Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Уместно или не е празнуването на 9 септември?

Барометър на общественото мнение :) .

Уместно или не е празнуването на 9 септември?

Да, уместно е да празнуваме.
4
44%
Това не е празник за нас.
3
33%
Нямам позиция.
2
22%

Общо гласове: 9

Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Re: Уместно или не е празнуването на 9 септември?

Мнение от Mouse »

..а след като Сталин им се моли да се включат близо две години, защото видя, че сам не може да се оправи.
Това къде го пише, че нещо ми се губи :roll:
И завладяха половин Европа, преструвайки се на "съюзници".
Съгласна Ниб :съгласен: Само дето "окупираха" не в прекия, а в преносния смисъл. Наложиха стоките си, оръжията си и основаха бази в Европа, в самия Белрин дори. И те се налапаха с немска технология, да не говорим колко американски войници измряха, за да прихванат немските конвои с произведения на изкуството и злато.
И тези чушки, като пушки, бяха по-евтини в Русия, отколкото тук в самата България, също като пилетата, консервите, мръвките всякакъв чешит,
Е, тук не съм съвсем съгласна. Работих в Коми известно време и помня, че когато докарваха български кашкавал - не беше за всеки. На руснаците се раздаваха купони за него, за консервите с домати и чушки. Цели влакови композиции пътуваха от Сиктивкар да пазаруват. При тяхните разбирания за разстояние 500 км. си бяха "ей тук". Само българите купувахме на корем. Сталичная-та също беше 1.60 рубли, в Бълтария - 1.60 лева, но лева беше с по-висока номинална стойност от рублата. Кутия БТ беше колко .. не помня, но някъде към или под левче. В Русия се търгуваше за по 2-3 рубли кутията.
Българският интерес е единственият имащ значение, спазването на този железен и доказал се принцип, ще осигури оцеляването и просперитета на България и българите.
Те това е най-важното > българският интерес и просперитетът на България. Не дали сме русофили/фоби, амеританофили/фоби и т.н.

* Накъде отплеснахме темата, но по нея може да се пише и дискутира много.
Прочетено: 954 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Ама разбира се, самите Сталин и Жуков си признават, че без САЩ е нямало да успеят, но Нибелунг знае по-добре и от тях, той, много ясно, е съвременник на събитията и има много по-добър поглед дори и от тях :clap: :clap: :clap:

https://www.blitz.bg/obshtestvo/1161942 ... 04626.html
http://www.168chasa.bg/article/5585835
https://bg.rbth.com/history/2016/03/23/ ... oki_578175

То, наистина - на 600 МИЛИАРДА долара, изчислени към днешна стойност, са си едно нищо, те тия от САЩ само са се правели. Капка в морето.
Изображение
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Невероятни "доказателства" - "по материали от интернет" :evil4:
Сведенията били противоречиви ... и пр. "фактология" ...

Само идиоти ще повярват на такава бездарна пропаганда и подигравка с историята.
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Nibelung написа:Достатъчно травми и операции съм претърпял, и знам какво е болка.
За това кои са ни приятели и кои врагове - решил съм си го отдавна и завинаги.
Ти казваш каквото мислиш, аз правя същотоИзображение
Mouse написа:
Tsurugi написа:И тези чушки, като пушки, бяха по-евтини в Русия, отколкото тук в самата България, също като пилетата, консервите, мръвките всякакъв чешит
Е, тук не съм съвсем съгласна. Работих в Коми известно време и помня, че когато докарваха български кашкавал - не беше за всеки. На руснаците се раздаваха купони за него, за консервите с домати и чушки. Цели влакови композиции пътуваха от Сиктивкар да пазаруват. При тяхните разбирания за разстояние 500 км. си бяха "ей тук". Само българите купувахме на корем. Сталичная-та също беше 1.60 рубли, в Бълтария - 1.60 лева, но лева беше с по-висока номинална стойност от рублата. Кутия БТ беше колко .. не помня, но някъде към или под левче. В Русия се търгуваше за по 2-3 рубли кутията.
Далечният Север не е атестация за каквото и да е, цените там бяха и продължават да се няколкократно по-високи от нормалните, като за това си има причини, логистиката, а и не на последно място дивата спекула.
За Коми и всичко свързано с тази гадост не ми говори, маса народ изгърмя там, остави си здравето за пари, а доста хора останаха и без двете.Освен това говоря за български продукти, каква водка "Столичная" :?: :!: :-s Докато тази водка стигне от завод "Кристал" до Коми с комарите като врабчета, цената и рипа няколко ката, нищо че е руска водка :evil3: Генерално явно сме били в различни русии, защото моите впечатления са диаметрално противоположни на твоите :evil3: А да не говорим, че аферата-далаверата с цените и другите благини по братски, но никога по равно беше призната дори от Луканов навремето, след като го притиснаха до стената, при това го призна от трибуната на НС :evil3: Изображение
Mouse написа:
Българският интерес е единственият имащ значение, спазването на този железен и доказал се принцип, ще осигури оцеляването и просперитета на България и българите.
Те това е най-важното > българският интерес и просперитетът на България. Не дали сме русофили/фоби, амеританофили/фоби и т.н.

