Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
KDE vs GNOME
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: KDE vs GNOME
Не ми пречат зависимостите по никакъв начин, честно да ти кажа. С кеф си инсталирам Kolourpaint при GNOME например. Не заемат кой знае колко място и се инсталират веднъж.
Прочетено: 10226 пъти

-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Абе тръгне ли човек да смесва Gnome с KDE завършва с торлю гювеч.
Моето виждане е или едната или другата среда според предпочитанията, но никога и двете едновременно.

Моето виждане е или едната или другата среда според предпочитанията, но никога и двете едновременно.
Kate го има и като snap пакет, но софтуерът инсталиран от Snapcraft, има други проблеми
Поне там ги няма "плашещите" зависимости
Даже пичовете са го портнали за Windows. Чакам да го портнат и за macOS, за да мога да си го използвам спокойно, както KDE Connect

Поне там ги няма "плашещите" зависимости

Даже пичовете са го портнали за Windows. Чакам да го портнат и за macOS, за да мога да си го използвам спокойно, както KDE Connect

-
- Пристрастéн
Ти ме подсети да проверя, имат го и на техния оригинален сайт и то като AppImage !!
https://kate-editor.org/get-it/
Е, версията е 16.08, но пък не е болка голяма, а пък работи без инсталации и зависимости.
https://kate-editor.org/get-it/
Е, версията е 16.08, но пък не е болка голяма, а пък работи без инсталации и зависимости.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Това са някакви потребителски фенщини. Няма никакъв проблем да се смесват, така ги ползвам от години. Това означава да не ползвам и FF? Стига безсмислени крайностиТамболианеца написа: ↑ср окт 16, 2019 12:06Абе тръгне ли човек да смесва Gnome с KDE завършва с торлю гювеч.![]()

-
- Пристрастéн
Едно бързо визуално сравнение между Gedit 3.34 и Kate 16.08 от горния AppImage
https://i.imgur.com/1HTMwF2.png
Даже и 3 години по-старо, Kate си е далеч по-мощно от днешния Gedit.
Но пък Gedit си е далеч по-излъскан като визия и удоволствие за работа.
----------
Кеф или мощност е въпросът?
https://i.imgur.com/1HTMwF2.png
Даже и 3 години по-старо, Kate си е далеч по-мощно от днешния Gedit.

Но пък Gedit си е далеч по-излъскан като визия и удоволствие за работа.

----------
Кеф или мощност е въпросът?

-
- Пристрастéн
Наполовина съгласен.
От техническа гледна точка - проблем няма.
От естетическа гледна точка - има, поне за мен
На мен, ако ми се налага да ползвам KDE изпадам в положението на тази:

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
При KDE има начин програмите да изглеждат 1:1 и човек не може да направи разлика, така че естетическата част също отпада 

- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Само дето Катето не разпознава всички кодировки и ги изкарва като египетски йероглифи и трябва да ръчкаш по настройките, надявайки се, че все пак ще ти покаже букви. Докато при GEdit не се налага да правиш каквито и да е настройки - всички кодировки се разпознават автоматично и правилно. SRT файлове (субтитри), писани под Боза със Subtitle Workshop (демек - Windows-1251) Катето ги изкарва като йероглифи, докато GEdit ги прочита без проблем.Тамболианеца написа: ↑ср окт 16, 2019 15:03Даже и 3 години по-старо, Kate си е далеч по-мощно от днешния Gedit.![]()
Но пък Gedit си е далеч по-излъскан като визия и удоволствие за работа.![]()
----------
Кеф или мощност е въпросът?![]()
А също и обратното - файлове, създадени с GEdit бозиндоуският ноутпад ги чете без проблем, докато тези, създадени от Катето - тцъ. Затова и докато бях с КДЕ, ползвах GEdit, а Катето беше улетело през прозорецо зад мен.

Това не го знаех.Тамболианеца написа: ↑ср окт 16, 2019 11:45...може би най-великата програма за DVD/CD/RIP - k3b, в която авторът й осъзна бремето на KDE зависимостите, и я откъсна максимално от тях чрез оптимизации.
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Сигурен ли си? Щото има разлика между CP-1251 & Windows-1251. Не претендирам, че знам каква точно е разликата, но съм сигурен, че има такава. SRT subs CP-1251 се отваряха в Катето както трябва, но не и Бозиндоус-1251.
Чак най-великата... hardly. Има трески за дялане.Тамболианеца написа: ↑ср окт 16, 2019 11:45...може би най-великата програма за DVD/CD/RIP - k3b, в която авторът й осъзна бремето на KDE зависимостите, и я откъсна максимално от тях чрез оптимизации.
Гномаджиите не знам дали имат софтуер за печене на дискове, но XFBurn се справя с една идея по-добре от к3б. Имам предвид това, че ако дискът е дефектен, разбирам за това още по време на записа (изплюва грешка и спира да записва), докато к3б записва докрай и чак впоследствие можеш да провериш дали дискът не е дефектен. Отделно от това XFBurn има доста по-опростен интерфейс, което също е плюс.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
То и Windows 10 е с опростен интерфейс, плюсове в него не намирам...
Не знам относно енкодинга, дай файл и то ще се види.
Не знам относно енкодинга, дай файл и то ще се види.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Ето. Субтитрите за този сериали единствено GEdit (и Notepad++) ги показва като нормални букви. Кате, Xed и др. текстови редактори показват йероглифи.
https://www15.zippyshare.com/v/YIvv4jBU/file.html
https://www15.zippyshare.com/v/YIvv4jBU/file.html