Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Организация на сватбен банкет

Безплатни анализи, реферати, есета, доклади и всякакви теми, за които няма собствен раздел.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284318
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 335614
Местоположение: Somewhere In Time

Организация на сватбен банкет

Мнение от Mozo »

Курсова работа
на тема: «Организация на сватбен банкет»


Хотелиерство и ресторантьорство


Съдържание:
1. Иформация за събитието (описание)
2. Съставене на договор с заведение.
3. Организизация на сватбен банкет.
4. Подготовка на залата.
5. Избор на меню и калкулации.
6. Изчисляването на броя на сервитьори.
7. Правила на сервитьора за работа и безопасност.
8. Правилата на безопасност в ресторана.
9. Схеми за сядане
10. Изводи
11. Литература

Иформация за събитието (описание)
Банкети напоследък станали многи популярни. Тях ги планират и организират на високо ниво.. Причината за тези мерки могат да служат за различни събития: официални или дипломатически срещи, срещи на чуждестранни посланици, държавни приеми, подписване на протоколи, театрални техники, за сключване на търговски споразумения и тн.
Сватба - тържествено събитие, което трябва да се помни за цял живот. Ако ресурсите позволяват, би било за предпочитане да се проведе сватбата в ресторанта. Това спестява време, банкетни организаторите, изисква минимални усилия от тяхна страна, тъй като тя се занимава с управлението и планиране на подобни тържества. В този случай, сватбата се проведе в ресторанта. Ресторант - специален вид на предприятието, в която организацията на производството на широка гама от кулинарни продукти от комплекс подготовка в съчетание с организацията на високо ниво на обслужване на посетителите в стаите на продажбите на заведението. В такова предприятие е широко практикуван производствени ястия, закуски персонализирани и маркови и национални ястия, при условие менюто.
Този сватбен банкет ще се проведе в ресторанта, в зависимост от качеството на предлаганите услуги, от порядъка на ястия, интериора и т.н. ресторант интериор предполага, хармония, комфорт и набор от услуги, разнообразна гама от специалитети и продукти от комплекс подготовка на напитки, включително и изработени по поръчка. Обслужване в таково заведение се извършва от сервитьори и бармани.
Тъй като сватбата - събитие, което, за разлика от останалата част на банкет трае по-дълго време, в ресторанти, за да обслужва сватби отделят специална стая или резервират цялата зала за цял вечер.
Банкети включват приемане и регистрация на реда, подготовката на банкет за обслужване и самообслужване. Поръчки за сватбени услуги поема служител, мениджър. Клиент и мениджър разбират се за начален и краен час на услуга, примерни менюта и общата сума на парите, отпуснати за банкета. При получаване на поръчката, подрежда маси, декорат залата. Необходимо е да се обсъдят предварително въпроси като това дали младите да посрещнат гостите, или пристигат по-късно от поканени гости. Също така определят примерен час за шампанско, и определят място за подаръци, цветя, задават интервала от време за танци, също така, определят кой къде ще сиди. Един служител, който получава поръчка, клиентът въвежда с правилата на предприятието, за да услуги, както и реда за компенсиране на евентуални загуби, дължащи се на грешка от страна на клиента и гостите.

Съставене на договор с заведение
Договор с ресторант - това е точката, че много хора забравят или да го третират като формалност. Разбира се, доверието - това е много важно, но, за съжаление, има такова нещо като смяна на управители или мениджъри . В този случай, ако промяната на мениджър, споразумение за думите може да не означава нищо.
За това, да не пръскате парите на вятър, трябва да бъде подписан договор по време на първоначална вноска.
За да си спестите време и да не ходим в ресторанта два пъти, поиска се на управителя да ви изпратят договор по електронна поща за информация. Ако всичко, устройва клиента, при следващо пристигане в ресторанта, той вече може да си поиска оригинален договор за подписване. Един екземплар е за клиент, а втория е за мениджър.
На какво трябва да се обърне внимание:
1. Редът за плащане. Обикновено, плащането е в две части (понякога на три етапа): за предплащане (за гаранцията на резервация дата), както и окончателното плащане. Окончателно плащане може да бъде направено преди събитието или в деня на събитието. Предсрочно погасяване може да бъде процент от сумата на поръчката (например, 20% или 30%), и фиксирана сума От платена сумата на всяко плащане, издава се касова бележка.

Целият материал:
Прикачени файлове
Организация на сватбен банкет.rar
(128.81 KиБ) Свален 3 пъти
Прочетено: 11 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Други”