Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Re: ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
Програмата тръгна без проблем, обаче HD & 4K не са разрешени, само SD записване. А като провлачиш мишката по краищата на екрана, пък не можеш да излезеш оттам по никой нормален начин, защото червената пунктирана линия става нещо като слой върху десктопа. Единствените начини да се отървеш от това е или с рестарт на X сесията, или със студен рестарт.
И аз като Мозо съм на мнение, че смотаното плаващо меню трябва да може да се маха.
Прочетено: 6098 пъти
И аз като Мозо съм на мнение, че смотаното плаващо меню трябва да може да се маха.
За HD и 4K трябва да си логнат в акаунт (можеш да регистрираш безплатен такъв). ESC не работи ли след маркиране на целия екран? А ако натиснеш скрийншот/видеозапис, или не виждаш иконите? При ALT+S ли избираш целия екран, или с quick-access контролите от смотаното плаващо меню?
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Escape беше първото, което пробвах - не оправи нищо. Ако си влачил мишката за целия десктоп, този слой с пунктираната линия се плясва отгоре и не можеш да цъкаш нищо. Иконите ги виждаш, плаващото меню го виждаш, но те са ПОД слоя, а курсорът минава над слоя и познай какво става.
Екрана го избрах целия, след като натиснах ALT+S и то ми каза, че трябва да избера регион за зпис, което доведе до влаченето на мишката за целия десктоп.
Това в Канела, на какъв Линукс?
https://www.dropbox.com/scl/fi/73sfblw8 ... qweli&dl=0
Това е последния билд, в който вече работят и скрийншоти в Wayland. Опитай с нея, ако ти се занимава.
Това е последния билд, в който вече работят и скрийншоти в Wayland. Опитай с нея, ако ти се занимава.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Той под Wayland не може да пробва, колкото и да му се иска 

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Arch. Cinnamon 6.4.0.beggginer написа: ↑чет дек 12, 2024 13:28Това в Канела, на какъв Линукс?
Това е последния билд, в който вече работят и скрийншоти в Wayland. Опитай с нея, ако ти се занимава.![]()
Уйландът все още е под голям въпрос тук, защото уж има експериментална поддръжка, обаче работи само с отворения драйвър нувò. Като инсталирам затворения драйвър на енвидия, сесията с Уйланд изчезва от логин мениджъра и не мога да подкарам сесия с Уйланд.

Пробвал съм и на моята система, и на току-що инсталирана система - как' инсталирам nvidia-dkms и сесията с wayland е чаоче.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
За справка кои са най-куците среди цъкни на линка "Най-добрият десктоп" в подписа ми.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Само където има опции, които никоя друга среда няма и за разлика от Cinnamon има Wayland поддръжка от памтивека. За производителност и лекота да не говорим, че се видя, че Cinnamon е двойно по-тежък. Нещо, което мен не ме вълнува изобщо, но на теб изглежда ти беше важно, но сам си вкара автогол. Толкоз 

- ROKO__
- Ентусиаст
- Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20
Mozo написа: ↑съб дек 14, 2024 01:34Само където има опции, които никоя друга среда няма и за разлика от Cinnamon има Wayland поддръжка от памтивека. За производителност и лекота да не говорим, че се видя, че Cinnamon е двойно по-тежък. Нещо, което мен не ме вълнува изобщо, но на теб изглежда ти беше важно, но сам си вкара автогол. Толкоз![]()

Тая "Лекота" ^

MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
ОС: Gentoo
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Вече видяхме, че твоето кде е с два процеса и бута повечето памет в единия - kded6. На твоята снимка само той ядеше 370 МБ. Докато при канелата процесът е само един и яде 200-210 МБ. Щом за теб 370 МБ + още един процес със 100-ина МБ е "по-леко" от 200 МБ, няма какво да говорим повече. Но е повече от ясно, че динозаври с до 4 ГБ РАМ ще видят голям зор с плазмата.Mozo написа: ↑съб дек 14, 2024 01:34Само където има опции, които никоя друга среда няма и за разлика от Cinnamon има Wayland поддръжка от памтивека. За производителност и лекота да не говорим, че се видя, че Cinnamon е двойно по-тежък. Нещо, което мен не ме вълнува изобщо, но на теб изглежда ти беше важно, но сам си вкара автогол. Толкоз![]()

- Fernando Sucre
- Почетен член
- Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Брато, ти сериозно ли не си видял всичките постове и доказателства, които ти дадохме с Шейк? Разлика между оперативна памет и видео памет правиш ли? Че твоят Cinnamon харчеше почти двойно повече видео памет. Не се прави на дръж ми шапката, не е интересноВалсо написа: ↑съб дек 14, 2024 14:16Вече видяхме, че твоето кде е с два процеса и бута повечето памет в единия - kded6. На твоята снимка само той ядеше 370 МБ. Докато при канелата процесът е само един и яде 200-210 МБ. Щом за теб 370 МБ + още един процес със 100-ина МБ е "по-леко" от 200 МБ, няма какво да говорим повече. Но е повече от ясно, че динозаври с до 4 ГБ РАМ ще видят голям зор с плазмата.Mozo написа: ↑съб дек 14, 2024 01:34Само където има опции, които никоя друга среда няма и за разлика от Cinnamon има Wayland поддръжка от памтивека. За производителност и лекота да не говорим, че се видя, че Cinnamon е двойно по-тежък. Нещо, което мен не ме вълнува изобщо, но на теб изглежда ти беше важно, но сам си вкара автогол. Толкоз![]()
![]()

Нали

- Fernando Sucre
- Почетен член
- Регистриран: нед юли 01, 2018 19:56
Просто не могат да го преживеят! Не истина как се забавлявам с тях.

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 5338 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
пет сеп 27, 2024 11:15
-
-
-
[инфо] Видеотата на игра са черен екран
от Валсо » съб май 10, 2025 19:18 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 1175 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон май 12, 2025 16:39
-
-
-
Ужасяващ запис на последните секунди от живота на милиардерите от "Титан" (Видео)
от Mozo » ср фев 12, 2025 12:48 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 176 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
ср фев 12, 2025 12:48
-
-
-
Най-после! Разкриха актьорите, които ще изиграят музикантите от The Beatles на големия екран (СНИМКА)
от Mozo » вт апр 01, 2025 12:47 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 80 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт апр 01, 2025 12:47
-
-
- 3 Отговори
- 1542 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00