Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Проблем при инсталиране на Mint  [РЕШЕНА]

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
WonG
Audi Fan
Audi Fan
Регистриран: пет ное 14, 2014 11:45

Проблем при инсталиране на Mint

Мнение от WonG »

Здравейте, ще ми трябва малко помощ за Минтчето.
Та записах Минт на едно DVD, настройвам да буутва него, изписва ми "automatic boot in 8 secs" и след това, показва това от прикачената снимка...не мисля, че е нормално и какъв е проблемът?
Прочетено: 375 пъти

Изображение

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Проблем при инсталиране на Mint

Мнение от Mozo »

Случайно да имаш инсталиран друг Linux или GRUB?

Ако не, пробвай да инсталираш от флашка, да не би дискът да е скапан. Опитай и да инсталираш в съвместим режим. Докато ти текат секундите, размърдай стрелките нагоре и надолу и ще ти се появи едно меню, избери от там да стартира в съвместим режим.

Ако имаш Windows на тази машина и използваш IRST, изключи всякакви RAID настройки. Също така виж да не е включен Secure Boot. Опитай в Legacy режим, с изключен Secure Boot. Ако си с повече хард дискове, остави само този, на който смяташ да инсталираш и изключи останалите. Също така е добра идея да опиташ и друга дистрибуция, по-стара или по-нова версия на Минт, в съответствие с това, което използваш.

На какви ли не кошници съм слагал Linux, никога не е имало ядове 8-[
Изображение
Потребителски аватар
WonG
Audi Fan
Audi Fan

Мнение от WonG »

Mozo написа:Случайно да имаш инсталиран друг Linux или GRUB?

Ако не, пробвай да инсталираш от флашка, да не би дискът да е скапан. Опитай и да инсталираш в съвместим режим. Докато ти текат секундите, размърдай стрелките нагоре и надолу и ще ти се появи едно меню, избери от там да стартира в съвместим режим.

Ако имаш Windows на тази машина и използваш IRST, изключи всякакви RAID настройки. Също така виж да не е включен Secure Boot. Опитай в Legacy режим, с изключен Secure Boot. Ако си с повече хард дискове, остави само този, на който смяташ да инсталираш и изключи останалите. Също така е добра идея да опиташ и друга дистрибуция.

На какви ли не кошници съм слагал Linux, никога не е имало ядове 8-[
Проблема е, че се прибрах за уикенда и нито флашки имам, нито друг хард, а една приятелка ме помоли да го преинсталирам и реших да бъде линукс, че втория вариант е win XP... взех днес само един диск и на него записах Mint.
Утре пътувам, така че сега ми е последната възможнпст, иначе трябва да й го върна със скапания ХР.

Изображение

Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Тази грешка за панирано ядро, точно в този ѝ формат, ако беше на реална инсталация в повечето случаи се дължи на initramfs, по-точно на липса в тази посока.Янко имаше подобен проблем с "панирано ядро", но така и не успяхме да го оправим.Мисля че смени дистрото, ако не се лъжа.Тук обаче говориш за ДВД, така че провери дали е ОК, чек сумите са за тази работа, дискът е много вероятно да е компрометиран.Утре може да купиш друг и да повториш процедурата, като непременно провериш имиджа след като го свалиш.

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ако не се оправиш, вземи го с теб, после за пет кинта ще ѝ го върнеш по Еконт. Така, само с един диск, трудна работа...
Изображение
Потребителски аватар
WonG
Audi Fan
Audi Fan

Мнение от WonG »

Mozo написа: Докато ти текат секундите, размърдай стрелките нагоре и надолу и ще ти се появи едно меню, избери от там да стартира в съвместим режим.
Ако имаш Windows на тази машина и използваш IRST, изключи всякакви RAID настройки. Също така виж да не е включен Secure Boot. Опитай в Legacy режим, с изключен Secure Boot.
Не става нищо с мърдане на стрелките, довършва отброяването и пак онзи екран.
с Windows XP е, не се ползва IRST, но и не намирам за такъв за XP. В BIOS Secure Boot и Legacy не намирам, явно са под някакво друго име или не знам, но не ги виждам никъде.

Тоя дрът барутник е сигурно 10кг. :mrgreen: малко трудно ще се върне за 5лв. :mrgreen: :toothy10:
Tsurugi написа:Тази грешка за панирано ядро, точно в този ѝ формат, ако беше на реална инсталация в повечето случаи се дължи на initramfs, по-точно на липса в тази посока.Янко имаше подобен проблем с "панирано ядро", но така и не успяхме да го оправим.Мисля че смени дистрото, ако не се лъжа.Тук обаче говориш за ДВД, така че провери дали е ОК, чек сумите са за тази работа, дискът е много вероятно да е компрометиран.Утре може да купиш друг и да повториш процедурата, като непременно провериш имиджа след като го свалиш.
Май самото устройство не е наред :mrgreen::
Изображение

Направо сложих харда на моето дъно, че имам DVD в кутията и работата стана.
Последна промяна от WonG на пон окт 16, 2017 04:25, променено общо 1 път.

Изображение

Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Избираш дяла - редактиране - формат в екст4 - монтажна точка /
груба в сда без цифри
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
WonG
Audi Fan
Audi Fan

Re: Проблем при инсталиране на Mint  [РЕШЕНА]

Мнение от WonG »

При вас от мозилата зареждат ли се видеата във vbox7? - аа, оправи се :mrgreen:

Edit:
ИзВод: Проблема е бил от DVD утройството... използвах друго и вече Минт е успешно инсталиран. Благодаря за бързите реакции. :p PDT_Love_13

Изображение

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Супер, още една Linux инсталация :cheers1: Дано мацката да е доволна :)
Изображение
Потребителски аватар
WonG
Audi Fan
Audi Fan

Мнение от WonG »

Mozo написа:Супер, още една Linux инсталация :cheers1: Дано мацката да е доволна :)
Ще бъде. :mrgreen:

Изображение

Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”