Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Управление на риска на инвестиционен проект за пускане в експлоатация на сладкарница с диетични продукти

Безплатни анализи, реферати, есета, доклади и всякакви теми, за които няма собствен раздел.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 283774
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334137
Местоположение: Somewhere In Time

Управление на риска на инвестиционен проект за пускане в експлоатация на сладкарница с диетични продукти

Мнение от Mozo »

УНИВЕРСИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО


Специалност: Управление на международни проекти
магистърска степен


Разработване на проект по дисциплината
Управление на риска

ТЕМА:
Управление на риска на инвестиционен проект за
пускане в експлоатация на сладкарница с диетични продукти.

Съдържание


I. Подготовка за управление на проектния риск.

1. Идея за проекта.

2. Цели на проекта.

3. Очаквания от реализирането на проекта.

4. Интереси на заинтересованите групи.

5. Фази на инвестиционния проект.

6. Необходими ресурси и разходи по фази.

7. Линеен график по месеци за разработването и изпълнението на проекта.

II. Рамка на управление на риска в проекта.

• отношение към риска на заинтересованите групи в проекта
• задачи на управлението на риска в проекта
• дейности по управление на риска

III. Идентифициране на рисковете по фази.

IV. Оценяване на рисковете.

V. Определяне на приоритета на рисковете.

• линия на рисковия толеранс
• рискови събития за управление

VI. План за управление на риска.



I. Подготовка за управление на проектния риск


1. Идея за проекта


През последните години броят на хората със свръхтегло или затлъстяване стремглаво се увеличава, като в момента заболяването представлява глобален социален и медицински проблем за почти всички страни. Затлъстяването е хронично заболяване, често започващо от ранна детска възраст. Наред с хипертонията и диабета, то е първостепенен рисков фактор за увеличаване на заболеваемостта и инвалидността, следвани от икономически фактори. В някои региони на Европа от затлъстяване страда 40-50% от населението. България е сред 5-те европейски страни (заедно с Югославия, Чехия, Гърция и Румъния), където свръхтеглото е най-широко разпространено: у нас 56% от населението над 18-годишна възраст е съ индекс на телесна маса над горната граница 25. В последните двадесет години честотата на болестното свръхтегло се е увеличила с 10 до 40% в повечето европейски страни.

С настоящия проект собствениците, които са частни лица ще се опитат освен да реализират възвращаемост на средствата и печалба, да допринесат, макар и в минимална степен за борбата с този проблем и налагането на пазара на диетични храни и напитки от органични продукти за по-добро качество на живот.

Идеята е провокирана от проблема свръхтегло и затлъстяване и дава възможност за реализиране на един иновационен проект, който е типично рисков. Неопределеността относно бъдещето при него е значително по-голяма в сравнение с много други видове проекти. Едновременно с това той носи значителни конкурентни предимства.

Сладкарницата е ново средно голямо помещение/взето под наем/, около 200 кв.м., на които ще бадат разположени 50 места. Разположена е в модерен квартал на София и се намира в близост до паркинг.

Планирано е реализирането на проекта за пускане в експлоатация на сладкарница с диетични продукти да започне на 01.01.2009г. и да завърши на 03.08.2009г., като средствата вложени в него ще са 150 000лв.

2. Цели на проекта


Главна цел:

• реализиране и стартиране на сладкарница с капацитет 50 места в рамките на 8 месеца, предлагаща диетични храни с високо качество и добро обслужване

Подцели:

• осигуряване на разнообразно и изцяло приготвено от органични продукти здравословно меню

• качествена храна приготвена с въображение и поднесена професионално от млад екип

• за здравословно хранене е нужна предразполагаща обстановка, затова интериорът на ресторанта ще е обзаведен под влиянието на зелената вълна, която е символ за здравословен стил на живот


3. Очаквания от реализирането на проекта


• икономически – да гарантира добри печалби и висока възвръщаемост на вложените средства. Очаква се инвестицията да се възвърне за срок от 2 години и 10 месеца


• социални – налагане на пазара на диетични храни и напитки от органични продукти за по-добро качество на живот


4. Интереси на заинтересованите групи по проекта


• инвеститори – учредителите на сладкарницата/частни лица/ – максимална печалба и възвръщаемост на инвестирания капитал

• проектантски и строително-ремонтни фирми – висока стойност на проекта, в последствие доброто развитие на обекта след завършването на проекта ще им донесе отлична реклама и добър имидж


• подизпълнители по проекта – висока стойност на проекта, което ще им донесе по-големи печалби

• нает персонал – високи работни заплати, сигурна заетост, добри условия на труд

• доставчици – голям обем на поръчките, дългосрочни договори за доставка.

• клиенти – ниски цени, високо качество на предлаганите продукти.

• има и група, която не е заинтересована проекта да бъде осъществен успешно – това са конкурентите от същата област.


5. Фази на инвестиционния проект

Целият материал:
Прикачени файлове
Управление на риска на инвестиционен проект за пускане в експлоатация на сладкарница с диетични продукти.rar
(28.3 KиБ) Свален 16 пъти
Прочетено: 213 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Други”