Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Моя път към Ханаан (есе)

Безплатни есета, реферати, доклади, анализи и всякакви теми свързани с литературата.
Константин Преславски, Черноризец Храбър, Паисий Хилендарски, Любен Каравелов, Добри Чинтулов, Добри Войников, Петко Р. Славейков, Христо Ботев, Иван Вазов, Алеко Константинов, Пенчо Славейков, П.К. Яворов, Димчо Дебелянов, Елин Пелин, Гео Милев, Никола Вапцаров, Христо Смирненски, Атанас Далчев, Йордан Йовков, Никола Фурнаджиев, Елисавета Багряна, Димитър Димов, Димитър Талев, Веселин Ханчев, Йордан Радичков, Николай Хайтов, Блага Димитрова, Христо Фотев, Борис Христов и Виктор Пасков
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Моя път към Ханаан (есе)

Мнение от Mozo »

Моят път към Ханаан
(ЕСЕ)
Върнем ли се назад във времето,виждаме върволици от хора,които вървят през пустинята и търсят своя Ханаан.Четирдесет годишното пътуване на евреите през пустинята надраства рамките на библейската история и се превръща в символ на вечното човешко пътуване през пустинята на собствения му живот в търсене на щастието.
Начело върви мъж и им показва пътя.
Това е Мойсей.Той води своя народ към обетованата земя.Пътят е тежък,изпълнен с глад и жажда,болести и смърт.Често,отчаяни,евреите са готови да се върнат към робството, но с вярата си Мойсей им помага да вървят наред.
В своята история всеки народ преминава през препятствия и колебания.Не винаги подкрепата на съдбата е за по-добрия.Пътят на народите към свободата и независимостта им изисква дълъг период от време, защото родения в робство в повечето случаи умира като роб т.е никога не е свободен.
Представяйки си всичко това, аз се питам:Имам ли и аз свой Ханаан? Къде е той ? По кой път да тръгна за да го намеря?
И разбирам, че Ханаан е моята цел в живота, моето щастие, моят живот.А пътят ми към него,е моят път в живота.А такъв път няма.Трябва сам да го създам като вървя напред.Защото не съществуването на Ханаан, а откриването му има значение.Пътят на дирене,лутане,на заблуждаване,на отгатване...
И дори несполуките да се обърнат срещу мен, ще остане чудесното усещане, че съм пътувал към своя Ханаан – истински или измислен.
Мисля, че в мен са заложени качества като целеустременост, издръжливост, упоритост, твърдост и аз трябва да ги изпозлвам по най-добиря начин по пътя към щастието си.Ще се стремя да се самоусъвършенствам, за да достигна мечтите си.
Ние сме малди хора.Не сме деца, но не сме и възрастни.Ние сме любопитни, все още безгрижни, жадни за радост и обич.Открити сме към всичко ново.Затова, тръгвайки от семейството и училището, трябва да използваме всичко хубаво, което ни предлага животът, за да вървим напред и да намерим своя Ханаан.

Целият материал:
Прикачени файлове
Моя път към Ханаан (есе).rar
(3.12 KиБ) Свален 35 пъти
Прочетено: 1934 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Литература”