Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Част на развити теми по проф. етика (за изпит) - пищов

Безплатни есета, реферати, доклади, анализи и всякакви теми свързани с философията.
Антична философия, средновековна философия, съвременна философия, метафизика, онтология, епистемлогия, етика, полтическа философия, естетика, логика, философия на езика, философия на науката, рационализъм, емпиризъм.
Нова тема Отговори
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Мнения: 29946
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06
Репутация: 58002
пол: Жена

Част на развити теми по проф. етика (за изпит) - пищов

Мнение от Kotkata68 » чет май 18, 2017 20:04

Етика и морал-етиката и моралътимат различна цел.Моралът се стреми към добродетел и се увенчава в светостта, а етиката се стреми към щастие и се увенчава в мъдростта.Етиката се употребява за теоритическите и рефлексивните аспекти, а морал за реалната практика,действително поведение на хората.Накратко етиката свързваме с вс.онова което човек върши по любов или с желание, а морала свързваме с всичко което се върши по задължение,като се подчиняваме на една норма,която възприемаме като принуда или заповед.Етиката отг.на въпроса ‘как да живея?’,а морала ‘какво трябва да правя?’ И докато етиката издига желанията,то моралът по отношение на нас е винаги по-принуждаващ,по-неотложен тъй като това е неговата функция.Така в етиката на Аристотел доброто е видяно в осъществимостта на добродетелите на човека ,а в етиката на Кант-съзнанието и волята. Разграничителното в този смисъл е разгледано като добро и онова,което налага задължения.Осмислянето на тези проблеми се се помества в пространството м/у въпросите’Какво е добро?’и ‘Какво съм длъжен да правя?’.
Същност на морала-най-често във всекидневното съзнание моралът се отъждествява с доброто,добрия човек,с добрите последици от постъпките,с добрите намерения.
..............................

Целият материал:
Част на развити теми по проф.rar
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Прочетено: 227 пъти

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!


Нова тема Отговори

Върни се в “Философия”