МЕТОД “ ТОТАЛНА АНАЛОГИЯ”
1.Търси се друга реализация на главната функция на ТО Поялник.
2.Преобразуване на електричната енергия в топлинна;нагряване с цел разтопяване на припоя(тинола).
3.1.Котлон;маша;пистолет с топъл въздух;запалка.
3.2.Котлонът нагрява поставените върху платки;машата нагрява припоите;пистолетът с топъл въздух нагрява припоите;пламъкът от запалката нагрява припоите.
3.3.Пистолетът на топъл въздух може да се приспособи за нагряване на по-малки обекти;машата може да се приспособи за нагряване до по-висока температура.
4.
5.
6.Нека случайните обекти са: игла, лупа, крушка
Иглата е метално цилиндрично стебло заострено в единия край и отвор в другия.Иглата може да се използва като човка на поялника(независимо дали е индукционен или не).
Лупата е оптичен елемент, който пречупва светлинните лъчи.Лупата може да се закрепи за поялника, за по-детайлно виждане на запоявания елемент.
7.Нека картината, която използваме за аналогия бъде тази на фиг.6.3 на стр.91 в ръководството.
Картината съдържа планина, небе, каменна стена, лице, балон, риза, врътовръзка.Едно възможно тълкуване на картината може да бъде изразено като човек в търсене на себе си в пространството, отделен от тялото, осамотен сред пустоща, с глава подута от проблемите в ежедневието.
Аналогиите които може да направим са:
-балонът може да се представи като капката тинол, която запоява крачето на елемента за платката;
-каменните блокове от стената са градивните елементи на стената, както елементите са градивните елементи на работещата платка;
-заостреното деколте на сакото наподобява формата на човката на поялника;
8.
9.Нека думата аналог е сешоар.
Сешоарът е уред, които преобразува електричната енрегия в топлинна.Използва се предимно за изсушаване на мокра коса.Формата му не е задължителна и може да се променя външния му вид, но има стандартна приета форма наподобяваща цилиндър.На някои сешоари се поставя и дръжка за удобство при използването на уреда.Освен за сушене на коса сешоарът може да се използва и за изсушаване на различни неща, например мокри чорапи, мокро петно върху дреха и др.
От сешоара може да се вземе дръжката и да се постави на поялника, за по голямо удобство при работа с него, съшо така може да се постави и прекъсвач, с който да се изключва поялника.
......................................
Целият материал:
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Евристичен метод 2
-
- Глобална котка-идиотка
- Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06
Евристичен метод 2
- Прикачени файлове
-
Евристичен метод 2.rar
- (9.06 KиБ) Свален 9 пъти
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!
Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Спряха 79 коли от движение заради новия метод за технически прегледи
от Mozo » пет юли 26, 2024 15:11 » в Любопитни новиниОбщо 79 автомобила не са допуснати да преминат годишен технически преглед (ГТП) за първите три дни от влизането в сила на новите правила за работа на... - 5 Отговори
- 156 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
нед юли 28, 2024 23:02
-
-
-
Нов метод: С измама с пари руското военно министерство осигурява войници
от Mozo » чет окт 24, 2024 13:11 » в Любопитни новиниЖивеещи в Русия или окупираните от руската армия украински територии получават плащания по банков път от руското военно министерство на основание... - 0 Отговори
- 49 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет окт 24, 2024 13:11
-