Защо го махате? Спестява една лента, която е безсмислена, пак преместваш прозореца, имаш бутони за манипулация. Резолюцията на мониторите става все по-издължена, т.е. по-добре да няма декорация на прозорците и панелът да е отдясно или отляво, защото има много повече място.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
Re: Вашият десктоп
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран
- Регистриран: пон фев 21, 2022 15:29
При лаптопите трендът е екраните да стават все "по-квадратни", завръщане към нормалното.
Hardware: Windows 11 Incompatible Certified!
- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран
Разбрах, какво толкова подсъзнателно ме е дразнело в Dolphin и го фикснах.
Липсата на менютата беее, на обичайното им място, липсатата на Up бутона, както и безвкусната му неестетична разхвърляност на бутони по места де са сетили да ги напляскат.
След ре-инжинеринга на дизайна, Dolphin стана вече убав и с чудесна интеграция в LXQt.

И друго разбрах - колко е калпав kwin_x11 WM, специално бях го сложил да съм чисткръвен кютек, уж.
Проблемът ми във Void с LXQt панела изчезна, след като сложих xfwm4 WM.
С openbox WM също няма проблеми с панела.
А проблемът беше, че панелът мигаше произволно и кат светофар във full-screen гамета.

Ех, провалих се да бъда арийски кютек, сори.
Липсата на менютата беее, на обичайното им място, липсатата на Up бутона, както и безвкусната му неестетична разхвърляност на бутони по места де са сетили да ги напляскат.
След ре-инжинеринга на дизайна, Dolphin стана вече убав и с чудесна интеграция в LXQt.

И друго разбрах - колко е калпав kwin_x11 WM, специално бях го сложил да съм чисткръвен кютек, уж.
Проблемът ми във Void с LXQt панела изчезна, след като сложих xfwm4 WM.
С openbox WM също няма проблеми с панела.
А проблемът беше, че панелът мигаше произволно и кат светофар във full-screen гамета.

Ех, провалих се да бъда арийски кютек, сори.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Е, ти верно ли заради едно меню, което винаги си е било там

Всичко си има
По-добре изглеждащ файлов мениджър - здраве
А иначе при Plasma Kwin няма проблеми с никакво мигане, сърди се на интеграцията, осъществена от екипа на Lxqt, тук kwin не е виновен.
И как виждаш, че панелът мига при пълен екран на игрите

Офтопик:

Всичко си има

А иначе при Plasma Kwin няма проблеми с никакво мигане, сърди се на интеграцията, осъществена от екипа на Lxqt, тук kwin не е виновен.
И как виждаш, че панелът мига при пълен екран на игрите

- tmp_ZMx2fK6aL4
- Ветеран
Как само за едно меню, та това е дийл-брейкър, ве

А мигането на панела се проявява отгоре връз игратa, на някои клавиши в играта панелът се появява, на някои панелът се скрива. Пълен шаш.

Може и да не е точно от kwin, а от спецификата му на интеграция с LXQt, но този ефект се проявява единствено при kwin. Даже при други като екзотичните awesomе или qtile също не се се проявява, но тези пък не са удачни за избор в LXQt. Така че вкарвам малко 'дефект' чрез xfwm4 да не бъде кютекът арийски перфектен.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Абсолютен дийлбрейкър е, определено, бъзикам сеtmp_ZMx2fK6aL4 написа: ↑нед май 12, 2024 19:26Как само за едно меню, та това е дийл-брейкър, ве![]()
А мигането на панела се проявява отгоре връз игратa, на някои клавиши в играта панелът се появява, на някои панелът се скрива. Пълен шаш.
Може и да не е точно от kwin, а от спецификата му на интеграция с LXQt, но този ефект се проявява единствено при kwin. Даже при други като екзотичните awesomе или qtile също не се се проявява, но тези пък не са удачни за избор в LXQt. Така че вкарвам малко 'дефект' чрез xfwm4 да не бъде кютекът арийски перфектен.![]()

Ще ти се

- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
+ сертифицирани Windows навициZeroadhesion написа: ↑нед юни 02, 2024 01:30Върнах се на Plasma, пак да съм зелена еуглена и сертифициран сектант.

Аз съм на вълна бета версии на KDE и NVIDIA

- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
@Shaker , може да се маха без проблем, стига приложението все още да е GTK3. Ако е GTK4, забравѝ.bvbfan написа: ↑нед май 12, 2024 08:22Защо го махате? Спестява една лента, която е безсмислена, пак преместваш прозореца, имаш бутони за манипулация. Резолюцията на мониторите става все по-издължена, т.е. по-добре да няма декорация на прозорците и панелът да е отдясно или отляво, защото има много повече място.
Махаме го, защото CSD е грозотия, освен това сме свикнали и ни харесва да си имаме заглавна лента. А в средите, които все още поддържат и метасити, не се налага да се прицелваш, за да затвориш прозореца. Просто "хвърляш" курсора в горния десен ъгъл и натискаш копчето.
На мен лично ми харесва това CSD в GNOME приложенията, защото се пести място на екрана. Да, по-семпли са, заради мобилните устройства, но изглеждат супер готино.
Примерно в macOS също се придържат към CSD, но там не са "окастрили" програмите, както в GNOME. Поне там имаш менюта в горния панел. В GNOME са го решили това с бургер меню, но софтуерът им е доста орязан.
На някои хора им харесва UI/UX на GNOME, на други - не. Въпрос на вкус
С това бургер меню, се сетих за една изродщина в KDE програмите от 2-3 години. Не знам защо продължава този ужас по-надолу, ако не искаш да имаш менюта под заглавната лента
Със заглавната лента:

Изродщината с бургер менюто

Примерно в macOS също се придържат към CSD, но там не са "окастрили" програмите, както в GNOME. Поне там имаш менюта в горния панел. В GNOME са го решили това с бургер меню, но софтуерът им е доста орязан.
На някои хора им харесва UI/UX на GNOME, на други - не. Въпрос на вкус

С това бургер меню, се сетих за една изродщина в KDE програмите от 2-3 години. Не знам защо продължава този ужас по-надолу, ако не искаш да имаш менюта под заглавната лента

Със заглавната лента:

Изродщината с бургер менюто