Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Nico
Ветеран
Ветеран
Регистриран: чет авг 29, 2019 19:22

Re: Вашият десктоп

Мнение от Nico »

Реших да си поразнообразя знанията и да пробвам нови неща. :p

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Прочетено: 319011 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Много е бездарно, горкото :mrgreen:
Изображение
cybercop
Ветеран
Ветеран
Регистриран: чет юни 04, 2015 19:27

Мнение от cybercop »

Mozo написа:
чет мар 05, 2020 10:28
А, според мен си е напълно прилично. Менюто, панела, подредбата на десктопа. Аз бих ползвал Gnome в това състояния. Предполагам, че за теб основният проблем е, че не е Arch с KDE.
cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Nico написа:
чет мар 05, 2020 10:22
Понеже нямам никакъв опит с Gnome 3, как се докарва до такава визия. Кои добавки се ползват за менюто и панела ?
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

cybercop написа:
чет мар 05, 2020 11:18
Mozo написа:
чет мар 05, 2020 10:28
А, според мен си е напълно прилично. Менюто, панела, подредбата на десктопа. Аз бих ползвал Gnome в това състояния. Предполагам, че за теб основният проблем е, че не е Arch с KDE.
Не, не става въпрос само за средата, която е доста зле, но и за дистрибуцията като цяло. С всичките тези проблеми е просто скандално, че това е LTS :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
Nico
Ветеран
Ветеран
Регистриран: чет авг 29, 2019 19:22

Мнение от Nico »

cybercop написа:
чет мар 05, 2020 11:20
Nico написа:
чет мар 05, 2020 10:22
Понеже нямам никакъв опит с Gnome 3, как се докарва до такава визия. Кои добавки се ползват за менюто и панела ?
Dash to panel и Arc Menu.
Изображение
cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Mozo написа:
чет мар 05, 2020 11:45
С всичките тези проблеми е просто скандално, че това е LTS :mrgreen:
Колко пъти си чел да се оплаквам от Ubuntu LTS ? Ползвам 18.04 и 16.04 на няколко машини.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ти никога няма да се оплачеш, дори и да имаш проблем :mrgreen: Въпреки това има хиляди малки проблеми, кито е недопустимо да са в LTS издание, като най-елементарното е несъществуващи пакети в софтуерния център.
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Дай определение на "софтуерен център", щото ако е това за което си мисля, то той го няма и няма как да има проблем с него. За gnome-software става дума, нали? И ако не трябваше да направя някой-друг тест, нямаше да знам за какво се ползва, щото го махам.
А, да, LTS (за мен) са само изданията ХХ.04 и ХХ.04.1.
Последна промяна от бат-начо на чет мар 05, 2020 21:04, променено общо 1 път.
Селски, Начо Селски.
cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Mozo написа:
чет мар 05, 2020 17:24
Ти никога няма да се оплачеш, дори и да имаш проблем :mrgreen: Въпреки това има хиляди малки проблеми, кито е недопустимо да са в LTS издание, като най-елементарното е несъществуващи пакети в софтуерния център.
Интересно, как се не се оплакват тези, които го ползват, а се оплакват разни потребители на Rolling Release дистрибуции. В софтуерният център няма нито един пакет. Пакетите са в хранилищата. Аз ползвам Synaptic в който също няма нито един пакет. Досега, проблеми с него не съм имал от Ubuntu 8.04 до 18.04.
За да не спамя в темата :
Изображение
Последна промяна от cybercop на чет мар 05, 2020 21:09, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Интересно как в работата поддържам десет машини и два телевизора с чисто Ubuntu и очевидно имам допир до него всеки ден :съгласен: Какво ще стане, ако утре ти снимам несъществуващ пакет, който се предлага от Софтуерния център?

Иначе да, няма как да разбереш колко зле е Ubuntu, когато ползваш само него и само него си знаеш. Аз използвам пет дистрибуции паралелно и поддържам още две допълнително. При това положение смятам, че имам маалако повече поглед върху нещата, а не съдя само една дистрибуция.
Изображение
cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Mozo написа:
чет мар 05, 2020 21:08
Интересно как в работата поддържам десет машини и два телевизора с чисто Ubuntu и очевидно имам допир до него всеки ден :съгласен: Какво ще стане, ако утре ти снимам несъществуващ пакет, който се предлага от Софтуерния център?
Значи, има някакви качества, щом върл потребител на Arch е принуден да ползва Ubuntu. И да ми снимаш е все тая. Прегледай си настройките и обнови хранилищата. И, както ти каза колегата не бъркай дистрибуцията Ubuntu с gnome-software. Ако не ти харесва този софтуерен център, както е при мен, ползвай Synaptic. Мога да направя трик с пакет, който го няма, но се вижда в списъка на пакетния мениджър без проблеми. В момента се сещам за един начин, но, не ми се занимава с шмекерии.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Инсталацията е чиста, без да е правено нищо по нея. Тоя софтуерен център не аз съм го изтипосал там, а интелигентният екип на Canonical, при това в LTS издание. Това е официалният инструмент, който предлагат от компанията производител и ти ме съветваш да не го използвам - готина дистрибуция, спор няма :thumbright:

А поддържам Ubuntu, защото в компанията това е наложено. Малко по малко обаче това се променя, защото глупостите им не се траят. Рано или късно ще разкарам и последното Ubuntu от там. Аз още с отиването си съм на Manjaro, а два от сървърите на Arch :съгласен:
Изображение
larix
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб фев 24, 2018 11:35

Мнение от larix »

Офтопик:
Извинете ....ама това не беше ли тема за десктопи?!
Потребителски аватар
Хъшо
Начинаещ
Регистриран: чет мар 02, 2017 17:30

Мнение от Хъшо »

Добри икони за тъмна среда

Изображение

Изображение
KDE Neon 5.25
Нова тема Отговори

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”