А, според мен си е напълно прилично. Менюто, панела, подредбата на десктопа. Аз бих ползвал Gnome в това състояния. Предполагам, че за теб основният проблем е, че не е Arch с KDE.
А, според мен си е напълно прилично. Менюто, панела, подредбата на десктопа. Аз бих ползвал Gnome в това състояния. Предполагам, че за теб основният проблем е, че не е Arch с KDE.
Не, не става въпрос само за средата, която е доста зле, но и за дистрибуцията като цяло. С всичките тези проблеми е просто скандално, че това е LTS
Ти никога няма да се оплачеш, дори и да имаш проблем Въпреки това има хиляди малки проблеми, кито е недопустимо да са в LTS издание, като най-елементарното е несъществуващи пакети в софтуерния център.
Дай определение на "софтуерен център", щото ако е това за което си мисля, то той го няма и няма как да има проблем с него. За gnome-software става дума, нали? И ако не трябваше да направя някой-друг тест, нямаше да знам за какво се ползва, щото го махам.
А, да, LTS (за мен) са само изданията ХХ.04 и ХХ.04.1.
Последна промяна от бат-начо на чет мар 05, 2020 21:04, променено общо 1 път.
Ти никога няма да се оплачеш, дори и да имаш проблем Въпреки това има хиляди малки проблеми, кито е недопустимо да са в LTS издание, като най-елементарното е несъществуващи пакети в софтуерния център.
Интересно, как се не се оплакват тези, които го ползват, а се оплакват разни потребители на Rolling Release дистрибуции. В софтуерният център няма нито един пакет. Пакетите са в хранилищата. Аз ползвам Synaptic в който също няма нито един пакет. Досега, проблеми с него не съм имал от Ubuntu 8.04 до 18.04.
За да не спамя в темата :
Последна промяна от cybercop на чет мар 05, 2020 21:09, променено общо 1 път.
Интересно как в работата поддържам десет машини и два телевизора с чисто Ubuntu и очевидно имам допир до него всеки ден Какво ще стане, ако утре ти снимам несъществуващ пакет, който се предлага от Софтуерния център?
Иначе да, няма как да разбереш колко зле е Ubuntu, когато ползваш само него и само него си знаеш. Аз използвам пет дистрибуции паралелно и поддържам още две допълнително. При това положение смятам, че имам маалако повече поглед върху нещата, а не съдя само една дистрибуция.
Интересно как в работата поддържам десет машини и два телевизора с чисто Ubuntu и очевидно имам допир до него всеки ден Какво ще стане, ако утре ти снимам несъществуващ пакет, който се предлага от Софтуерния център?
Значи, има някакви качества, щом върл потребител на Arch е принуден да ползва Ubuntu. И да ми снимаш е все тая. Прегледай си настройките и обнови хранилищата. И, както ти каза колегата не бъркай дистрибуцията Ubuntu с gnome-software. Ако не ти харесва този софтуерен център, както е при мен, ползвай Synaptic. Мога да направя трик с пакет, който го няма, но се вижда в списъка на пакетния мениджър без проблеми. В момента се сещам за един начин, но, не ми се занимава с шмекерии.
Инсталацията е чиста, без да е правено нищо по нея. Тоя софтуерен център не аз съм го изтипосал там, а интелигентният екип на Canonical, при това в LTS издание. Това е официалният инструмент, който предлагат от компанията производител и ти ме съветваш да не го използвам - готина дистрибуция, спор няма
А поддържам Ubuntu, защото в компанията това е наложено. Малко по малко обаче това се променя, защото глупостите им не се траят. Рано или късно ще разкарам и последното Ubuntu от там. Аз още с отиването си съм на Manjaro, а два от сървърите на Arch