Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Вяра и Неверие - есе

Реферати, есета, доклади и всякакви документи свързани с литературата.

Модератор: Модератори

Потребителски аватар
akon
Почетен член
Почетен член
Мнения: 1953
Регистриран: вт дек 18, 2007 19:57
Репутация: 140
пол: Мъж

Вяра и Неверие - есе

Мнениеот akon » ср апр 30, 2008 12:53

Всеки човек вярва в нещо или в някого. Дали това ще е Бог, дали ще вярва в себе си или някакъв предмет, то той винаги има на какво да разчита в труден момент. Когато някой изпадне беда, той ще се опита да се справи или абсолютно сам, вярвайки само на собствените си сили, или ще се помоли на Бог, и накрая с “негова помощ” пак ще свърши работата си и ще излезе от трудното положение. Тогава когато някой човек ти казва, че не вярва в нищо и никой, тогава той се лъже. Дали се опитва да излъже теб или се самозалъгва, не е толкова важно.Човек има огромни възможности, но често не може да ги осъзнае.Просто вярата в нещо или някой ти помага по – лесно да преодолееш трудностите. Не случайно е измислена и поговорката:
“Помогни си сам, за да ти помогне и Господ”.

Аз лично съм християнин. Кръстен съм и вярвам в Бог.Но не съм някой фанатик, невярващ в нищо друго освен в това.Може би с развитието на технологиите и нашите позиции се изменят и постепенно доиват нов смисъл.Дали висшата сила, която съм сигурен че я има, е Бог или някакви създания, не е толкова важно. По – важно за мен е, че я има.Вярвам, че ние сме част от нещо много по – голямо, по – необятно, от колкото можем да си представим.Вярвам, че човек трябва да спазва природните закони и божиите заповеди доколкото може. Вярвам, че всеки заслужава да получи заслуженото си, както се казва:
“На всеки му според заслугите”.
Вярата се изразява в много неща, а неверието е част от нея.Може да не вярваш в Бог, но вярваш в себе си.Може да не вярваш в себе си, но ще вярваш някой друг. Всичко друго е просто утопично.

Вярвам в прераждането, както и вярвам в това, че има Ад и Рай. Но моите представи са започнали да се променят.Вярвам , че когато човек е живял сравнително праведно той ще отиде в “Рая” ( това ще е мястото където ще живее вечно добре ), а ако е убивал, малтретирел, изнасилвал и извършвал всякакви тежки претъления то тогава той ще се прероди и отново ще ъде върнат на земята.Това е нашият Ад.

Най – важна според мен си остава вярата.Без нея човек не може да съществува. Без нея той няма цел в живота и следователно нма защо да живее. Вярата сапътства човека и му помага да се справя по – лесно с трудностите. А всеки човек, който ти казва обратното, значи или се те лъже или се самозалъгва. За това нека да “разтърсим” неверниците и да им покажем очевидната истина, че вярата съществува
Пълно ръководство и съвети за Търсене в интернет
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000455987983&ref=name


Върни се в “Литература”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта