Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми
Re: Plasma 6 - споделяне на впечатления и проблеми
Прочетено: 20955 пътиСелски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Абсолютна каша е от около две седмици, със сигурност нещо е пипано, със Зеро се опитвахме да направим всичко възможно да извикаме GTK файлов диалог през zenity и нищо не работи и това при положение че с години си ползваше GTK. Изпробвах и всичко в Arch уики-то, нищо не сработва и се примирих.
Иначе при мен работи KDE файловият диалог при Firefox, ако питаш за него.

Но аз ползвам този на GTK, знаеш, включих го за да тествам за теб

Пак нацелих работеща конфигурация и KDialog ми се отваря. Преди това пробвах следните неща:
1. Изтрих .config/xdg-desktop-portal/portals.conf и KDialog ми се появи, а не онова GTK нещо. Проблемът беше, че в GTK програмите нямаше бутони за минимизиране и максимизиране, което аз не мога да понасям. В Qt програмите нямаше никакъв проблем.
2. Сложих тази конфигурация
Появи се същият проблем с бутоните при GTK софтуера.
3. Сложих тази конфигурация:
Вече имам KDialog по подразбиране, както и бутони на GTK софтуера 
1. Изтрих .config/xdg-desktop-portal/portals.conf и KDialog ми се появи, а не онова GTK нещо. Проблемът беше, че в GTK програмите нямаше бутони за минимизиране и максимизиране, което аз не мога да понасям. В Qt програмите нямаше никакъв проблем.
2. Сложих тази конфигурация
Код: Избери всички
[preferred]
default=kde
3. Сложих тази конфигурация:
[preferred]
default=kde;gtk

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
А аз за проба сложих:
И пак се отваря Qt през zenity, тотална каша

Но пък с бутони при GTK не съм имал проблеми
default=gtk
org.freedesktop.impl.portal.FileChooser=gtk

Но пък с бутони при GTK не съм имал проблеми

А сигурен ли си, че сесията ти се затваря правилно. Т.е. изпробвал ли си го и с рестарт.
Селски, Начо Селски.
Защо искаш GTK да се отваря вместо това ?Mozo написа: ↑пет апр 04, 2025 12:01А аз за проба сложих:И пак се отваря Qt през zenity, тотална кашаКод: Избери всички
default=gtk org.freedesktop.impl.portal.FileChooser=gtk
![]()
![]()
Но пък с бутони при GTK не съм имал проблеми![]()
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Естествено

Защото Qt диалогът не помни абсолютно нищо - пускам скрипт за архивиране и добавяне на картинка - всеки път равя наново, не си помни директориите. GTK си ги помни и всичко става с два клика. Плюс това няма и опция за промяна на изгледа, което е адски зле, но това е положението...cprog написа: ↑пет апр 04, 2025 12:53Защо искаш GTK да се отваря вместо това ?Mozo написа: ↑пет апр 04, 2025 12:01А аз за проба сложих:И пак се отваря Qt през zenity, тотална кашаКод: Избери всички
default=gtk org.freedesktop.impl.portal.FileChooser=gtk
![]()
![]()
Но пък с бутони при GTK не съм имал проблеми![]()

Втото начало. Когато запазиш файл в дадена директория, то като отвориш отново KDialog и ти се отваря директорията, където си запазил даден файл.
Aнатема за Мozo, дето плюе Qt-тето и KDE-то !!!!

CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Ако някогаш кривне от правия път , да не му кликне повече мишката във форума и клавиатурата му да не пише !

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Не съм тъп, нито пък Зеро е. Recent Files не върши абсолютно никаква работа, а другите контроли липсват:

Това е само при извикване през zenity. С GTK беше друга работата, ама така и не намерихме начин да го върнем както си беше едно време. Винаги се стартира с тази глупост, която е почти безполезна.

Това е само при извикване през zenity. С GTK беше друга работата, ама така и не намерихме начин да го върнем както си беше едно време. Винаги се стартира с тази глупост, която е почти безполезна.

Признавам си, че това при теб е пълна глупост и е по-зле от GTK аналога му. При мен си излиза това на GNOME:

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Интересното е, че при zenity --file-selection излиза нормалният Qt прозорец. Като се стартира скриптът обаче, така:
Излиза онази глупост. А ако кажеш къде какво имаш настроено, че да ми изскача GTK диалогът, цена няма да имаш 
Иначе сега пробвах, флагът --directory разваля работата, поне това става ясно. То е взет скрипт от майната си и Зеро го преправя и дооправя. Не виждам разлика с --directory и без ннего, та ще го махна от скрипта засега, поне да има някакъв нормален диалог, докато евентуално разберем как да се стартира GTK такъв.
Едит:
Видях разликата, още по-неудобно е без --directory
Помни си някаква негова директория и винаги се стартира от нея, половината други директории не ги показва, защото вече започва да четге настройката от Dolphin и ми показва само това, което съм настроил за страничния панел, онзи Temp Link, който съм направил към папка Tempи и него го няма, явно Зеро си знае работата
Но пък GTK диалогът си вземаше текущата директория, от която е пуснат (сложил съм го в контекстното меню и само цъкам на желана папка) и беше мега удобно 
Ще го тагна @Zeroadhesion, когато има време и той да види, може да му дойде идея с новите открития.
zenity --file-selection --title="Изберете директория на играта" --directory

Иначе сега пробвах, флагът --directory разваля работата, поне това става ясно. То е взет скрипт от майната си и Зеро го преправя и дооправя. Не виждам разлика с --directory и без ннего, та ще го махна от скрипта засега, поне да има някакъв нормален диалог, докато евентуално разберем как да се стартира GTK такъв.
Едит:
Видях разликата, още по-неудобно е без --directory

Ще го тагна @Zeroadhesion, когато има време и той да види, може да му дойде идея с новите открития.

Ммм, кой беше наследника на zenity... не мога да се сетя. Като е ново да е ново наистина. 

Селски, Начо Селски.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Странен проблем с шорткътите под Plasma
от cprog » пон авг 26, 2024 08:13 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 11 Отговори
- 448 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт авг 27, 2024 15:05
-
-
- 0 Отговори
- 123 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет авг 15, 2024 11:38
-