Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Анализ на поведение пред камера

Безплатни реферати, доклади, есета, анализи и всякакви теми свързани с журналистиката.
Разследваща журналистика, културна журналистика, спортна журналистика, музикална журналистика, криминална журналистика, фотожурналистика, радиожурналистика, телевизионна журналистика.
Нова тема Отговори
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Мнения: 29946
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06
Репутация: 58002
пол: Жена

Анализ на поведение пред камера

Мнение от Kotkata68 » ср юли 24, 2013 19:44

Име: Специалност: „Връзки с обществеността”
Образователно- квалификационна степен: магистър
Форма на обучение: Дисциплина: „Комуникационни умения- телевизия”
Преподавател:
Тема на писмената работа:

„Сравнителен анализ на поведението на
Асен Агов и Владимир Каролев в предаването „Челюсти” по Нова Телевизия.”


- София 2010-


Публицистичното ток шоу „Челюсти” на Диана Найденова се излъчва едновременно в ефира на Нова телевизия и на честотите на Дарик радио.
"Челюсти" е предаването, в което цветните герои на настоящето си говорят, спорят, "хапят" се и "дъвчат" важните теми на България.
"В спора се ражда истинската караница" е мотото на предаването и честно казано, често ставаме свидетели на политици, които си изпускат нервите в излизащи извън протокола кавги.
Форматът на "Челюсти" залага на прекия сблъсък на тези, аргументи и контра аргументи. Стилът на водене е неформален, критикарски на моменти доста груб. Не случайно Диана Найденова е сравнявана с друга обичаща конфликтите телевизионна водеща Албена Вулева.
Темите в предаването са политически, социални, обществени, а понякога дори и прекалено личностни, а събеседниците - известни обществени и политически фигури.
Всъщност въпрос на чест, но не и на престиж за българските политици, бизнесмени и общественици е участието в „Челюсти”
Интервютата в този телевизионен формат са предимно информационни и до голяма степен разискват актуалните теми от политическия живот и живота на политиците. Макар и изключително сериозно по тематика, острия език на водещата превърна „Челюсти” в най- горещото горещо и неудобно политическо ток шоу в националния ефир.

В настоящия сравнителен анализ на поведението на две публични личности на телевизионния екран е подбрано скандалното интервю на Диана Найденова с Асен Агов- депутат от врачански избирателен район и икономистът Владимир Каролев от НДСВ излъчено на 07.10.2010г.
Темата е изключително сериозна- „Външният дълг на България”.
Водещата Диана Найденова започва спокоен разговор с Асен Агов изчаквайки търпеливо закъсняващия Каролев, който се появява видимо превъзбуден в студиото, правейки коментар за неудобния паркинг на медията. Поведението на Владимир Каролев подсказва, че предстои не задълбочен разговор по въпроса за външния дълг на България, а петдесет минутно грубо заяждане по отношение на икономическата експертност и компетентност на ДСБ и в частност на Асен Агов.
..................
Анализ на поведение пред камера.rar
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Прочетено: 515 пъти

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!


Нова тема Отговори

Върни се в “Журналистика”