Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Вашият десктоп

Мнение от Mozo »

Стотинките плащат хоста и разходите около всичкото това нещо :съгласен:
Прочетено: 316848 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Това ми беше първият бекграунд, когато за първи път инсталирах линукс (Ментата). :)

Изображение
Потребителски аватар
s197
Регистриран
Регистриран: чет юли 20, 2023 22:54

Мнение от s197 »

Валсо написа:
ср авг 16, 2023 05:14
Това ми беше първият бекграунд, когато за първи път инсталирах линукс (Ментата). :)

Изображение
Светая тройка на американското автомобилостроене. :) Аз карам една от тези.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

s197 написа:
пет авг 18, 2023 19:49
Валсо написа:
ср авг 16, 2023 05:14

Изображение
Светая тройка на американското автомобилостроене. :) Аз карам една от тези.
The middle one? :D
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20

Мнение от ROKO__ »

Изображение

Едно и също горе долу от години ама с леки промени.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Изображение
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Zorin OS Pro 16:
Изображение
Офтопик:
Тва как ми омаза бутлоудъра на Arch, не моем буутнем :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
cprog
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юли 19, 2015 08:19

Мнение от cprog »

Mozo написа:
нед сеп 03, 2023 15:04
Zorin OS Pro 16:
Изображение
Офтопик:
Тва как ми омаза бутлоудъра на Arch, не моем буутнем :lol: :lol: :lol:
Офтопик:
От какъв зор слагаш Зорин на реална машина да омаже Арча, ако си наистина ? :)
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ми, смятах да си правя експерименти, но го разкарах. Връщам GRUB на Arch, буутвам и всичко точно. Рестартирам и пак е GRUB на Zorin :-s Съответно буутват само Ubuntu-базираните, а ентрито на Arch не бачка. И така три пъти. Разкарах го, ама сега ме е страх да рестартирам, че ми писнА да чруутвам за днес :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
нед сеп 03, 2023 23:58
Ми, смятах да си правя експерименти, но го разкарах. Връщам GRUB на Arch, буутвам и всичко точно. Рестартирам и пак е GRUB на Zorin :-s Съответно буутват само Ubuntu-базираните, а ентрито на Arch не бачка. И така три пъти. Разкарах го, ама сега ме е страх да рестартирам, че ми писнА да чруутвам за днес :lol: :lol: :lol:
В живата мента по едно време имаше една програма Boot Repair (може още да я има), която изчиства MBR на диска от всичко, което е писало там, където не му е работа и след това гръб-ът на арч би трябвало да ти се появи.
А другият вариант, по-хамалският с варията: преинсталираш арч, за да пренапише данните в MBR и после си връщаш бекъпа, за да не си играеш с всички настройки наново.

Манджата прави нещо подобно с MBR - пише по него и после каквото и да инсталираш, то не ще да тръгне, защото MBR е счупен вече и изкарва GRUB Rescue, а преинсталиране на гръб през жива мента не оправя нещата. И затова Манджата отдавна ми е в черния списък на дистрибуции.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

От личен опит споделям, че Boot Repair на Ментата нищо не може да оправи на омазан GRUB на Арч. Оправя се с диск на Арч и chroot :cool:
Айде от мен една Plasma 6, която е на виртуална машина, а дистрибуцията е KDE Neon Unstable.
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Много ли е бъгава :mrgreen:
Shaker написа:
пон сеп 04, 2023 19:26
От личен опит споделям, че Boot Repair на Ментата нищо не може да оправи на омазан GRUB на Арч. Оправя се с диск на Арч и chroot :cool:
Ако си на MBR няма ядове и от ментата да инсталираш GRUB (не Boot Repar, това е страшна смешка), ама за uEFI си трябва Arch или нещо Arch-базирано, да :)
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Shaker написа:
пон сеп 04, 2023 19:26
Айде от мен една Plasma 6, която е на виртуална машина, а дистрибуцията е KDE Neon Unstable.
Е ако буутваш от ЕФИ, нищо няма да оправи, да. Но на мен винаги ми е вършело работа това Boot Repair от живата мента, когато някое дистро (особено Манджата) ми счупи МБР. Няколко пъти пробвах Манджата да видя докъде са я добутали и няколко пъти ми прецаква MBR. Boot Repair винаги оправяше нещата.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Mozo написа:
пон сеп 04, 2023 23:17
Много ли е бъгава :mrgreen:
Поразцъках отгоре-отгоре Plasma 6. Имах очаквания, че нещата са много зле, но за моя голяма изненада, не излязох прав. Има още много работа по нея. Не са портнали към Qt6 доста неща. Откъм по-фрапантни неща видях следното:
- Не работи настройката за управление на резолюцията на екрана.
- Темите и уиджетите на Plasma 5 не са съвместими с Plasma 6 и не работят. Единствено Breeze работи за момента.
- Регионалните настройки не работят.
- Настройките на Firewall също.
- Като си смениш снимката на екрана и излезеш от настройките, то той ти става черен. Това става при някои снимки, не всички.

Има доста други бъгове, които видях ги видях само в Plasma 6, но ще ги изчистят. Графичната среда не е тотал щета, става за тестове и докладване на бъгове. Вкарали са доста нови неща в Plasma 6, поизгладили са някой недоразумения от Plasma 5 и така :)
Като крашове, има си ги и не са толкова на често, но аз си ги докладвам :усмивка1:
Като се сетя за алфите и бетите на KDE 4, то KDE 6 направо е стабиляга :headbang:
Общо взето имат доста работа до стабилен релийз.
Последна промяна от Shaker на вт сеп 05, 2023 15:59, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Дано този път направят нещата както трябва. С темите какво ще правим, ако не са съвместими, не знам :sick: :sick: :sick:
Изображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”