Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Disk.bg и Linux

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Disk.bg и Linux

Мнение от Shaker »

Покрай абонамента ми към A1, то видях, че всеки клиент получава 150 GB пространство от Disk.bg.
Хубаво, но официалният им сайт твърди, че няма десктоп клиент за Linux, а само за macOS и Windows. Бях се раздразнил много, но го приех нормално, защото и без това известните OneDrive и Google Drive нямат клиенти за Linux :lol:
Писах на поддръжката на Disk.bg и ми отговориха това:
Изображение

Порових се през браузъра и ми изглеждаше всичко познато. Имаше някакви вградени Readme файлове и що да видя, та тези използват NextCloud :shock:
Даже видях и снимка на пичовете, които са направили NextCloud (има едни примерни файлове) :shock:

Викам си, я да инсталирам NextCloud клиента (nextcloud-client в Arch). О, чудо! Въведох си данните, дадох достъп през сайта на Disk.bg и това тръгна без никакъв проблем :hello1:
NextCloud клиентът работи безупречно под Linux :hello1:
Изображение

Самото KDE има също интеграция през онлайн акаунтите, ама WebDav папката е празна. Не се и съмнявам в KDE. Даже бих се изнанадал, ако нещо от Online Accounts работи изобщо :lol:
Надявам се поне в GNOME да работят нещата :съгласен:
Изображение

За Android не теглете официалното приложение на Disk.bg, защото е скапано и е тотална скръб. Изтеглете си Nextcloud приложението от Play Store и може да си го използвате свободно. За iOS предполагам, че е същото.
Прочетено: 360 пъти
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Re: Disk.bg и Linux

Мнение от beggginer »

Поне да имаха очи да ти кажат да си ползваш крадения оригинал. :lol:

Иначе това с Линукс версиите е голяма болка. И ние имаме 3 издания на апликацията, 2 от които за Мак, едно за Линукс, което е версия 1.0.8x. Всичко останало е на 3.3.х За справка - https://screenrec.com
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Браво, Шейк, добро попадение :съгласен:

И аз имам към disk.bg, така и не съм го отворил дори. В mail.ru едно време цапнах на промоция 100Gb безплатно и тея disk.bg хич не са ми в дневния ред :lol: :lol: :lol:
beggginer написа:
пет ное 15, 2024 11:25
Поне да имаха очи да ти кажат да си ползваш крадения оригинал. :lol:

Иначе това с Линукс версиите е голяма болка. И ние имаме 3 издания на апликацията, 2 от които за Мак, едно за Линукс, което е версия 1.0.8x. Всичко останало е на 3.3.х За справка - https://screenrec.com
М, да, нищо, че Linuxп отребителите отдавна са много повече.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Аз пък изоставям облаците за големи бекъпи, защото навсякъде е едно и също: изв. време работи добре, после се повтаря историята с Мухъл Драйв - тръгва да качва с максимална скорост, после рязко пада и се закотвя на 60 мегабита и то ако си късметлия. Ако не си, пада на 1 МБ/сек. и толкоз. Поддръжката се правят на ударени, че нямали проблем (нали взеха парите, що да се занимават да оправят нещо).
Така че: големите бекъпи на локален диск. В облаците само файлове до 100 МБ. До края на годината ще си взема едно външно USB 3.2 SSD, което е със скорост на писане малко над 1 ГБ/сек., така че да имам още един бекъп. А специално тия от дриск.бг са много алчни, така че имат много здраве от арменския поп с тия цени.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, трябва и те да ядат, без пари ще фалират за нула време, нали си даваш сметка :mrgreen:
Офтопик:
дриск.бг :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
пет ное 15, 2024 21:39
Е, трябва и те да ядат, без пари ще фалират за нула време, нали си даваш сметка :mrgreen:
Офтопик:
дриск.бг :toothy10: :toothy10: :toothy10:
$700 за 5-6 ТБ не е просто алчност, то даже няма измислена дума за такъв вид алчност. За $700 ще си купя към 20 ТБ хард дискове и ще ми остане и ресто и ще са мои вовеки, а не само за месец. :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Малко са се окендзали, да :lol: :lol: :lol:

Шейк, имат Linux приложение и си работи:

Изображение

Изображение

Освен да са го добавили днес?
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Mozo написа:
съб ное 16, 2024 01:17
Малко са се окендзали, да :lol: :lol: :lol:

Шейк, имат Linux приложение и си работи:

Изображение

Изображение

Освен да са го добавили днес?
Я, вярно. Показа ми се и на мен, след като се логнах с акаунта. Аз до сега гледах началната им страница.
Качили са някакъв ребрандиран NextCloud клиент като .AppImage, но все пак е нещо.
Въпреки всичко си оставам на оригинала :)
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

Shaker написа:
пет ное 15, 2024 09:04
Самото KDE има също интеграция през онлайн акаунтите, ама WebDav папката е празна. Не се и съмнявам в KDE. Даже бих се изнанадал, ако нещо от Online Accounts работи изобщо :lol:
Това си работи от над 10г. (времето на KDE4 я ползвам), myowndrive дават 1GB свободно ползване, та аз го ползвам като флашка, добавяш webdav линка и работи много добре в Dolphin примерно:

Код: Избери всички

webdavs://my.owndrive.com/remote.php/webdav
запомняш юзър и парола и повече не пита, а скоростта е почти като флашка.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

bvbfan написа:
съб ное 16, 2024 09:36
Shaker написа:
пет ное 15, 2024 09:04
Това си работи от над 10г. (времето на KDE4 я ползвам), myowndrive дават 1GB свободно ползване, та аз го ползвам като флашка, добавяш webdav линка и работи много добре в Dolphin примерно:

Код: Избери всички

webdavs://my.owndrive.com/remote.php/webdav
запомняш юзър и парола и повече не пита, а скоростта е почти като флашка.
Вариант А: KDE грешно конфигурира сървъра на NextCloud през "Online accounts", въпреки вярното ми потребителско име и парола, и разрешения достъп до KAccounts;
Вариант B: Самите Disk.bg са ограничили достъпа до webdav (само ми е чудно кой протокол за свързване използва декстоп клиентът на Nextcloud)
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор

Мнение от Shaker »

Освен Google Drive, то и нещо друго да работи от KAccounts.
Ако добавя акаунта си от Disk.bg като NextCloud, то това не тръгва, докато с OneCloud - тръгва.
Като бях с Ubuntu, то там си го добавих NextCloud акаунта без никакъв проблем и си работеше WebDav. Докато в KDE работи само с OneCloud акаунт. Отново акаунт мениджмънта на GNOME мачка бъговото KAccounts на KDE!
Иначе скоростта на този WebDav и двете среди е тотал щета, защото все едно съм с модем. Може би пък е от Disk.bg, знае ли човек...
Поне десктоп клиентът на NextCloud работи безотказно :headbang:
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”