Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Организиране на годеж с производство и обслужване в бистро

Безплатни анализи, реферати, есета, доклади и всякакви теми, за които няма собствен раздел.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284008
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334817
Местоположение: Somewhere In Time

Организиране на годеж с производство и обслужване в бистро

Мнение от Mozo »

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ И ТУРИЗЪМ
ГРАД КАЗАНЛЪК

ДИПЛОМЕН ПРОЕКТ

Тема: Организиране на годеж с производство и обслужване в бистро


Професия: „Ресторантьор“
Специалност: „Производство и организация в заведенията за хранене и развлечения“


Ръководител-консултант: Мария Чочева

СЪДЪРЖАНИЕ
УВОД……………………………………………………………………………………..……3
ГЛАВА ПЪРВА. ОСНОВНА ЧАСТ…………………………………………………….....…5
1. Цели и задачи на дипломния проект………………………………………………………5
1.1. Кратка характеристика на събитието……………………………………………………5
1.2. Характерни ястия за избрания повод……………………………………………………6
1.3. Особености на менюто в бистрото………………………………………………………8
1.4. Специфика на бистрото, в което ще се организира събитието…………………..……11
1.5. Изготвяне на меню, предварителна подготовка на залата, начин на обслужване……12
1.6. Технологично обзавеждане, необходимо за производството на избраните ястия в менюто; технология на подходящи ястия за събитието; изготвяне на меню, включващо ястията за конкретното събитие; калкулация на избрани ястия от менюто; спомагателни топлинни апарати в търговската зала; разплащане и документиране……………………20
1.7. Анализ на опасностите и оценка на риска при приготвяне на кулинарни изделия; ЗБУТ; Добри производствени практики……………………………………………………30
ЗАКЛЮЧЕНИЕ…………………………………………………………………………...…34
ИЗПОЛЗВАНА ЛИТЕРАТУРА…………………………………………………………...…36
ПРИЛОЖЕНИЯ…………………………………………………………………………...…37


УВОД
Дипломният проект, който изготвих е на тема: Организиране на годеж с производство и обслужване в бистро.
Темата е свързана с едно от важните събития от живота на всеки човек – годежът. За да се организира такова събитие се изисква солидна подготовка и организация. Бистрото дава възможност годежът да се осъществи в по-тесен семеен приятелски кръг. Украсата е важен елемент от организацията на събитието. Хубаво е да се наеме дизайнер, който си разбира от работата, което ще допринесе за по-задушевна атмосфера. Препоръчително е да се спазят старите български традиции и организирането на годеж с производство и обслужване в бистро е много добър вариант, защото обстановката предразполага за по-лесно разкриване на способностите на участниците в събитието.
Важна част е добрата кухня и образцовото обслужване на клиентите, за да остане предпочитано място и за други празненства и събития.
Годеж е периодът от време между предложението за брак и самия брак (който обикновено, но не винаги, започва със сватба). През този период се казва, че в двойка са сгодени или обвързани. Бъдещата булка и младоженец може да бъдат наречени съответно годеница (бъдеща съпруга) или годеник (бъдещ съпруг). Продължителността на ухажването варира значително и до голяма степен зависи от културните норми или от съгласието на засегнатите страни.
Някога дългите годежи са били често срещани при официално уговорените бракове и не е било необичайно родителите, сгодяващи деца, да уреждат бракове много години преди сгодената двойка да е била достатъчно възрастна. Това все още е често срещано в някои страни.
Има много неформални споразумения, направени от двете страни за годеж в съвременни условия, при което се очаква всяка от страните да потвърди силните страни на своите връзки с другата, за да запази любовта и топлината, която е оценена от другата. Това може да бъде поискано по всяко време, без очакване на благодарност или взаимност, предвид взаимната любов и разбирателство, които насърчават техния годеж на първо място.
Точната продължителност на годежа варира в зависимост от културата и нуждите и желанията на участниците. За възрастни може да е от няколко часа (когато годежът е включен в самия сватбен ден) до период от няколко години. В случай на детски брак, годежът може да продължи от ранна детска възраст до брачната възраст.
Обичаите за годежните пръстени варират в зависимост от времето, мястото и културата. Годежният пръстен в исторически план е необичаен и когато е бил даван такъв подарък, той е разграничаван от сватбения пръстен.
Някои годежи се обявяват на годежно парти, организирано традиционно от родителите на булката. Тези партита се провеждат в обичайния стил на забавление на семейството. Традиционно годежните партита не се разграничават от нормалните партита, с изключение на това, че бащата на булката изненадващо съобщава на гостите си новината за годеж. Следователно това не е традиционен повод за подаръци, тъй като никой от гостите не е трябвало да знае за годежа до пристигането им.
В съвременните времена годежните партита често празнуват предварително публично заявен годеж. Дали се правят подаръци на тези годежни партита, варира в зависимост от културата.
Целта на дипломния проект е да се разгледа и анализира организирането на годеж с производство и обслужване в бистро. Ще опиша целите и задачите на проекта, кратка характеристика на събитието, напитките, които са подходящи за събитието, подходящи ястия за избрания повод, особености на менюто в бистрото, информация за бистрото, в което ще се организира събитието, начин на обслужване и т.н.

Целият материал:
Прикачени файлове
Организиране на годеж с производство и обслужване в бистро.rar
(284.79 KиБ) Свален 5 пъти
Прочетено: 21 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Други”