Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Анализ и проектиране на труда

Безплатни реферати, есета, доклади, анализи и всякакви теми свързани с икономика, финанси, счетоводство, маркетинг.
Брутен вътрешен продукт, безработица, брутен национален доход, валутен курс, лихвени проценти, национален дълг, потребителско търсене, процент на инфлация, търговски баланс, фондов пазар.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 283773
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334127
Местоположение: Somewhere In Time

Анализ и проектиране на труда

Мнение от Mozo »

АРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ
“ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР”
ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ

По Управление на човешките ресурси

Тема: Анализ и проектиране на труда

I. Представяне на изследваната организация.

„Бизнес туризъм” ЕООД е туристическа агенция основана през 1999 г., с Решение № 1 на Софийски Градски Съд, дата: 13.12.1999. Актуалният в момента офис на фирмата се намира на адрес: гр. София, ул. „Княз Борис” No. 5. Дружеството има лиценз за туроператор и туристически агент с БУЛСТАТ 130159753.

Агенцията предлага услугите си както на вътрешния, така и на външния пазар. Основната насока в дейността на компанията е международния туризъм. „Бизнес туризъм” има клиенти от цяла Европа като основно посреща туристи от Израел. Партньор е на няколко големи агенции за туризъм и развлечение в Израел – „NATUR”, ”Balkanim Travel”, ”Star Tours”, ”Shuki Entertainment”.
През годините, „Бизнес туризъм” е изградила репутация на качество и уникалност.
Агенцията предлага и организира индивидуални и групови почивки, екскурзии, удовлетворяване на персонални интереси, желания, организиране на бизнес мероприятия, съчетано с посещение на културни такива.
„Бизнес туризъм” ЕООД работи с над 145 хотела, от 2 до 5 звезди, в цялата страна, като по този начин осигурява на клиентите си най-добрите условия на най-добрите цени.
От резервации до градски и национални турове, както и културни турове, целта на агенцията е да осигури на клиентите си забавление и почивка, представяйки по най- добрия начин, това което България може да предложи.

„Бизнес Туризъм” предлага разнообразни услуги, съобразени с желанията на клиента. Най-общо могат да бъдат изброени следните стандартни такива:
в сферата на науката и бизнеса: конгреси, конференции, промоции, лекции, семинари, обучения, “team-building”, бизнес пътувания;
в сферата на изкуството и културата: фестивали, панаири, изложби, спектакли, концерти, годишнини, посещение на забележителности, туристическа обиколка на България, обиколка на исторически забележителности;
в сферата на природата и бита: селски туризъм, алпинизъм, SPA- турове, лов и риболов, джип-трип, фото-сафари, рафтинг, дайвинг, “winetesting”;
екскурзии в чужбина;
“rent-a-car”;
резервации;
застраховка-медицински разноски при пътуване в чужбина;
изготвяне на индивидуална програма според желанията на клиента.

Реализацията на фирмата основно се изразява в посрещането на чуждестранни туристи от Израел, което се дължи на връзките й с нейните партньори там. В този смисъл агенцията работи предимно на външния пазар. Представено в проценти, отношението е 95% към 5% в полза на външния пазар.

Организационна структура на управление.

Структурата на организацията е изключително проста, което произлиза от малкия брой служители в агенцията. Има прости и ясни йерархични връзки и само три йерархични нива. Струкрурата е линейно-функционална. Всеки от служителите изпълнява задълженията в дадено функционално направление, като изключение прави едиствено туристическият организатор. На тази длъжност работят двама служители. Те са напълно равнопоставени, между тях няма йерархични отношения. И двамата са пряко подчинени на мениджър по продажбите. Пряко подчинен на него е и екскурзоводът. Мениджърът по продажбите от своя страна е равнопоставен с финансовия мениджър, който изпълнява счетоводните функции и няма подчинени. Двамата мениджъри съставляват второто йерархично ниво и са пряко отговорни пред управителя. Тази опростена структура спомага комуникацията, контрола и допринася за яснотата в деловите отношения, правата и задълженията. Делегирането на власт се определя главно от функционалното направление на служителя и необходимите му правомощия за изпълнение на възложените му задължения.

II. Организационна култура
От голямо значение е атмосферата на работа. В тази насока „Бизнес туризъм” се стреми да изгради организационна култура характеризираща се с:
честност в професионалните отношения;
честност в личните отношения както между служителите, така и между тях и ръководството;
доверие;
чувство на принадлежност към агенцията;
уважение, толерантност;
зачитане на личния живот на всеки един и правото му на неприкосновеност;
амбициозност;
поощряване на постоянното развитие;
поощряване на точността;
насърчаване на приятелските взаимоотношения.

Изграждането на подобна атмосфера на работа мотивира служителите и повишава работоспособността им и съответно ефективността на агенцията.

III. Анализ и проектиране на труда

Длъжност: Екскурзовод

Къде се изпълнява и какъв продукт се създава?
Екскурзоводска дейност е извършването на информационно-просветна, консултантска, координационна и контролна дейност в услуга на туристите по време на организираното пътуване. Тя се организира от туроператорите и се осъществява от екскурзоводи. Чрез тази дейност на туристическия пазар се създава, предлага и реализира туристически продукт – организираното туристическо пътуване с обща цена (екскурзия), който, като комплекс от стоки и услуги е предназначен за групи и за индивидуални туристи. Длъжността се изпълнява както на територията на България, така и извън страната.

Какво е характерно за поведението по време на труд?
Дейността на екскурзовода при провеждане на туристическото пътуване е свързана с изпълнението на информационно-консултантските, част от координационно-посредническите, рекламните и контролните задължения и отговорности. Екскурзоводът, като служебно лице, отговаря за цялостното и безупречно изпълнение на програмата на туристическата група. Достатъчно време преди започването на пътуването, той се осигурява с пълен пакет от необходимата документация (програма - график за изпълнение на маршрута, информация за контрагентите и договорените услуги и условия, списък на участниците, ваучери за разплащане). Екскурзоводът не е само придружител и участник в пътуването, а и водач на туристическата група. Затова той трябва да бъде точен и да се явява на определения събирателен пункт около 15-20 минути до началото на пътуването.

Целият материал:
Прикачени файлове
Анализ и проектиране на труда.rar
(207.54 KиБ) Свален 6 пъти
Прочетено: 145 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Икономика”