Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Re: Въпроси и проблеми с лаптоп и Linux Mint на Mouse

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
вт май 20, 2025 15:19
Кое му е сложното :shock: Просто опцията е скрита по подразбиране и трябваше да я изкараме. Оттук насетне вече ще я има, само десен бутон и цъкаш. И да, можеш да го изтриеш щом го има на двете места. То си е шорткът към въпросната папка. Абсолютно същото е като на Windows само където не ти го праща на десктопа.
Много ти благодаря PDT_Love_18 PDT_Love_18 ама този път почти нищо не разбрах.
Ето: с десен бутон на примерна папка и кое ще ми извади шоркът?

Изображение

ПП. Да допълня въпрос. Знам, че мога да ги изтрия и двете. Питам ако изтрия това вътре, в Документите, ще остане ли това на екрана?
Прочетено: 13568 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Е, не внимаваш, изрично съм ти посочил кое ще ти изкара шорткът:
Mozo написа:
вт май 20, 2025 11:39
Сега вече ще имаш нова опция в контекстното меню на десния бутон. Цъкаш на папката, която искаш да изкараш и избираш Make Link:

Изображение

Ще ти създаде шорткът в същата папка, който после преместваш където си поискаш, той винаги ше води до тази папка. В твоя случай го местиш на десктопа.
Да, ако изтриеш създадения шорткът, щом вече го имаш на десктопа, не ти е нужен и на двете места. Където и да го сложиш, ще води до тази папка. И десет да направиш и на десет различни места да го сложиш едновременно, всички ще водят до тази папка :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
вт май 20, 2025 15:42
Е, не внимаваш, изрично съм ти посочил кое ще ти изкара шорткът:
И аз така си помислих, но реших да питам :mrgreen:
Да, стана :headbang:
Питах ако изтрия основната папка дали остава шоркъта? Тук говорим явно за две различни неща. Има остовна папка, има един шор кът вътре и един на вън и бати хаоса :banghead:
И не ми го праща, а трябва да го влача. Две действия, вместо едно на бозата. Сто на сто има и друг начин, но сигурно е още по-заплетен :p :p
Благодаря PDT_Love_18 PDT_Love_18
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
darthvaderbg
Начинаещ
Регистриран: ср окт 10, 2018 22:54

Мнение от darthvaderbg »

Обърнахте го на ракетна наука! :lol:
Толкова ли е сложно просто да се завлачи от файл-мениджъра на десктопа? Или в която и да е друга директория.

Влачене ——> мести.
Ctrl+влачене ——> копира.
Ctrl+Shift+влачене ——> линк.
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

darthvaderbg написа:
вт май 20, 2025 18:36
Обърнахте го на ракетна наука! :lol:
Толкова ли е сложно просто да се завлачи от файл-мениджъра на десктопа? Или в която и да е друга директория.

Влачене ——> мести.
Ctrl+влачене ——> копира.
Ctrl+Shift+влачене ——> линк.
То натам отива, нещо като създаване на ядрен реактор :toothy10: :toothy10:
Няколко пъти, дори доста пъти са ми казвали за подобни комбинации от бутони. Мозо, Бат Начо май, сега и вие + в Тик Ток разни разбирачи дават съвети, но никога не се получава когато го правя. Май са някакви ваши компютърни мешавици, които не са за обикновен човечец :mrgreen:
Не е трудно да го провлача. Само се чудя на създателите на Линукс толкова ли им е било трудно да сложат едно: send to ? Цъкаш и си отива където ти хрумне. А не да бъркам в програмите, да правя шоркъти, да ги влача насам натам. Нерентабилно е.
Плъхолюбител
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”