Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Презентация за футбол

Безплатни есета, реферати, анализи, доклади и всякакви теми свързани със спорта.
Въздушни спортове, стрелба с лък, волейбол, тенис на маса, баскетбол, бейзбол, състезателни танци, спортна гимнастика, художествена гимнастика, народна топка, алпинизъм, колоездене, бойни спортове, билярд, конен спорт, риболов, футбол, голф, хандбал, зимни спортове, ветроходство, ски, хокей, кърлинг, рафтинг, гребане, плуване, гмуркане, вдигане на тежести, борба, автомобилни спортове, мотоциклетни състезания, интелектуални спортове.
Нова тема Отговори
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Мнения: 29946
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06
Репутация: 58101
пол: Жена

Презентация за футбол

Мнение от Kotkata68 »

Футбол
Автор: Мими Борисова

Футбол
Футболът (на английски: football, от foot — крак и ball — топка) е най-известният и гледан спорт в целия свят. В САЩ, Австралия и др. наричат с краткия термин футбол вид спорт, който е подобен на ръгбито. Затова на английски в тези страни се използва името сокър (soccer).

Същност на играта
Футболът е колективна игра, която се състои от два отбора, по минимум шест и максимум единайсет човека във всеки, един от които е вратар. За правилното развитие на даден футболен мач следи съдийска тройка, която се състои от един главен съдия и двама помощници, до които главният може да се допитва. Двамата помощник съдии нямат право да вземат решения вместо главния. Съдиите си служат със специални знаменца, с които посочват мястото на нарушението. В повечето мачове има и резервен съдия който се грижи за реда на резервните скамейки и известява смените. Ако главният съдия не може да изпълнява ролята си то той бива заместен от резервния.

История, развитие и значение
Футболът датира от хиляди години, като се има предвид, че в древните Китай, Елада и Рим са се играли подобни игри. В Япония още се играе подобна игра наречена "кемари". Официално за родина на този спорт се приема Англия, където са постановени първите футболни правила, а за официална рождена дата се приема годината 1863 (Първите неофициални общи правила са създадени от университета Кеймбридж през 1846). Световният футбол се ръководи от организацията ФИФА създадена през 1904, а най-престижното футболно състезание е Световно първенство по футбол. През 1880 Футболната асоциация на Англия, опасявайки се от загубата на връзка с Шотландия, поканва последната заедно с Уелс, Северна Ирландия и местните организации да сформират комитет. Първоначално, поради отказа на Шотландия, такъв не е сформиран, но по-късно те се съгласяват. Първото общо заседание се състои през 1882.
......................................

Целият материал:
Презентация за футбол.rar
(23.12 KиБ) Свален 168 пъти
Прочетено: 4961 пъти

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Физкултура и спорт”