Странна работа при инсталиране на debootstrap Дебиан Бъстър ми качи пакет с име arch-test.... При Стреч нямаше такъв пакет, да не би Дебиан да се опитват да добавят и Арч инсталация?
Странна работа при инсталиране на debootstrap Дебиан Бъстър ми качи пакет с име arch-test.... При Стреч нямаше такъв пакет, да не би Дебиан да се опитват да добавят и Арч инсталация?
Предполагам, че "тестване на архитектурата" означава нещо, като тестване на съвместимостта на пакетите с архитектурата на процесора. И през ум не ми минава да правя асоциация с Arch Linux.
Предполагам, че "тестване на архитектурата" означава нещо, като тестване на съвместимостта на пакетите с архитектурата на процесора. И през ум не ми минава да правя асоциация с Arch Linux.
Аз всъщност се шегувах за Арч... Ама и името на Арч си е повод за шегички...
А оня ден качих на КВМ Дебиан 11 Билисей ами с XFCE 4.14 изглеждаше добре да видим дали ще е като татко си Бъстър
А оня ден качих на КВМ Дебиан 11 Билисей ами с XFCE 4.14 изглеждаше добре да видим дали ще е като татко си Бъстър
Аз нещо не се разбирам с Buster. Някои издания или за за теб, или не са. Със Stretch и Squeeze се харесахме от пръв поглед. Lenny се появи и умря в сянката на Ubuntu Hardy, а Wheezy и Jessie бяха свалили много нивото и не ми допаднаха.
Имаш различни варианти, ако ти трябва Xfce 4.14 за Buster и не ти се чака Bullseye:
1. Да си го компилираш сам;
2. Да си ъпгрейднеш Buster на testing или sid;
3. Да използваш хранилищата на MX Linux, в които Xfce 4.14 се билдва за Stretch/Buster на OBS openSUSE... http://download.opensuse.org/repositori ... xfce-4.14/
виж как от това
Графична среда е, какво му е по-хубавото на xfce-4.14... на моята стара машина. И защо ли в новата Ментата не ползват ни скрийнсейвъра, ни xiccd (ама има в менюто/не е скрито стартер за настройването му) . И като стовариш това на Дебиан... - къде отиде стабилността.
Единствено не мога да свикана (все още) с липсата "от въздуха" на leafpad. Припомням си времето на Мадбокс/Крунч и се "пробвам" с geany.
Ако се ползва инструкцията която покрива всичкото кеч що ползва *.deb всичко е точно. Аз използвам така firefox-esr (без частта за приоритета), щото...
0 Отговори
613 Преглеждания
Последно мнение от бат-начо съб май 03, 2025 20:47
Apple отваря нов раздел в обвиненията срещу нея, след като попадна в дело за незаконно наблюдение на личните устройства на работниците си и акаунтите...