Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Съгласни ли сте да има втора джамия в София?
- kim75
- Академик
- Регистриран: чет май 08, 2008 01:35
Re: Съгласни ли сте да има втора джамия в София?
Има мюсюлмански държави, където живеят християни, има църкви и никой не прави проблем от това. А ние само на приказки сме толерантни и разбрани. И все мюсюлманите са ни виновни и са фанатици и не знам си какви... Накъде върви света?!... 
Прочетено: 1554 пъти

Толкова си наивна, че се учудвам как не си непрекъсната бременна...Теб фанатика трябва да те удари по главата, за да стоплиш, че е опасен...
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Ама има мюсюлмани из цял свят, които са проблемни и то екстремиски проблемниkim75 написа:Има мюсюлмански държави, където живеят християни, има църкви и никой не прави проблем от това. А ние само на приказки сме толерантни и разбрани. И все мюсюлманите са ни виновни и са фанатици и не знам си какви... Накъде върви света?!...

Мхм, много точно казаноdrackon написа:Толкова си наивна, че се учудвам как не си непрекъсната бременна...Теб фанатика трябва да те удари по главата, за да стоплиш, че е опасен...

Не живея в София,но отговорът ми е категорично не 

- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
Те хората са ти отговорили достатъчно красноречиво вече.Съгласни ли сте да има втора джамия в София?
- Stel4ence7o
- Ентусиаст
- Регистриран: съб яну 08, 2011 17:27
- Контакти:
Категорично НЕ! Не съм съгласна!
Всичко в живота са спомени, с изключение на един настоящ момент, който преминава покрай нас толкова бързо, че едва го улавяме!
- killer_girl
- Лудетина
- Регистриран: съб ное 24, 2007 16:45
Зеро......Zeroadhesion написа:Те хората са ти отговорили достатъчно красноречиво вече.Съгласни ли сте да има втора джамия в София?

Спорът е способ да затвърдите у противниците си техните заблуждения.
- kim75
- Академик
Айде без обиди, моля! Не съм наивничката, за която ме смяташ, но съм видяла свят и отношения между хората, познавам различни хора. Ако твоето съзнание е закостеняло и не виждаш по- далеч от носа си и мразиш турците по презумция, то аз не съм такава. Между другото, градчето, където живея сега е пълно с араби. Наричат го и “Градът на килимчето“. Никой не ги гони, не се бие с тях пред храма им, а те самите се държат добре с всички. Работят си и се грижат за семействата си без да пречат на никого. Не ме е страх да вървя по улиците, защото имало “фанатици“. Не ми пречи, че си спазват традициите и жените ходят с техните си дрехи. Животът си е техен и ще го живеят както намерят за добре и ще вярват в каквото искат, ще се молят където искат. Не пречат на никого с това. А да, дори и камикадзета си нямаме тук, представяш ли си?drackon написа:Толкова си наивна, че се учудвам как не си непрекъсната бременна...Теб фанатика трябва да те удари по главата, за да стоплиш, че е опасен...

Много е лесно от майната си да даваш акъл...ела тук и тогава ще говорим...А на твойте араби, испанците отдавна са им показали къде им е мястото и за това са кротки, но колко от тях тихичко и тайно работят за ,,каузата" на исляма?!? За това ти казвам, че си наивна, виждаш само външното и не се замисляш много, много...А нещо да кажеш за баските...Дали са прави?!? В тероризма няма разлика във вярата и даржавата, това е просто ТЕРОРИЗЪМ!!!
- roum
- Почетен член
- Регистриран: пон дек 01, 2008 18:50
- Контакти:
Какво общо имат баските? Та те нали са християни, при това католици... Нещо май съвсем се оплете.Както каза Ким липсата на обща култура те прави леко закостенял и посредствен в мисленето (поне в тази област).
-
- Спамер
- Регистриран: нед юли 27, 2008 22:35
Църквата "Света София" е построена от император Юстиниан и открита на 27 декември 537 година. Посветена е на Светата Премъдрост Божия („Агия София ту Теу”). Предназначена е да побере до 23 хиляди души. С размерите и архитектурната си оригиналност, „Света София” надминава всеки паметник, познат на християнството от онази епоха. Това кара св. Юстиниан да възкликне в деня на освещаването й: „Слава Тебе, Боже, че ме удостои да довърша това дело. Соломоне, победих те!”, имайки предвид Йерусалимския храм, построен от цар Соломон.
„Света София” е била център на източното християнство през следващите девет века, до деня, в който турците, водени от султан Мехмед ІІ, превземат Константинопол на 29 май 1453 година. Мехмед ІІ превръща „Света София” в джамия, като доизгражда минарета отвън и заменя големия златен кръст на купола с мюсюлманския полумесец, а отвътре прекрасните мозайки и голямата икона на Христос Пантократор, заемаща централното място в купола, покрива с вар. С идването на светски настроения Кемал Ататюрк на власт и основаването на съвременната турска държава, „Света София” е превърната в музей.

"Другаде нямаше разумна раса, която да е изобретила скуката. И може би тъкмо скуката, а не интелектът, бе тласнала хората нагоре по стълбата на еволюцията. " - Тери Пратчет
- kim75
- Академик
Както каза Roum, май се оплете и спориш ей така, за спора с мен.drackon написа:Много е лесно от майната си да даваш акъл...ела тук и тогава ще говорим...А на твойте араби, испанците отдавна са им показали къде им е мястото и за това са кротки, но колко от тях тихичко и тайно работят за ,,каузата" на исляма?!? За това ти казвам, че си наивна, виждаш само външното и не се замисляш много, много...А нещо да кажеш за баските...Дали са прави?!? В тероризма няма разлика във вярата и даржавата, това е просто ТЕРОРИЗЪМ!!!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 1%83%D0%BB
Къде мислиш, че съм живяла преди да дойда в Испания? А къде мислиш, че ще се върна скоро?

- Stoiedno
- Пристрастéн
- Регистриран: чет окт 02, 2008 17:44
- Контакти:
Отговорих с "Не". Вярвам в правото на всеки, да може свободно да изповядва религиозните си възгледи. Не вярвам обаче, че в София има толкова много последователи на исляма, че да имат нужда от повече джамии. Подобен акт ще се счита за демонстрация и излишно ще повиши напрежението. Между другото хайде да откирием фонд за доброволни дарения, за строеж на църква в Инстанбул. Щото, ако "толерантността" не работи в двете посоки, за каква толерантност може да става дума 

42
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 0 Отговори
- 58 Преглеждания
-
Последно мнение от шони
чет фев 27, 2025 19:17