Не мисля, лаптопът ми зарежда до декстоп среда за 4.8 секунди.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
Re: Вашият десктоп
Прочетено: 319347 пъти- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Говорим за настолни. При лаптопите ги няма 90% от функциите на настолните. Или ако ги има, са лаптопи за шапка пари.

Аз просто не гася, иначе малко да ви шокна:Zeroadhesion написа: ↑пон юни 28, 2021 01:08Еми дай да сравним с твоето, аз съм под 10 секунди:Код: Избери всички
[zeroadhesion@Arch-PC ~]$ systemd-analyze Startup finished in 7.170s (firmware) + 155ms (loader) + 1.208s (kernel) + 1.112s (userspace) = 9.647s
Код: Избери всички
systemd-analyze
Startup finished in 26.650s (firmware) + 9.274s (loader) + 2.145s (kernel) + 41.134s (userspace) = 1min 19.204s
graphical.target reached after 41.134s in userspace
Аз съм го слагал . A сетих се - https://www.rodsbooks.com/refind/ - та там има изчакване и затова тея времена на firmware
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Бтв, аз rEFInd гсъм го ползвал, спасявал ме е на 3-4 пъти със служебни лаптопи. Слагам Linux Mint, зареди един-два пъти и после започва да реве, че не е намерило Linux image или нещо подобно. Няма оправия, при това на DELL лаптопи, не можеш да си стигнеш до инсталацията. Слагах стари, нови версии на GRUB, какви ли не врътки пробвах,все тая. Инсталираш rEFInd и всичко работи без проблем 

Днес го инсталирах чрез сравнително новия guided installer, вграден в официалното Arch iso 

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Мчи, то на онова интерфейсът му така или иначе е някаква смесица между KDE и macOS

Офтопик:
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Все тая, зомбитата ще си стоят на Говно 10 докато могат, а после ще си купят нов хардуер и ще минат на Говно 11. Тоя филм вече сме го гледали, никой не мигрира към Linux 

Няма как на една овца да и се обясни, че linux е хиляди пъти по-добър от която и да е боза, щом тази овца пише под игрите за linux в замунда "ако може качете тази игра за PC".
Умните и кадърните хора по скоро има шанс да преминат на linux, поне това е моето мнение.
За пръв път се срещнах с линукс през 2007 година, ако не се лъжа, когато бях на 15 години. Поръчах си безплатни дискове с ubuntu и kubuntu (не знам, дали още предлагат тази услуга). Оттогава досега, се опитвах да покажа на маса народ превъзходството на линукс над Windows. И като се стигне до това, че игрите се подкарват с малко ръчкане, а не просто Plug & play, 95% от хората казват "не, мерси. Не обичам да мисля."тед написа: ↑вт юни 29, 2021 20:07Няма как на една овца да и се обясни, че linux е хиляди пъти по-добър от която и да е боза, щом тази овца пише под игрите за linux в замунда "ако може качете тази игра за PC".
Умните и кадърните хора по скоро има шанс да преминат на linux, поне това е моето мнение.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
И аз съм си поръчвал, една от лепенките още виси на вратата на репетиционната ни
Иначе сега подкарването вече е лесно, но, да, хората не обичат да мислят. Да не говорим, че нейтив игрите си работят без проблеми и доста по-лесно отколкото при Windows, ама иди обяснявай...

Иначе сега подкарването вече е лесно, но, да, хората не обичат да мислят. Да не говорим, че нейтив игрите си работят без проблеми и доста по-лесно отколкото при Windows, ама иди обяснявай...

- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Ако говориш за бозиндоуските нейтив игри, Neverwinter е идеален пример за това.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Оооо, имал съм безброй случаи, когато под Windows играта не ще да тръгва, а под Linux тръгва от раз. Едната от тях беше Flower, а друга, за която си спомням беше Panzer Tactics HD. Тръгвам да я инсталирам на един приятел, поиска там някакви странични пакети, не помня вече какви, май VC++ и пак не тръгна. Инсталирах какво ли не, четох какво ли не - не ще. Викам я да я пробвам при мен - цъкаш и тръгва out-of-the-box
Е, оттогава тоя приятел е с Linux