Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Wine Linux 3.0 / 3.6 Final download

Модератор: Модератори

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 215576
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 117731
Местоположение: Somewhere In Time

Wine Linux 3.0 / 3.6 Final download

Мнениеот Mozo » пет сеп 29, 2017 23:27

Изображение


Wine, противно на разпространеното мнение не е емулатор, както ни казва и неговият акроним Wine Is Not an Emulator. Той е софтуер, който позволява стартирането на приложения за Windows под Linux и Mac OS X.

Изображение
Вместо да симулира вътрешната логика на Windows, както правят виртуалните машини или емулаторите, Wine действа по друг начин, като превежда Windows API заявките на POSIX заявки в реално време, като по този начин елиминира забавянията, които се получават при емулиране. Wine дава възможност на потребителите на Linux, Mac OS X, Free BSD и Open Solaris да подкарват Windows приложения.

Предоставя бинарна съвместимост, графична поддръжка, звуково взаимодействие, а също така поддръжка за скенери, принтери, таблети, клавиатури и др. От версия 1.7.47 Wine получава и коректна HID поддръжка. API на Wine позволява на разработчиците да го интегрират своите проекти и за платените, и за безплатните.

Допълнителна гъвкавост дават възможностите за симулиране на различните версии Windows като Windows 98, 2000, XP, Windows 2003 Server, Vista, Windows 2008 Server, 2008 R2 ServerWindows 7 и Windows 8. Също така много полезна е нейтив поддръжката на най-различни видове динамични Windows библиотеки, което позволява разширена поддръжка за множество приложения.

Големият брой поддържани Windows приложения правят Wine незаменим софтуер за потребители, които не използват Windows, но нямат възможност да заместят своите Windows приложения.

Промени при версия 3.3:
- Support for PNG format icons.
- Support for 1D textures.
- More infrastructure for high DPI support.
- OLE data cache improvements.
- Various bug fixes.


Лиценз: Свободен (LGPL)

Download: Wine Linux 3.0 Final

Download: Wine Linux 3.6 Final
Прочетено: 3511 пъти
ИзображениеИзображение


Върни се в “Друг софтуер”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта