Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб май 18, 2019 22:35

Re: Линукс лафче

Мнение от petie »

Тамболианеца написа:
пон ное 18, 2019 18:37
Голямо самонадъхване в последните 6 поста - за кураж.
:toothy10:
Ами остави ги, Арч е велик и това е... Според мен лично на всяко дистро можеш да си пуснеш всяка игра, е на някои става с малко мерак
Прочетено: 536194 пъти
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

Тамболианеца написа:
пон ное 18, 2019 20:21
За всичко останало, трите изброени превъзхождат Арчлинукс, но трябва да си ги ползвал, за да разбереш, че единственото качество на Арчлинукс е, че е най-бързият пакетьор на програми.
Бате, ти к'во казá :широка усмивка: :широка усмивка: :широка усмивка: :широка усмивка:

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Тамбо, Arch е доста по-бърз освен всичко останало. И да, има неща, които и да искаш не можеш да ги направиш на Debian, сори, че ще те разочаровам. И не, не правим флейм уорс а си говорим. Не е като да не използвам и двете всеки ден и да не правя паралели всеки ден. Просто Debian/Ubuntu са толкова назад по леснота и бързина, че чак ми става жал за тях, сори :)
Изображение
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Факт е, че 99% от използващите Arch са минали през доста други дистрота и им е пределно ясно за какво става въпрос.
Не мога да си обясня обаче, как хората обичат да дават мнение за Arch, без да са го използвали на дневна база :чудно:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Постоянно се сблъсквам с този феномен. Тъпото е, че това, което казвам е самата истина, но се възприема за фенщина. Не знам как да го кажа, за да не се възприема така, но е факт. Arch е в пъти по-удобен и лесен и много по-бърз.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Тамболианеца написа:
пон ное 18, 2019 20:21
Арчлинукс няма да ти е последното дистро.
Това ще се случи само и единствено ако Микрошит по някакъв начин успее да съсипе/бутне разработката И на Арч.
Zeroadhesion написа:
вт ное 19, 2019 00:45
Не мога да си обясня обаче, как хората обичат да дават мнение за Arch, без да са го използвали на дневна база :чудно:
Ми те и овцете непрекъснато дават мнения за линукс като цяло без да са го ползвали, та какво те учудва? Това мога да го потвърдя, защото някога и аз бях такава овца. :lol:
Като говорим за овце,
Офтопик:
малко хистори римайндър от овчия ми период: viewtopic.php?p=512791#p512791 Сега като си чета глупостите отпреди близо 10 години, ми става смешно. :lol: Адмирации на @Mozo за търпението да обяснява до безкрайност на тъпа уиндоуска овца! :toothy10: :toothy10:
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00

Мнение от Тамболианеца »

Zeroadhesion написа:
Факт е, че 99% от използващите Arch са минали през доста други дистрота и им е пределно ясно за какво става въпрос.
Отново грешно предположение и съответно грешен извод.

Arch съм го изхвърлил от употреба 2010 като безперспективно фенско дистро неприложимо за професионалния свят.

Вие тук май наистина сте някаква Арчлинукс секта.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ето, поредният, който употребява думата секта. Ти чувстваш ли се като Дебиан сектант :-k И да не си пробвал дистрибуция от близо десет години, а да имаш мнение за нея е, хммм :p

Иначе излиза, че професионалистите използват Debian, а другите Arch. Така да бъде, но това не го прави нито по-малко лесен, нито по-малко бърз :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

Тамболианеца написа:
вт ное 19, 2019 02:08
Arch съм го изхвърлил от употреба 2010 като безперспективно фенско дистро неприложимо за професионалния свят.
Корпоративните решения са съвсем друга вселена! Там си има готови и утвърдени решения, зад които стоят отново организации или корпорации. Говорим за друго.
Arch е дистрото, което ще задоволи и най-малката ти прищявка, ще те погъделичка там, където други могат само да се изсекнат.
Споменавал съм и, че си изкарвам парите с Arch - той е на всичките ми машини, вкл. и служебни.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
вт ное 19, 2019 10:10
Иначе излиза, че професионалистите използват Debian, а другите Arch. Така да бъде, но това не го прави нито по-малко лесен, нито по-малко бърз :thumbright:
Чудя се дали заблуденото им чувство на гордост не произлиза от факта, че прословутият и доста прехвален Кали Линукс е базиран на Дебиан и затова да си мислят, че Дебиан е нещо повече от другите... :roll:
hot_bastard
Начинаещ
Регистриран: нед ное 03, 2019 19:31

Мнение от hot_bastard »

Тамболианеца написа:
вт ное 19, 2019 02:08
Zeroadhesion написа:
Отново грешно предположение и съответно грешен извод.

