Ще си позволя да те цитирам в изменен контекст:
"Ползвал е неправилните дистрибуции"

Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
А като му свикнеш, после апт, синаптици и други подобни ти изглеждат много недодялани.
Другата седмица ще станат точно 6 месеца с Арч и и досега доста често ме изумява колко бързо се случват нещата, дори и времето за стартиране на средата - нещо, с което дори последното Убунту не може да се похвали.Mozo написа: ↑пон ное 18, 2019 13:10Имах предвид, че когато аз кажа,че Archе по-добре от Ubuntu/Mint и пр., ме обявяватза сектант. Затова давам странично мнение, което твърди същото. И в последно време чета множество подобни постове и мнения из интернет на бивши Ubuntu потребители, които като пробват Arch или Manjaro и остават впечатлени от бързината и простотата на използване.
Не е самонадъхване, а факт. Идеален пример за това е World of Tanks. За да го подкараш под Дебиан или дебиан-базирано дистро, ще трябва да изчетеш този роман и да го изпълниш буква по буква: https://worldoftanks.eu/en/content/soft ... rams/1311/
Не съм казал, че не може да бъде направено (World of Tanks), а че ще трябва доста да си поиграеш, за да го направиш.Тамболианеца написа: ↑пон ное 18, 2019 18:49Сори, ама не си прав.
Нещо повече: няма нещо, което на Арч да става, а на Дебиан да не може да бъде направено. Обратното твърдение обаче е вярно - съжалявам че ще те разочаровам в превъзнасянето ти на Арчлинукс.
Добавка: Спирам тук, не желая flame wars.
Което само показва, че изобщо не си отварял романа и/или не си го дочел. Като стигнеш до частта с пача, те там удряш на камък, защото дори и да успееш да го инсталираш според инструкциите, после играта ти плюе 100 грешки в терминала, че не може да отвори този и онзи файл.Тамболианеца написа: ↑пон ное 18, 2019 19:13Добре, ще направя специално за тематиката за WoT, която повдигаш уточнение - както го правиш ти в Арч, по абсолютно същия начин се прави и в Дебиан:
- инсталираш си Wine + wine-32 bit;
- дърпаш си winetricks последното от winehq;
- създаваш wine префикс;
- инсталираш библиотеките през winetricks за играта.
Какво по-различно виждаш от начина в Арч, освен в използването на различни пакетни менъджери за съответното дистро?