Майкрософт признаха, че някои Windows 10 машини са се ъпгрейднали без знанието на потребителите

0
908

Както ви съобщихме преди четири дни, от Майкрософт спуснаха насилствен ъпдейт към Windows 10 версия 1709, без да уведомят потребителите по никакъв начин. Това сега се потвърждава, след като те признават за този факт.

От компанията съобщават, че са наясно, че при някои потребители се е получил проблем с нотификацията за ъпгрейда към Windows 10 версия 1703 и за свое оправдание посочват, че засегнатите потребители могат да върнат към по-стари версии на Windows 10 от Settings->Update & Security->Recovery->Get started.

Ъпгрейдът започна да се предлага на потребителите със стари версии на Windows 10, при които започнаха да се появяват нотификации по-рано този месец. Съобщенията ги приканваха да инсталират този ъпгрейд поради съображения за сигурност.

Изглежда обаче системата за уведоления не е била имплементирана по най-добрия начин и при някои потребители тя не е сработила и съответно те не са получили съобщение. Разбира се, другата страна на монетата е от Майкрософт отново да са започнали с нелоялните практики по насилствени ъпгрейди без знанието на потребителите.

Засега от Майкрософт търпят критики за този пореден проблем, което се възприема от много хора като агресивен начин за прибутване на потребителите към последната версия на Windows 10 без тяхното знание и без тяхното желание. От компанията заявяват твърдо, че проблемът е технически.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Внимание: Опасна приставка за Firefox копае криптовалута на ваш гръб