Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Класификация на хранителните добавки - презентация

Безплатни реферати, доклади, анализи, есета и всякакви теми свързани с медицината.
Анестезиология, патоанатомия, имунология, токсикология, патология, фармакология, хирургия, микробиология, неврология, епидемиология, кардиология, ендокринология, психиатрия, дерматология, детски болести, инфекциозни болести, акушерство и гинекология, диетология, белодробни болести, гастроентерология, вътрешни болести, офталмология, урология, хематология, онкология, рентгенология, физиотерапия, неврохирургия, нефрология.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284582
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 336104
Местоположение: Somewhere In Time

Класификация на хранителните добавки - презентация

Мнение от Mozo »

Класификация на
хранителните
добавки

Хранителните добавки са вещества с
естествен
или
изкуствен
произход.Те
обикновено не се използват самостоятелно
като храна.Към храната се добавят от
технологични
съобръжения:опаковане,транспортиране
и
други.

В Европа е въведена система за
класификация
на
хранителните
добавки,като
всяка
хранителна
добавка има уникален номер.Той се
състои
от
главна
буква
Е
и
трицифрен номер.

Страните извън Европа използват
само трицифрения номер,без буквата
Е.Австрия и Нова Зеландия използват
А.
Оцветители
Е100-Е199

Използват се за повишаване атрактивността на
хранителните
продукти.Понякога
освен
за
оцветяване, могат да изпълняват и друга
роля.Например натриевият нитрит ,не само
стабилизира цвета, но е и добър стабилизатор
чрез своето антимикробно действие. Оцветителите
се класифицират по три признака:по цвят,химична
природа и прозиход.
Природните
оцветители
Ø
Куркумин– извлича се от минзухар
и се използа като оцветител на
къри, горчица, млечни продукти,
супи, кифли и козунаци.
Ø
Рибофлавинът (витамин В2) се
получава от мая, житни
зародиши, а напоследък и
синтетично. Има жълтооранжеви
Синтетичните
оцветители

Най­широко приложение намират хинолино­
вото жълто, азорубинът, еритрозинът ­ всички
те
се
влагат
в
сладкарство,
бонбони,
захаросани плодове, сирена, салами, хайвер,

скариди.


Целият материал:
Прикачени файлове
Класификация на хранителните добавки - презентация.rar
(61.08 KиБ) Свален 23 пъти
Прочетено: 709 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Медицина”