Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Приложение на знанията за клетката в биотехнологичните производства - презентация

Безплатни реферати, есета, доклади, анализи и всякакви теми свързани с биологията.
Биофизика, биохимия, молекулрна биология, морфология, цитология, хистология, ембриология, анатомия, физиология, генетика, онтология, геронтология, филогения, таксономия, палеонтология, екология, патология
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284062
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334973
Местоположение: Somewhere In Time

Приложение на знанията за клетката в биотехнологичните производства - презентация

Мнение от Mozo »

ПРИЛОЖЕНИЕ НА
ЗНАНИЯТА ЗА КЛЕТКАТА В
БИОТЕХНОЛОГИЧНИЕ
ПРОИЗВОДСТВА
Що е клетка?
 Клетката е структурна и
функционална единица на
всички живи организми.
Тя може да се самообновява,
саморегулира и
самовъзпроизвежда.
Всяка форма на живот
се основава на клетки.
Има клетки с различни форми и
размери, всяка от които изпълнява
Какво представляват
биотехнологиите?

Биотехнологиите са всеки вид
технология, която разчита на
живи организми или
биологични системи.
Хората са използвали
биотехнологиите, за да
произвеждат хранителни
продукти, текстил и други
необходими материали.
Няколко познати продукта,
Хранителни
биотехнологии
Ø
Биотехнологията на БИРАТА
Ø Кисело мляко ­ домашна технология
Ø Производствен процес на бялото
сирене
Ø Технология на виното
Биотехнологията на БИРАТА
Какво
представ
лява
технолог
Кисело мляко ­ домашна технология
Изходната
суровина­
За да се
получи добро
киселе
Производствен процес на бялото
сирене

Бялото саламурено сирене може да се приготви от краве, овче или козе
мляко. Млякото се събира от производителите и се закарва в мандрите.
Първоначално,се стандартизира и след това
се пастьоризира. След това се охлажда,
добавя се закваскаи накрая, 20 минути
по­късно, се добавядостатъчно мая,
необходима за коагулацията.Скоро след като
приключи подсирването, сиренината се
нарязва на малки кубчета. След това се
пренася внимателно в сиренеизготвители, като се оцежда и оформя на малки
парчета.

Целият материал:
Прикачени файлове
Приложение на знанията за клетката в биотехнологичните производства - презентация.rar
(326.7 KиБ) Свален 41 пъти
Прочетено: 743 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Биология”