Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Анализ на списание Космополитън

Безплатни реферати, доклади, есета, анализи и всякакви теми свързани с журналистиката.
Разследваща журналистика, културна журналистика, спортна журналистика, музикална журналистика, криминална журналистика, фотожурналистика, радиожурналистика, телевизионна журналистика.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 230776
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 173326
Местоположение: Somewhere In Time

Анализ на списание Космополитън

Мнение от Mozo » вт дек 02, 2014 23:44

С Ъ Д Ъ Р Ж А Н И Е

3 Въвеждащи думи
Съвременната жена и Cosmopolitan


6 Cosmopolitan на един век?
Малко история

8 Cosmopolitan в България

10 Жените знаят защо

12 Екипът

В ъ в е д е н и е
Съвременната жена и Cosmopolitan

Животът на жената в наши дни е коренно по-различен, по-интересен и по-пълноценен от преди много години. Ако преди обществото налагаше мястото на жената да е вкъщи при семейството, то сега жените вече изграждат собствена кариера, защитават и търсят правата си, притежават повече самочувствие и... четат Cosmopolitan.
Световно известното американско списание още от 1960г. се бори да предостави на жените нова обществена позиция. В наши дни вече не е необичайно правото на жената да получи образование, да гласува, да участва в политиката или да ръководи свой бизнес, но в миналото всички тези страни на живота са били забранени за жените. Обществото е налагало множество бариери, ограничаващи развитието на жената, но днес тя доказва, че разликата между половете не предопределя качеството на работа.
Cosmopolitan се грижи за по-добрия начин на живот на жените, дава им напътствия по отношение на всички въпроси, проблеми и теми, които ги вълнуват. Това е първото списание, което заговаря публично за жената и нейния личен живот, първото списание, което представя жената като личност.
Огромният тираж на най-продаваното списание на света доказва, че жените наистина вече възприемат себе си и собствения си живот по различен начин. Личното самоусъвършенстване, взаимоотношенията с хората, любовта, сексът, кариерата, амбициите, красотата, модата, здравето са водещите теми, които присъстват в съдържанието на любимото на хиляди жени по света Cosmo. Списанието се фокусира върху възможността животът да се изживее по най-пълноценен начин.
Cosmopolitan достига до жените в над 100 държави и се издава на 32 езика. Списанието всеки месец радва своята аудиория в: Аржентина, Австралия, Бразилия, Англия, Чили, Китай, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Холандия, Унгария, Индия, Индонезия, Италия, Казакстан, Кореа, Латинска Америка, Латвия, Малайзия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Сърбия, Словения, Испания, Южна Африка, Швеция, Тайланд, Турция, Украйна.
Екипът е многоброен и се състои от най-добрите експерти в различни области. Компанията издател, на която хиляди жени по света дължат безброй благодарности, е Hearst Communications, Inc., New York.
Огромни усилия са мобилизирани с цел всяка една жена по света да заобича себе си и да има смелостта да заживее така както желае. Изданието акцентира множество проблеми, съпътстващи обществата, но за които по-рядко се намира смелост да се говори публично. Списанието насърчава личностното развитие на жените и им предоставя богати, интересни и забавни материали на различни теми.
Структурата на Cosmopolitan е разделена на няколко раздела, които тематично обединяват статиите. Разделите, които присъстват във всеки брой, са: Ти, ти, ти...; Кариера и кеш; Красота; Мода; Шоу; Шопинг; Любов и секс; Уикенд; Горещи теми; Здраве; Само в Cosmo; Мъжете от А до Я; От корицата. Всеки месец от корицата на Cosmo се усмихва по една красива и преуспяла жена. В съответния брой винаги има интервю с жената от корицата, в което се разказва за начина й на живот, успехите й в личен и професионален план. Лицата на Cosmopolitan, независимо в коя държава се издава, винаги са световно известни личности. През годините многократно са били: Анджелина Джоли, Камерън Диас, Дженифър Анистън, Сара Джесика Паркър, Ева Лонгория, Бионсе, Скарлет Йохансън, Рене Зелуегър, Никол Кидман, Хали Бери, Камерън Диас, Наоми Кембъл, Кейти Холмс, Гуен Стефани, Даян Крюгер, Миша Бартън, Джесика Симпсън, Кийра Найтли, Хали Бери и много други представителки от света на киното, модата и музиката.

Целият материал:
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Прочетено: 500 пъти
Изображение

Нова тема Отговори

Върни се в “Журналистика”