Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Разликата в религията проблем ли е в любовта?

Барометър на общественото мнение :) .

1.Да проблем е.
19
53%
2.Не не е проблем.
16
44%
3.Нямам мнение по въпроса.
1
3%

Общо гласове: 36

kras_78
Доктор
Доктор
Регистриран: пет дек 12, 2008 19:04

Мнение от kras_78 »

Това е доста наболял проблем при някой общности.Вие какво мислите по въпроса.
Последна промяна от kras_78 на пон апр 26, 2010 16:25, променено общо 1 път.
Прочетено: 939 пъти
Не е важно какво говорят зад гърба ти! Важното е като се обърнеш....ВСИЧКИ ДА МЪЛЧАТ!!!
kras_78
Доктор
Доктор
Регистриран: пет дек 12, 2008 19:04

Re: Разликата в религията проблем ли е в любовта?

Мнение от kras_78 »

Според мен не е проблем разликата в религията.
Не е важно какво говорят зад гърба ти! Важното е като се обърнеш....ВСИЧКИ ДА МЪЛЧАТ!!!
tolostoi
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон апр 14, 2008 11:00

Мнение от tolostoi »

Абе в България сме само неверници, кво ни интересува религията?
Потребителски аватар
Joy
Доктор
Доктор
Регистриран: нед яну 18, 2009 16:17

Мнение от Joy »

Аз мисля, че не е проблем ако любовта между двама е голяма .., тя побеждава! Но пък е сложно доста един силно религиозен мюсюлманин да има някаква връзка с християнин, но пак казвам, че любовта е над всичко! - казвам това защото моята леля е омъжена за арабин!

Денем будна, нощем не заспива
Не говори, a танцува не спира да лудува!
Като говори малко казва, като мълчи се най-показва. Що е то?
Изображение

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Не мисля, че е проблем.
Изображение
Потребителски аватар
killer_girl
Лудетина
Лудетина
Регистриран: съб ное 24, 2007 16:45

Мнение от killer_girl »

По-скоро не.
Спорът е способ да затвърдите у противниците си техните заблуждения.
Потребителски аватар
machine_shot
ни чул, ни видял
ни чул, ни видял
Регистриран: нед дек 02, 2007 13:35

Мнение от machine_shot »

Аз не бих се обвързал с момиче от друга религия.
" С една ръка държа Вашата снимка, а с другата си мисля за Вас..."
Потребителски аватар
bogeo
Почетен член
Почетен член
Регистриран: вт ное 11, 2008 11:05

Мнение от bogeo »

Смятам, че е проблем когато си силно религиозен, а и също така и другата страна. Ако толкова не си религиозен тогава не е и толкова голям проблем. Все пак различните религии имат и различни празници, различни канони които се спазват от вярващите. След като твоите канони какво правим??? Някой длъжен ли е да спазва твоите обичаи след като "не са негови". В края на краищата такава връзка може да съществува но или единия трябва да си смени религията, или винаги остава като "бяла кръпка на черен панталон"
Едно е да искаш
Второ е да можеш
А трето и четвърто
да го направиш
Потребителски аватар
nikitta
Академик
Академик
Регистриран: чет мар 19, 2009 22:58

Мнение от nikitta »

Дори и да не е в началото,след време става проблем,особено,ако отношенията се задълбочат и се стигне до брак.
Дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием.
Изображение

Потребителски аватар
LeoZhekov
Дарител
Дарител
Регистриран: нед дек 27, 2009 15:39
Контакти:

Мнение от LeoZhekov »

И аз мисля че не е проблем.. защо трябва да е проблем? "Като се обичат младите.. нека се вземат." Беше казано в една реклама :)
Потребителски аватар
kim75
Академик
Академик
Регистриран: чет май 08, 2008 01:35

Мнение от kim75 »

