Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Етични кодекси в журналистиката. Основни принципи

Безплатни реферати, доклади, есета, анализи и всякакви теми свързани с журналистиката.
Разследваща журналистика, културна журналистика, спортна журналистика, музикална журналистика, криминална журналистика, фотожурналистика, радиожурналистика, телевизионна журналистика.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 230776
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 173326
Местоположение: Somewhere In Time

Етични кодекси в журналистиката. Основни принципи

Мнение от Mozo » вт юни 16, 2015 02:11

11. Етични кодекси в журналистиката. Основни принципи. Нарастващото през последното десетилетие внимание към етичните кодекси е свързано с увеличаването на опасностите за свобода на медиите. Медиите предпочитат сами да определят своите ограничения. Кодексите имат функцията на нормативна рамка. Кодексите не гарантират намирането на правилното решение. Въпреки големия брой етични кодекси, във всички са залегнали ограничен брой основополагащи принципи: за истинност на инфоемацията и спазване правилилата за информация; запазване на професионалната тайна; поправка на допуснатит грешки; проверка на фактите и източниците. В ЕК на българските медии, в раздела „предоставяне на досотоверна информация на обществото”, акцентира в/у точността и повелява да не се скриват и изопачават факти. Посочването на произхода на онформация е желателно. В българския кодекс са уговорени изклиючения за работа под прикритие или със специална техника- допустими са само ако няма друг начин да бъде осигурена важна информация.

Целият материал:
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Прочетено: 261 пъти
Изображение

Нова тема Отговори

Върни се в “Журналистика”