Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Почти няма такова нещо. Казвам почти, защото единственото, което се билдва от сорс над 1 час е Mozilla Firefox.
Код: Избери всички
ccache
Harmful things that are so superfluous and useless that require no alternative:
...
GNOME and KDE.
...
Никога не ми се е налагало да компилирам FF, има си го в официалните хранилища.Валсо написа: ↑чет окт 22, 2020 14:06Почти няма такова нещо. Казвам почти, защото единственото, което се билдва от сорс над 1 час е Mozilla Firefox.![]()
Всичко останало обаче се билдва адски бързо, стига да имаш нужния пакет плюс настройката за броя ядра, които да се ползват по време на билдване/компилиране. Освен тази настройка, ти трябва и пакетаБез него компилирането често зацикля в един безкраен лууп на компилиране на едни и същи неща. Виждал съм го лично много пъти и не само в Анарки, но и в други дистрибуции, които позволяват компилиране от сорс.Код: Избери всички
ccache
Ако начинаещият има тези две неща, 99% от програмите се компилират за под 5 минути.
И на мен не ми се е налагало, пуснах го да се компилира от любопитство, за да видя колко време ще му трябва, защото браузърът е 100-200 МБ готов за инсталиране, а сорсът му е 3 гигабайта.