Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Университетът Кийл ще тества водородно отопление

Интересни факти и събития, на които попаднахме в мрежата или чуваме по медиите.

Модератор: Модератори

Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 18252
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 47995
пол: Мъж

Университетът Кийл ще тества водородно отопление

Мнениеот шони » пет мар 09, 2018 20:49

Изображение
Университетът Кийл във Великобритания ще стане „морско свинче“ за тестове на нисковъглеродно отопление с водород от следващата година. ВУЗ-ът ще изпробва система за отопление с водороден газ, който ще се вкарва в тръбопровода за придорен газ на съществуващата отоплителната мрежа.

Проектът HyDeploy, който се управлява от газоразпределителната компания Cadent, предвижда водороден газ да се вкарва в частната газова мрежа на университета Кийл. До 20% от горивото в тръбите ще е водород. Така ще се проучи колко водород може да се използва безопасно като част от съществуващите газоразпределителни системи.

Водородното гориво се разглежда като много по-зелена алтернатива на природния газ, защото когато се „изгаря“, той произвежда само вода и кислород, казват от Cadent.

За да се премине към водородна икономика в Обединеното кралство, около 26 милиона газови котела ще трябва да преминат към новото поколение гориво. Това е доста скъпо начинание. Затова Cadent смята, че смес от природен газ и до 20% водород би могла да се окаже добро решение за намаляване на емисиите от отоплението без да се компрометират домашните бойлери и оборудването за готвене.

Кампусът на университета Кийл е най-големият в Обединеното кралство. Той има 350 сгради със смесено предназначение, в това число студентски квартири, университетски заведения и научен парк. Това го приравнява с малък град.

Изпитанията в Кийл ще предоставят „важни практически доказателства“, които ще помогнат да се разбере как водородът може безопасно да се смесва в общия енергиен микс, обясни Дейвид Паркин, директор стратегии за мрежи и безопасност в Cadent.
greentech.bg


Върни се в “Любопитно!!!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта