Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Кризата в Украйна

Безплатни реферати, доклади, есета, анализи и всякакви теми свързани с журналистиката.
Разследваща журналистика, културна журналистика, спортна журналистика, музикална журналистика, криминална журналистика, фотожурналистика, радиожурналистика, телевизионна журналистика.
Нова тема Отговори
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Мнения: 29946
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06
Репутация: 58002
пол: Жена

Кризата в Украйна

Мнение от Kotkata68 » вт яну 12, 2016 13:27

Ростислава Георгиева
Велико Търново, 2014

Великотърновски университет
„СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“
ФИЛОЛОГИЧЕСКИ ФАКУЛТУТ
Дисциплина: Външна политика и медии

ПОЛИТИЧЕСКИ АНАЛИЗ
на тема
Кризата на съвременния свят
Конфликтът в Украйна

Изготвил: Ростислава Георгиева Проверил:.........................
Журналистика, ­­3 курс, фак. № 070-ж /д-р М. Русева/

Резюме
Украинската криза започна в края на миналата година. Протестните движения стартираха като отговор на замразяването на споразумение за асоцииране на Украйна с ЕС. Първоначално дистанцираната Европа беше удивена от това, което украинския народ успя да постигне – борейки се за правото на демократично развитие, демонстрантите свалиха президента Янукович. Русия, която подкрепяше режима на Янукович, успя да окаже сериозен натиск върху политическото и икономическото състояние на страната. Путин обяви новоизбраното правителство за нелегитимно и побърза да се „притече на помощ“ на руското население на Крим. Конфликтът в Украйна прерасна в открит сблъсък между Изтока (Русия) и Запада (Европа и САЩ).
Последваха сблъсъци на проруско и прозападно население в страната, ЕС и САЩ заплашиха Русия със санкции и международна изолация, но това не попречи на Путин да анексира Крим. Международният отзвук на кримските събития накара редица бивши съветски републики да се страхуват за териториалната си цялост. В навечерието на Великден Украйна, ЕС, САЩ и Русия се срещнаха в Женева, за да обсъдят възможен изход от кризата. Победата на дипломацията беше на съответната цена: въпросът Русия да изтегли въоръжените си сили от Крим дори не беше повдигнат.
Очакванията ситуацията в Украйна да започне да се стабилизира, не се осъществиха. Проруски демонстранти в южните и източните региони на страната окупираха административните сгради и поискаха независимост от властта в Киев. Предсрочните президентски избори в Украйна са насрочени за 25 май. Възможните сценарии за страната са няколко: 1. Да не се предприемат никакви действия преди изборите и кризата да продължава да се задълбочава; 2. Протестите в Югоизточна Украйна да бъдат потушени с въоръжени сили и след изборите споразумението за асоцииране с ЕС да бъде възобновено – това ще накара Путин да повтори ситуацията в Крим, този път в проруски населените региони, а ЕС отново няма да го спре, защото не иска война с Русия; 3. След Крим Русия решава да завладее останалата част от Украйна и да я присъедини към Евразийския съюз, който Путин възнамерява да създаде като контрапункт на ЕС – това ще възобнови протестите на хората, борещи се за демокрация, което ще доведе до гражданска война, а тя ще прерасне във война между двете опозиции Изтока и Запада, при което Украйна може да изчезне от политическата карта;
......................................

Целият материал:
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Прочетено: 217 пъти

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!


Нова тема Отговори

Върни се в “Журналистика”