* Накъде отплеснахме темата, но по нея може да се пише и дискутира много.
:съгласен: :evil3: :thumbright: :headbang:

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Мнение от Mouse »

Това, което извадих от първия линк важи не само за Русия.
Законът за Заем-Наем е приет от Конгреса на САЩ на 11 март 1941 година. Той дава на американския президент пълномощия да помага на всяка страна, чиято отбрана се смята за жизненоважна за САЩ, и предвижда: • Доставените технически материали (автомобили, военна техника, оръжие, суровини и т.н.), унищожени, изгубени, но използвани по време на войната, не подлежат на заплащане (член пети). • Доставеното по Заем-Наем имущество, което след края на войната е годно за употреба за граждански цели, да бъде заплатено напълно или частично на базата на предоставени от САЩ безлихвени кредити.
Американците са подпомагали всички воюващи страни, основно и Германия. Бумът в САЩ на военната промишленост, стоманодобива, дърводобива, фармацевтичните компании, фирми да дрехи, обувки и каквото се сетите имат подем именно по време на Втората световна. Да не говорим и кой имаше финансова сметка от това целево унищожение на голям % от народите на стария континент. Всеизвестен факт > САЩ (не като държава или народност, а като личности от обръчите на сега известните като Г-8, Г-12 и другите Г-та).
Все пак поводът за войната, може да се каже, че е нищо повече от дребен регионален конфликт. Такива сега бол, но война - няма.
Ако се замислите и за последващите "регионални" войни: Виетнам, Корея (за която не се признава американско присътвие), Либия, Кувейт ..... разните му там Пустинни бури .... за какво бяха и на кому бяха нужни? На САЩ или на Русия? Сега се дъвчат за Сирия. Всичко е политиканстване въз основа финансово облагодетелстване. На единици.
Та независимо дали сме русофили и американофили - празниците са си празници и трябва да се празнуват. Ако не за друго - то за да се помни историята.
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Tsurugi написа:
Nibelung написа:Достатъчно травми и операции съм претърпял, и знам какво е болка.
За това кои са ни приятели и кои врагове - решил съм си го отдавна и завинаги.
Ти казваш каквото мислиш, аз правя същотоИзображение
Знам :headbang:
Все пак си мисля, че в това, което ще става, с теб и Льо ще сме от една и съща страна :съгласен:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Прекалено много го мислиш, Ниб :evil3: ИзображениеКаквото сабя покажеИзображение

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член
Регистриран: съб фев 28, 2015 10:45

Мнение от Diananet »

Nibelung написа:...
Все пак си мисля, че в това, което ще става, с теб и Льо ще сме от една и съща страна :съгласен:
Почти съм сигурен, че в началото двамата с Цу ще сме ви противници, а когато рашъните най-сетне схванат, че има и други народи, достойни за уважение, освен техния и съвсем малко преди всичко окончателно да се сгромоляса, ще преминем от една и съща страна 8-[
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Анкети”