Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Разработени теми по генетика - пищов

Безплатни реферати, есета, доклади, анализи и всякакви теми свързани с биологията.
Биофизика, биохимия, молекулрна биология, морфология, цитология, хистология, ембриология, анатомия, физиология, генетика, онтология, геронтология, филогения, таксономия, палеонтология, екология, патология
Нова тема Отговори
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Мнения: 29946
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06
Репутация: 58002
пол: Жена

Разработени теми по генетика - пищов

Мнение от Kotkata68 » нед юни 24, 2018 13:10

1.Генна честота:
Тъй като родителите предават на потомците си не генотипове, а гени, много е важно да се изчисляват и генната абсолютна и относителна честота. Абсолютната честота на 2 алелни гена може да се изчисли от абсолютната честота на генотиповете, които те образуват. Известно е, че всяко животно носи по 2 алелни гена. Честотата на даден алелен ген за определен индивид може да има само 3 стойности: 1, 0.5, 0. За популацията като цяло честотите на гените R1 и R2 може да имат всички възможни стойности от 0 до 1 и определят генетичното разнообразие в популацията. Когато честотата на ген R1 (p) или на R2 (q) е 1 – популацията е хомозиготна по единия, съответно по другия ген, и в нея липсва генетично разнообразие.


2.Херитабилитет:
Фенотипното проявяване на всички признаци при животните е резултат от взаимодействието на наследствеността и условията на средата. Външните фактори влияят съществено върху експресията и взаимодействието на гените, което довежда до големи различия между разпадането по генотип и фенотип. Голямото разнообразие при проявяването на определен признак се нарича феноипно разнообразие. Херитабилитетът представлява онази част от общото фенотипно разнообразие, което се дължи само на различия от генетичен характер. Коефицентът на унаследяемост Hнакв няма абсолютни стойности, а се изразява в десетични числа от 0 до 1 или проценти от 0 до 100.
.........................

Целият материал:
Разработени теми по генетика.rar
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Прочетено: 337 пъти

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!


Нова тема Отговори

Върни се в “Биология”