Portable XAMPP 7.4.3 Final download – уеб сървър, PHP, Perl, MySQL

0
945
XAMPP 7.3.4 Final download - уеб сървър

Portable XAMPP е мощен софтуер, който позволява да се настрои собствен уеб сървър по един разбираем и бърз начин.

Portable XAMPP 7.4.3 Final download - уеб сървър, PHP, Perl, MySQL 1

За много хора е ясно, че не е никак лесно да се инсталира и настрои Apache уеб сървър, а още по-трудно става, когато трябва да се добавят MySQL, PHP или Perl.

XAMPP е кросплатформен и безплатен софтуер, с отворен код, предлага се за Linux, Windows и MAC OS X и съдържа и MySQL, и PHP, и Perl, като се инсталира много лесно. Инсталацията изисква намеса от потребителя, колкото да попита какви модули да бъдат инсталирани. Отнема малко повече време от пакет с подобна големина. Тази версия е в portable вариант на XAMPP, която не се нуждае от инсталация.

Portable XAMPP

 

Допълнително се предлагат phpMyAdmin администраторския инструмент и FileZilla FTP сървър и Mercury mail server. Всеки един от теси процеси е спрян по подразбиране, като лесно могат да бъдат спирани и пускани от XAMPP.

Освен това дава възможност за инсталиране на Bitnami, който предлага лесна инсталация за Joomla, WordPress, Drupal, ownCloud, Moodle, Zurmo, Magento, phpBB, Mahara, myBB и други известни open source платформи.

XAMPP инсталира и администраторска страница като домашен сайт, откъдето може да се проверява статусът на сървъра, сигурността, да се стартират различни инструменти, както и да се разглеждат различни демонстрации за PHP, които биха били полезни на доста потребители, особено на начинаещите.

От менюто Service Settings могат да се настройват специфични модули, които да са активни като процеси, както и XAMPP Control Panel да се стартира като процес.

Portable XAMPP е един чудесен инструмент за управление на Apache уеб сървър, който улеснява работата многократно и е предпочитан инструмент от множество разработчици.

Прочетете още:  BitTorrent 7.10.5 build 45496 Final download - торент клиент

Промени спрямо миналата версия:

https://www.apachefriends.org/community.html

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: Portable XAMPP 7.4.3 Final

5/5 (1 Review)