Здравейте, ще ми трябва малко помощ за Минтчето.
Та записах Минт на едно DVD, настройвам да буутва него, изписва ми "automatic boot in 8 secs" и след това, показва това от прикачената снимка...не мисля, че е нормално и какъв е проблемът?
Прочетено: 375 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Проблем при инсталиране на Mint [РЕШЕНА]
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: Проблем при инсталиране на Mint
Случайно да имаш инсталиран друг Linux или GRUB?
Ако не, пробвай да инсталираш от флашка, да не би дискът да е скапан. Опитай и да инсталираш в съвместим режим. Докато ти текат секундите, размърдай стрелките нагоре и надолу и ще ти се появи едно меню, избери от там да стартира в съвместим режим.
Ако имаш Windows на тази машина и използваш IRST, изключи всякакви RAID настройки. Също така виж да не е включен Secure Boot. Опитай в Legacy режим, с изключен Secure Boot. Ако си с повече хард дискове, остави само този, на който смяташ да инсталираш и изключи останалите. Също така е добра идея да опиташ и друга дистрибуция, по-стара или по-нова версия на Минт, в съответствие с това, което използваш.
На какви ли не кошници съм слагал Linux, никога не е имало ядове
Ако не, пробвай да инсталираш от флашка, да не би дискът да е скапан. Опитай и да инсталираш в съвместим режим. Докато ти текат секундите, размърдай стрелките нагоре и надолу и ще ти се появи едно меню, избери от там да стартира в съвместим режим.
Ако имаш Windows на тази машина и използваш IRST, изключи всякакви RAID настройки. Също така виж да не е включен Secure Boot. Опитай в Legacy режим, с изключен Secure Boot. Ако си с повече хард дискове, остави само този, на който смяташ да инсталираш и изключи останалите. Също така е добра идея да опиташ и друга дистрибуция, по-стара или по-нова версия на Минт, в съответствие с това, което използваш.

Проблема е, че се прибрах за уикенда и нито флашки имам, нито друг хард, а една приятелка ме помоли да го преинсталирам и реших да бъде линукс, че втория вариант е win XP... взех днес само един диск и на него записах Mint.Mozo написа:Случайно да имаш инсталиран друг Linux или GRUB?
Ако имаш Windows на тази машина и използваш IRST, изключи всякакви RAID настройки. Също така виж да не е включен Secure Boot. Опитай в Legacy режим, с изключен Secure Boot. Ако си с повече хард дискове, остави само този, на който смяташ да инсталираш и изключи останалите. Също така е добра идея да опиташ и друга дистрибуция.
Утре пътувам, така че сега ми е последната възможнпст, иначе трябва да й го върна със скапания ХР.
- Tsurugi
- VIP
- Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10
Тази грешка за панирано ядро, точно в този ѝ формат, ако беше на реална инсталация в повечето случаи се дължи на initramfs, по-точно на липса в тази посока.Янко имаше подобен проблем с "панирано ядро", но така и не успяхме да го оправим.Мисля че смени дистрото, ако не се лъжа.Тук обаче говориш за ДВД, така че провери дали е ОК, чек сумите са за тази работа, дискът е много вероятно да е компрометиран.Утре може да купиш друг и да повториш процедурата, като непременно провериш имиджа след като го свалиш.
OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Ако не се оправиш, вземи го с теб, после за пет кинта ще ѝ го върнеш по Еконт. Така, само с един диск, трудна работа...

Не става нищо с мърдане на стрелките, довършва отброяването и пак онзи екран.Mozo написа: Докато ти текат секундите, размърдай стрелките нагоре и надолу и ще ти се появи едно меню, избери от там да стартира в съвместим режим.
Ако имаш Windows на тази машина и използваш IRST, изключи всякакви RAID настройки. Също така виж да не е включен Secure Boot. Опитай в Legacy режим, с изключен Secure Boot.
с Windows XP е, не се ползва IRST, но и не намирам за такъв за XP. В BIOS Secure Boot и Legacy не намирам, явно са под някакво друго име или не знам, но не ги виждам никъде.
Тоя дрът барутник е сигурно 10кг.

Май самото устройство не е наредTsurugi написа:Тази грешка за панирано ядро, точно в този ѝ формат, ако беше на реална инсталация в повечето случаи се дължи на initramfs, по-точно на липса в тази посока.Янко имаше подобен проблем с "панирано ядро", но така и не успяхме да го оправим.Мисля че смени дистрото, ако не се лъжа.Тук обаче говориш за ДВД, така че провери дали е ОК, чек сумите са за тази работа, дискът е много вероятно да е компрометиран.Утре може да купиш друг и да повториш процедурата, като непременно провериш имиджа след като го свалиш.

Направо сложих харда на моето дъно, че имам DVD в кутията и работата стана.
Последна промяна от WonG на пон окт 16, 2017 04:25, променено общо 1 път.
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Избираш дяла - редактиране - формат в екст4 - монтажна точка /
груба в сда без цифри
груба в сда без цифри
Ний тука сички парле ву франсе

Re: Проблем при инсталиране на Mint [РЕШЕНА]
При вас от мозилата зареждат ли се видеата във vbox7? - аа, оправи се
Edit:
ИзВод: Проблема е бил от DVD утройството... използвах друго и вече Минт е успешно инсталиран. Благодаря за бързите реакции.

Edit:
ИзВод: Проблема е бил от DVD утройството... използвах друго и вече Минт е успешно инсталиран. Благодаря за бързите реакции.

Ще бъде.Mozo написа:Супер, още една Linux инсталацияДано мацката да е доволна

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 7 Отговори
- 419 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет ное 15, 2024 13:19
-
-
Инсталиране на PhotoScape в Ubuntu Mate 24.04
от usmivka_ta » вт окт 22, 2024 01:22 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 47 Отговори
- 1645 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт ное 05, 2024 19:43
-
-
-
Linux Mint 22.1 - няколко съвета
от бат-начо » ср яну 15, 2025 18:56 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 41 Отговори
- 2079 Преглеждания
-
Последно мнение от beggginer
чет май 01, 2025 09:05
-
-
-
Безжична мрежа с Linux Mint
от Ghostface147 » чет окт 10, 2024 16:46 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 58 Отговори
- 3158 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон дек 02, 2024 21:19
-
-
-
Linux Mint и работа с HDMI кабел
от Ghostface147 » нед ное 03, 2024 08:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 11 Отговори
- 396 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет ное 07, 2024 23:22
-