Вие тук май наистина сте някаква Арчлинукс секта.
Е как да не става. Явно не си търсач на силни усещания. Я си представи каква тръпка ще е да си хостинг провайдер и всяка сутрин да пишеш пакман -сиу на всички сървъри :evil4:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Що, задължително ли е? Или при Debian не е никак задължително да пишеш sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y? Вярно, само при Arch има ъпдейти, забравих...
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

hot_bastard написа:
вт ное 19, 2019 14:23
Е как да не става. Явно не си търсач на силни усещания. Я си представи каква тръпка ще е да си хостинг провайдер и всяка сутрин да пишеш пакман -сиу на всички сървъри :evil4:
Мно'о си зле, честно! Хостинг провайдърите изполват предимно VMWare и всичките им сървъри са виртуални машини с предварително заделени ресурси, което позволява с помощта на скрипт да се подава една и съща команда на всички сървъри. Така че само си пускат скрипта, който съдържа команда да се пусне терминал и да се изпълни командата за ъпдейт.
А един приятел работи в хостинг компания и си е направил скрипта да се пуска автоматично през определен период от време, така че не се занимава изобщо с това. Намесва се само ако някъде излезе грешка, а през останалото време си върши друга работа.
hot_bastard
Начинаещ
Регистриран: нед ное 03, 2019 19:31

Мнение от hot_bastard »

Mozo написа:
вт ное 19, 2019 14:42
Що, задължително ли е? Или при Debian не е никак задължително да пишеш sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y? Вярно, само при Arch има ъпдейти, забравих...
Едно е да има ъпдейти, друго е да са всеки ден, трето е да ти чупят системата. Една проста справка със сайтовете за работа и хостинг провайдерите показва, че Арч го няма. 0 търсене, 0 предлагане.
Или както бих казал в тролския си стил - Линукс не се ползва за всичко, но ако се ползва не е Арч :evil4:
Валсо написа:
вт ное 19, 2019 14:49
hot_bastard написа:
вт ное 19, 2019 14:23
Мно'о си зле, честно! Хостинг провайдърите изполват предимно VMWare и всичките им сървъри са виртуални машини с предварително заделени ресурси, което позволява с помощта на скрипт да се подава една и съща команда на всички сървъри. Така че само си пускат скрипта, който съдържа команда да се пусне терминал и да се изпълни командата за ъпдейт.
А един приятел работи в хостинг компания и си е направил скрипта да се пуска автоматично през определен период от време, така че не се занимава изобщо с това. Намесва се само ако някъде излезе грешка, а през останалото време си върши друга работа.
Мхм, и съм убеден, че хостват виртуалките на Арч :lol:

А и къде съм казал Дебиан, ред хатите и сузитата са най-ползвани за корпоративни решения, дебилчето и там не се класира.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

hot_bastard написа:
вт ное 19, 2019 14:56
Мхм, и съм убеден, че хостват виртуалките на Арч :lol:
Това зависи от клиента. Ако има някакви изисквания за дистро, му се инсталира желаното дистро или ако клиентът може и иска, си го инсталира сам. В неговата фирма има двама клиенти, които са си инсталирали и настроили Арч за сървър сами. Една вечер на по шкембе в О!Щипка именно това обсъждахме - дали Арч става за сървър и как се представя в сравнение с убунту и други сървърни дистрота (за ужас на приятелката му, която получава обриви от теми за компютри :lol: ). Точните му думи бяха: "Единствено от онези двамата клиенти никога не сме получавали тикети".

Сега, че разработчиците на Арч от време на време спят, докато пишат код и омазват нещо - това е друг въпрос, но такова омазване може да се случи на всяко дистро, така че песента на Пети1 за разместване на дяловете, че било само при Арч е несериозна и неоснователна. Но дори и с разместени дялове, Арч пак тръгва без проблем. При последното разместване дялът sdb1, където е Арч, беше станал sdc1, но въпреки това Арч тръгна и си маунтна нещата все едно нищо не е станало. :lol: Само че мен ме дразнеше това разместване и затова си поиграх малко с фстаб, докато го върна както си беше.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”