Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Радиовълни - антенно-фидерна и микровълнова техника

Безплатни доклади, есета, реферати, анализи и всякакви теми свързани с радиоелектрониката.
Телевизионно и радио разпръскване, радиопеленгатори, радионавигация, радиокомуникации, дистанционно радиоуправление, радиолокация, радиорелейни линии, радиотехника, електроника, усилватели, генератори, модулатори, токоизправители, стабилизатори на напрежение, електрическа верига.
Нова тема Отговори
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Мнения: 29946
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06
Репутация: 58002
пол: Жена

Радиовълни - антенно-фидерна и микровълнова техника

Мнение от Kotkata68 » нед яну 21, 2018 15:04

Ра“диовълни Антенно-Фидерна и Микровълнова Техника” - РАФМВТ
1. Изходни данни:
Съотношения при разпространението на радиовълните с честота (890÷1980) MHz в поглъщащи среди.

2. Съдържателна част:

Анотация

Настоящият учебен материал има за цел разглеждането на особеностите на електромагнитното покритие при мобилните комуникации при различни условия. Разгледани са видовете затихвания на сигнала, особеностите на разпространение на радиовълните в макроклетки, микроклетки и пикоклетки. Разгледани са различни видове модели за външно (Outdoor) и вътрешно (Indoor) разпространение, както и нов хибриден метод за предсказване на загубите на сигнала. В приложението са съпоставени различните видове модели за външно (Outdoor) и вътрешно (Indoor) разпространение и са разгледани два вида антени, работещи във UHF обхвата.

2.1. Увод

Радиопредаването в мобилната комуникационна система често се извършва над пресечен терен. Профилът на терена в определен район трябва да се взема при оценяването на загубите при разпространение. Същият може да се променя от просто следване на кълбовидния профил на земята до профил на високи планини. Наличието на дървета, сгради и други препятствия също трябва да се взема предвид.
Използват се много модели на разпространение за определяне на загубите при разпространение над неравни повърхности. Независимо от това, че всички тези модели са насочени към предсказване на мощността на сигнала в избрана приемна точка или кохерентна локална област (наричана сектор), методите се различават по тяхната достъпност, сложност и точност. Повечето от тези модели се основават на систематично оценяване на измерени стойности, получени в областта предназначена за обслужване.
...................................

Целият материал:
Скрито съдържание!:
Регистрирайте се или влезте в акаунта си, за да видите съдържанието
Скрито съдържание за нерегистрирани:
https://cloud.mail.ru/public/L7Fa/mqohEW8Hr
Прочетено: 224 пъти

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!


Нова тема Отговори

Върни се в “Радиоелектроника”