Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Абе, кво стана с Убунту-то?

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Re: Абе, кво стана с Убунту-то?

Мнение от Shaker »

За audio-то го знам. Проблемът е, че нямам картина и звук. На лаптопа също изчезва картината...
Прочетено: 3455 пъти
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

А, не ти работи като цяло HDMI? Аз съм пробвал, хем моята видео-карта няма HDMI, съм свързвал с DVI>HDMI преходник на PC-то и с HDMI кабел, към телевизор и има картина и звук, 1080p. И то беше с Ubuntu 12.04, nVidia.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Да. Просто показва, че има е свързан нов монитор (телевизор) и като му дам да се свърже и до там. NVIDIA Power...
И още един проблем - показва ми, че батерията ми е повредена и има капацитет едва 35%
При алфите и бетите нямаше проблем, а от както излезна това чудо финал - почнаха :D
Оправиха ли бъга при якото сечене на видеоклиповете при Dragon player и Totem?
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

На мен никога не са ми сечели при Ubuntu, но и в момента не го ползвам, нито имам лаптоп. tolostoi може да ти каже.
Батерии и т.н. - пак към него :mrgreen:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Zeroadhesion написа:А, не ти работи като цяло HDMI? Аз съм пробвал, хем моята видео-карта няма HDMI, съм свързвал с DVI>HDMI преходник на PC-то и с HDMI кабел, към телевизор и има картина и звук, 1080p. И то беше с Ubuntu 12.04, nVidia.
Именно и затова ти работи явно :)
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Ще изчакаме tolostoi да се изкаже. И без това той хвалеше, преди време като луд, NVIDIA под Linux :evil4: :toothy10:
trosho
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: съб авг 28, 2010 03:28

Мнение от trosho »

Shaker написа:За audio-то го знам. Проблемът е, че нямам картина и звук. На лаптопа също изчезва картината...
Не очаквах, че проблемът е в липсата на картина. Повечето пъти е в липсата на звук.

Още в началото на темата забелязах, че има някаква промяна в драйверите на NVidia:
... , and the proprietary -nvidia driver now supports the RANDR standard for monitor configuration.
Обаче не знам дали това може да има нещо общо с проблема.

Можеш да помогнеш на tolostoi, ако кажеш коя е версията на драйверите, как са инсталирани (от репо или от свален файл) и как правиш настройките за външния екран (от nvidia-settings или от System Settings-> Displays, което вече също би трябвало да работи). Резултатът от " xrandr -q" може да покаже настройките и какви изходи се засичат.
tolostoi
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон апр 14, 2008 11:00

Мнение от tolostoi »

Zeroadhesion написа:Пробвах Ubuntu от чисто любопитство и сладка носталгия, но нещо не сполучих...това е друга операционна система със собствени правила, аз си оставам на GNU/Linux...
:shock: :shock: :shock:

Изображение

:toothy10: :toothy10: :toothy10:

Не е майтап!
http://www.umplayer.com/
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Ахахахаа, WTF?!?! :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: Тия ме кефят :mrgreen:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

U - то е от Unreal явно :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
frankennstein
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб сеп 01, 2012 20:36

Мнение от frankennstein »

Абе, някои да е слагал Ubuntu 12.10 x64, защото оня ден го инсталирах през WUBI на моя съквартирант и skype не иска да се инсталира. Вади ми грешка за някакви зависимости-skype-bin. Има доста народ по форумите с тоя проблем, ама май си остана нерешен. И уж тегля .deb пакета от сайта им, специално за 64 битова система, пак не иска.
Изображение
tolostoi
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон апр 14, 2008 11:00

Мнение от tolostoi »

Бях с 64, скайпа си работи. По-добре го инсталирай от партнер репо-то. Иначе, аз го бях инсталирал първо от сайта им, помня, че ревеше за някакви зависимости, но първо деинсталирах предния, всичките му пакети и се инсталира след това. За 64 ще ти трябва и някоя друга 32 библиотека,, която ще си дойде като зависимост, но ще бъде леко грозен, за да го направиш да изглежда като десктопа (темата) се инсталираше qt4-qtconfig но и 386 версията му, т. е. двете версии инсталирай. Скайпа както писах е в репото за партньори на Каноникъл.

Код: Избери всички

apt-cache policy skype
  Candidate: 4.0.0.8-0oneiric1
  Version table:
 *** 4.0.0.8-0oneiric1 0
        500 http://archive.canonical.com/ubuntu/ quantal/partner i386 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение