Минималистите ме дразнят почти, колкото веганите! Плюя на всички!!!
Не става въпрос за минимализъм. С терабайт и половина налично място много ми дреме дали линукс ще е 20 или 40 ГБ. Става въпрос за това, че Говното ти запълва мястото и то без да те пита, защото използва архаична система отпреди 30 години за определяне на версията на софтуера. И накрая като искаш да си инсталираш нещо по-голямо (да кажем MAGIX Music Maker, който е 12 ГБ само с базовите семпли, а ако си свалиш всичките, те са към 50 ГБ) и оно ще ти каже, че не може. И к'во? Или купуваш още по-голямо устройство, или преинсталираш Говното и тогава инсталираш Маджикса.
А Линукс каквото и да го правя, каквито и програми да му инсталирам, все си стои на 20 ГБ и имам предостатъчно място да си инсталирам каквото искам.
Той първоначално е малко по-малък, ама като инсталирам драйвърите на видеото, стийм и една библиотека от зависимости (която е 700 МБ) и стават 20 ГБ. Но така или иначе колкото и да го ъпдейтвам, все си стои 20 ГБ. А онуй нещо пази копие на всяка предишна версия на инсталираните програми и затова става толкова голямо. Ако махнеш папката C:\Windows\winsxs, като размер Бозата става към 10 ГБ, ама дори най-простите неща после не можеш да обновиш, в т.ч. и браузъра.
Стана ми интересно защото моя Бъстър е около 7.2 ГБ от 37
Окръжно #15
До всички линукс ядки:
Пригответе се за цунамито, ако има наоколо дървета се качете за безопасност.
Мигрантите от бастисания Уиндолс 7 идат.
Очаквайте талази от леймърски въпроси.
Окръжно #15
До всички линукс ядки:
Пригответе се за цунамито, ако има наоколо дървета се качете за безопасност.
Мигрантите от бастисания Уиндолс 7 идат.
Очаквайте талази от леймърски въпроси.
Толкова скоро не ми се вярва. Ще минат поне още 4-5 години, докато това стане. Едва, когато Валве премахнат поддръжката на Стийм за Уиндоус 7, тогава ще има мигранти.
Толкова скоро не ми се вярва. Ще минат поне още 4-5 години, докато това стане. Едва, когато Валве премахнат поддръжката на Стийм за Уиндоус 7, тогава ще има мигранти.
Според мен за обикновени потребители пикът за всички времена за превключване от Уиндоус към Линукс ще е тази година. Като под превключване разбирам не изцяло изхвърляне на Уиндоус, а паралелни инсталации на двете ОС по комповете на потребителите.
В предишния прозорец на 'възможност' - края на XP - беше налична по-добрата 7-ца. Тогава потребителите не си и направиха труда поне да пробват що е това Линукс.
Сега обаче противната бъгава 10-ка не е алтернатива, рехавата по разпространение първа генерация плочки 8-ца също не може да бъде убежище, а и няма нищо ново на хоризонта от Майкрософт.
И голям процент от онези 28% Уиндоус 7 потребители ще пробват Линукс. На колко ще им e харесaло ще разберем в последствие.