Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

GameMode for Linux by Feral Interactive

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

GameMode for Linux by Feral Interactive

Мнение от Валсо »

Докато търсех дали Ферал Интерактив имат някакви изисквания, за да се хванат да портват игра за Линукс, намерих нещо друго - някакъв техен (open source) туул, който оптимизира работата на процесора за нейтив Линукс игри. Той вероятно е за по-стари/по-слаби процесори, защото аз дори и с i3-ката не съм имал пърформанс проблеми с нейтив игри.

https://www.gamingonlinux.com/articles/ ... ames.11555
Прочетено: 496 пъти
hotbastard_
Начинаещ
Регистриран: чет дек 12, 2019 14:16

Re: GameMode for Linux by Feral Interactive

Мнение от hotbastard_ »

Пак се краде от бозата
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Глупости на търкалета! В Боза 10 почти всичко е крадено от линукс и по-точно от средата КДЕ, която съществува от много по-дълго, отколото Боза 10. KDE 1.0 е излязла 1998 г. КДЕ Плазма 5.0, от която се краде на поразия, е пусната Юли 2014-та, а Боза 10 я пуснаха 2015 г., така че направи си сметката пак кой от кого е крал.
Даже и шрифтовете им са крадени от другаде. Шрифтът на синия екран и на инсталатора е Open Sans (отворен шрифт на Гугъл).
Потребителски аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон май 08, 2017 18:33

Мнение от тед »

Офтопик:
Няма смисъл да му се връзваш на тоя, след като ти прочете коментара след 3 минути ще е забравил дати години и ще продължи да си троли.
hotbastard_
Начинаещ
Регистриран: чет дек 12, 2019 14:16

Мнение от hotbastard_ »

кво КДЕ бе пич, нали темата е за game mode
a и ти не харесваш КДЕ, кво те боли дали ги крадат
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Валсо:

https://software.kaminata.net/it-novini ... -v-igrite/

И не е една тема:

https://software.kaminata.net/?s=gamemode

Със сигурност я има преди Говно 10.
Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20

Мнение от ROKO__ »

И все пак не е нещо кой знае какво. Единственото което прави е да смени режима на процесора на performance, а ако така и така е компилиран той в ядрото, се обезсмисля, същото и ако се избира от cpupower, другото което прави gamemode е да блокира скрийнсейвъра, и една допълнителна настройка за звука. С него без него, няма голяма разлика, да не кажа никаква.
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Твърдят, че имало и разни други неща :-k
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

ROKO__ написа:
ср яну 01, 2020 15:25
И все пак не е нещо кой знае какво. Единственото което прави е да смени режима на процесора на performance, а ако така и така е компилиран той в ядрото, се обезсмисля, същото и ако се избира от cpupower, другото което прави gamemode е да блокира скрийнсейвъра, и една допълнителна настройка за звука. С него без него, няма голяма разлика, да не кажа никаква.
Може би да зависи от играта. Аз още не съм срещал игри, където да ми се налага да използват GameMode. Игрите, портнати от Ферал Интерактив за Линукс досега все са били много добре оптимизирани и не съм имал проблеми.
Докато за тези, правен от КроТийм, може и да трябва тази програма - Сериозният Сам 3, дори и с процесор над препоръчителните изисквания, все си накъсва под Линукс (нейтив).
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Недей така, щото в тройката се използва Vulkan :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Еми не ги знам какво използват в тройката, ама според изискванията ми трябва i5 на 3 гигахерца (аз имам i7 на 3.4) и GTX 460 (а аз имам 1050 Ti) и по всяка логика би трябвало да мога да я играя на ултра без никакъв проблем. Да, ама не - още в началото, малко преди да влезеш в една сграда да издирваш някакъв професор, на откритото пространство пред сградата кадрите падат доста, а като стигнеш една пустиня, където от време на време се показва един гигантски пясъчен червей - е те там вече си евава майката и над 22 кадъра няма начин да изкара, та трябва да свалям всичко на средни настройки, за да добута до 30 кадъра. :roll:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не знам, аз малоумни игри не играя по принцип, но ако имаш сейв, дай да пробвам :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
ROKO__
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: вт юни 14, 2011 18:20

Мнение от ROKO__ »

Реално погледнато с gamemode нищо няма да се подобри, един начин за подобрение е да се ползва Vulkan.
Но остава главния проблем, казва се Xorg, от там се съпровождат всички останали проблеми в Linux/Unix
MSI MPG X570 Gaming Plus, Ryzen 9 5950x+NH-D15 Chromax, 64GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, MSI RX6750XT Gaming X Trio, Samsung QVO 860 1TB SSD, Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME, Western Digital Red 1TB, Seasonic PX-750 Platinum
ОС: Gentoo
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”