Не знам как да гласувам, защото... Според моите разбирания това не трябва да е проблем. Когато има истинска любов, религиозните различия могат да намерят някакъв компромис. Познавам хора, за които не е проблем. Случаите, обаче, когато религиите пречат на двама души да се съберат или бавно убива любовта им са много. Аз имам несериозна връзка с арабин от близо 4 години и мисля, че имено това, че не съм мюсюлманка го спира да е с мен. Колкото и да държи на мен и да се събираме и разделяме не знам колко пъти вече... :sad:
Изображение
This is not the end,my only friend!I hope I´ll see you again!!!
Потребителски аватар
videania
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 21, 2008 17:45

Мнение от videania »

Разбира се , че е проблем ! В анкетата не е указано за какъв вид религия става въпрос, но се предполага , че говорим за християнска и мюсюлманска религия . Ако участниците в двойката не са чак толкова религиозни и не се придържат към спазване на религиозните празници и ритуали , ако живеят далече от роднини , които са строго религиозни ,би могло да стигнат до споразумения по отношение на религиозните празници и виждания , в името на голямата си любов . ( И пак ще е трудно...) Имам познати и приятели попаднали в такава ситуация , живеещи между близки и роднини ( опитали са да живеят и при двете страни ) . Много , много трудно , да не кажа невъзможно... Повечето се разделиха при наличието на по няколко деца , за които положението се оказа много сложно , защото роднините и на двете страни държат на децата си ...Да бягат далече от всички роднини - така имат някакъв шанс.
А ако са мнооого влюбени- да изживеят невъзможната си любов и след време да се разделят с добро...
Изображение

Ако животът беше лесен, нямаше да започва с плач.

http://www.vbox7.com/play:822742e3
Потребителски аватар
golden rose
Ентусиаст
Ентусиаст
Регистриран: съб мар 20, 2010 13:44

Мнение от golden rose »

Мисля ,че разликата в религията не е проблем в любовта.Младите хора вече са по- смели и самоуверени и решават проблема в своя полза и в името на любовта.
Вярвай,че след нещастието,винаги идва и щастие,защото е доказано.че съдбата е 70% определена,а останалите 30% ти можеш да определиш посоката на развитие.
Потребителски аватар
dark_angel
VIP
VIP
Регистриран: нед ное 02, 2008 14:05

Мнение от dark_angel »

nikitta написа:Дори и да не е в началото,след време става проблем,особено,ако отношенията се задълбочат и се стигне до брак.
:thumbright:
kim75 написа:Според моите разбирания това не трябва да е проблем. Когато има истинска любов, религиозните различия могат да намерят някакъв компромис. Познавам хора, за които не е проблем. Случаите, обаче, когато религиите пречат на двама души да се съберат или бавно убива любовта им са много. Аз имам несериозна връзка с арабин от близо 4 години и мисля, че имено това, че не съм мюсюлманка го спира да е с мен. Колкото и да държи на мен и да се събираме и разделяме не знам колко пъти вече... :sad:
:-k Толкова ли е религиозен!
  Of all the things I've lost, I miss my mind the most  
Потребителски аватар
kim75
Академик
Академик
Регистриран: чет май 08, 2008 01:35

Мнение от kim75 »

Доколкото мога да преценя, сякаш не е фанатично настроен, но му влияе религията много. Например, е изкарвал с дни в къщи и не съм го виждала да се моли в определените часове за това. Но пък съм виждала той и брат му като тръгват на дълъг път как си вземат килимчето за молитви. Живее от доста време в Испания и е с достатъчно освободено съзнание. Говорили сме често на тази тема и то обсъждаме моята и неговата вяра съвсем цивилизовано, без караници коя е по- правата, макар той да си държи, че по- истинско от мюсюлманството няма. Помня, че още на втората ни среща ме попита дали бих си сменила вярата. Е, това да не е като да си сменя гаджето? :mrgreen:
Изображение
This is not the end,my only friend!I hope I´ll see you again!!!
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Анкети”