Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Разликата в религията проблем ли е в любовта?
-
- Доктор
- Регистриран: пет дек 12, 2008 19:04
Разликата в религията проблем ли е в любовта?
Това е доста наболял проблем при някой общности.Вие какво мислите по въпроса.
Последна промяна от kras_78 на пон апр 26, 2010 16:25, променено общо 1 път.
Прочетено: 939 пъти
Не е важно какво говорят зад гърба ти! Важното е като се обърнеш....ВСИЧКИ ДА МЪЛЧАТ!!!
-
- Доктор
- Регистриран: пет дек 12, 2008 19:04
Re: Разликата в религията проблем ли е в любовта?
Според мен не е проблем разликата в религията.
Не е важно какво говорят зад гърба ти! Важното е като се обърнеш....ВСИЧКИ ДА МЪЛЧАТ!!!
Абе в България сме само неверници, кво ни интересува религията?
Аз мисля, че не е проблем ако любовта между двама е голяма .., тя побеждава! Но пък е сложно доста един силно религиозен мюсюлманин да има някаква връзка с християнин, но пак казвам, че любовта е над всичко! - казвам това защото моята леля е омъжена за арабин!
Денем будна, нощем не заспива
Не говори, a танцува не спира да лудува!
Като говори малко казва, като мълчи се най-показва. Що е то?
Не говори, a танцува не спира да лудува!
Като говори малко казва, като мълчи се най-показва. Що е то?
- killer_girl
- Лудетина
- Регистриран: съб ное 24, 2007 16:45
По-скоро не.
Спорът е способ да затвърдите у противниците си техните заблуждения.
- machine_shot
- ни чул, ни видял
- Регистриран: нед дек 02, 2007 13:35
Аз не бих се обвързал с момиче от друга религия.
" С една ръка държа Вашата снимка, а с другата си мисля за Вас..."
Смятам, че е проблем когато си силно религиозен, а и също така и другата страна. Ако толкова не си религиозен тогава не е и толкова голям проблем. Все пак различните религии имат и различни празници, различни канони които се спазват от вярващите. След като твоите канони какво правим??? Някой длъжен ли е да спазва твоите обичаи след като "не са негови". В края на краищата такава връзка може да съществува но или единия трябва да си смени религията, или винаги остава като "бяла кръпка на черен панталон"
Едно е да искаш
Второ е да можеш
А трето и четвърто
да го направиш
Второ е да можеш
А трето и четвърто
да го направиш
Дори и да не е в началото,след време става проблем,особено,ако отношенията се задълбочат и се стигне до брак.
Дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием.

- LeoZhekov
- Дарител
- Регистриран: нед дек 27, 2009 15:39
- Контакти:
И аз мисля че не е проблем.. защо трябва да е проблем? "Като се обичат младите.. нека се вземат." Беше казано в една реклама 

- kim75
- Академик
- Регистриран: чет май 08, 2008 01:35
Не знам как да гласувам, защото... Според моите разбирания това не трябва да е проблем. Когато има истинска любов, религиозните различия могат да намерят някакъв компромис. Познавам хора, за които не е проблем. Случаите, обаче, когато религиите пречат на двама души да се съберат или бавно убива любовта им са много. Аз имам несериозна връзка с арабин от близо 4 години и мисля, че имено това, че не съм мюсюлманка го спира да е с мен. Колкото и да държи на мен и да се събираме и разделяме не знам колко пъти вече... 

- videania
- Доктор
- Регистриран: нед дек 21, 2008 17:45
Разбира се , че е проблем ! В анкетата не е указано за какъв вид религия става въпрос, но се предполага , че говорим за християнска и мюсюлманска религия . Ако участниците в двойката не са чак толкова религиозни и не се придържат към спазване на религиозните празници и ритуали , ако живеят далече от роднини , които са строго религиозни ,би могло да стигнат до споразумения по отношение на религиозните празници и виждания , в името на голямата си любов . ( И пак ще е трудно...) Имам познати и приятели попаднали в такава ситуация , живеещи между близки и роднини ( опитали са да живеят и при двете страни ) . Много , много трудно , да не кажа невъзможно... Повечето се разделиха при наличието на по няколко деца , за които положението се оказа много сложно , защото роднините и на двете страни държат на децата си ...Да бягат далече от всички роднини - така имат някакъв шанс.
А ако са мнооого влюбени- да изживеят невъзможната си любов и след време да се разделят с добро...
А ако са мнооого влюбени- да изживеят невъзможната си любов и след време да се разделят с добро...
- golden rose
- Ентусиаст
- Регистриран: съб мар 20, 2010 13:44
Мисля ,че разликата в религията не е проблем в любовта.Младите хора вече са по- смели и самоуверени и решават проблема в своя полза и в името на любовта.
Вярвай,че след нещастието,винаги идва и щастие,защото е доказано.че съдбата е 70% определена,а останалите 30% ти можеш да определиш посоката на развитие.
- dark_angel
- VIP
- Регистриран: нед ное 02, 2008 14:05
nikitta написа:Дори и да не е в началото,след време става проблем,особено,ако отношенията се задълбочат и се стигне до брак.

kim75 написа:Според моите разбирания това не трябва да е проблем. Когато има истинска любов, религиозните различия могат да намерят някакъв компромис. Познавам хора, за които не е проблем. Случаите, обаче, когато религиите пречат на двама души да се съберат или бавно убива любовта им са много. Аз имам несериозна връзка с арабин от близо 4 години и мисля, че имено това, че не съм мюсюлманка го спира да е с мен. Колкото и да държи на мен и да се събираме и разделяме не знам колко пъти вече...![]()

Of all the things I've lost, I miss my mind the most ![]() |
- kim75
- Академик
- Регистриран: чет май 08, 2008 01:35
Доколкото мога да преценя, сякаш не е фанатично настроен, но му влияе религията много. Например, е изкарвал с дни в къщи и не съм го виждала да се моли в определените часове за това. Но пък съм виждала той и брат му като тръгват на дълъг път как си вземат килимчето за молитви. Живее от доста време в Испания и е с достатъчно освободено съзнание. Говорили сме често на тази тема и то обсъждаме моята и неговата вяра съвсем цивилизовано, без караници коя е по- правата, макар той да си държи, че по- истинско от мюсюлманството няма. Помня, че още на втората ни среща ме попита дали бих си сменила вярата. Е, това да не е като да си сменя гаджето? 

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
МОН уверява: Религията в училище няма да е задължителна и насила
от Mozo » пон апр 28, 2025 17:54 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 25 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон апр 28, 2025 17:54
-
-
-
Каква е разликата в разхода между 90 и 130 км/ч?
от Mozo » вт дек 03, 2024 13:29 » в Любопитни новини - 2 Отговори
- 115 Преглеждания
-
Последно мнение от beggginer
вт дек 03, 2024 14:01
-
-
- 0 Отговори
- 53 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет апр 03, 2025 15:25
-
-
Проблем с емотиконите
от Валсо » вт май 13, 2025 13:21 » в Въпроси и проблеми, свързани с Kaminata.net - 3 Отговори
- 33 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт май 13, 2025 18:01
-