Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Подкуп

Реферати, есета, доклади и всякакви документи свързани с правото.

Модератор: Модератори

Потребителски аватар
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Мнения: 29127
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06
Репутация: 46886
пол: Жена

Подкуп

Мнениеот Kotkata68 » съб апр 14, 2018 18:34

І. УВОД

Изпълнявайки важни функции по охраната на обществените отношения, които лежат в основата на дейсността на държавния и обществен апарат, Наказателното право въвежда в Наказателният кодекс съостветни състави за противодействие на посегателствата върху дейността държавния апарат.
Като едно от най-характерните престъпления, свързани с дейността на държавните органи и обществените организации можем да посочим подкупът. Той е едно от най-грозните отрицателния явления, което застрашава или уврежда отговарящата на установените изисквания дейност на държавния апарат, и се превръща в едно от най-опасните длъжностни престъпления.
Изследвнето на подкупа не би трябвало да започва без да се посочи най-общо неговата връзка и място в съдържанието на не по-малко известното обществено негативно явление корупцията. Тя представлява човешко поведение, което противоречи на обществения интерес. В най-общ план това поведение се състои в използване на икономическа, политическа или административна власт за лични (най-често користни) цели. В наказателната наука безспорно се счита, че подкупът е най-същественият белег на корупцията, нейно ядро и нейна типична форма, която заема главно място в съдържанието й. Понякога дори се стига до схващането, че подкупът и корупцията са в съотношение част към цяло. На тази основа може да се твърди, че всеки подкуп е вид корупция, но не всяко корупционно поведение може да се окачестви като подкуп.
От друга страна, корупцията е не само по-обхватното поведение, но тя е преди всичко житейско явление, което като цяло не се проявява в правна форма. Що се отнася до подкупа, то той е типичният и основният за корупцията елемент, който именно намира проявление в правна форма.
...............................

Целият материал:
Подкуп.rar

Трябва да сте логнат и да имате нужните права, за да виждате прикачените към това мнение файлове.
Влезте от тук
Прочетено: 45 пъти
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!


Върни се в “Право”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта