Добре дошли! Регистрирането отнема няколко минути и е напълно безплатно, но ще ви даде повече възможности. Може да влезете направо с профила си от Фейсбук. Натиснете тук!

Жените са по-добри в паркирането от мъжете

Интересни факти и събития, на които попаднахме в мрежата или чуваме по медиите.

Модератор: Модератори

Жените са по-добри в паркирането от мъжете

Мнениеот sofi1301 на Нед Фев 05, 2012 15:44

Британско изследване опроверга наложения стереотип, като установи, че жените са по-добри в паркирането на колите си от мъжете.

Британската компания NCP, отговаряща за управлението на паркингите, снимала в продължение на един месец 2500 шофьори, докато гарират в 700 паркинга в страната. Резултатите са категорични – жените по-лесно намират място, защото карат по-бавно, докато мъжете шофират прекалено бързо и пропускат свободните места. Освен това представителките на нежния пол са по-добри в позиционирането на отреденото за паркиране място и в маневрите.

39 на сто от дамите гарират на заден много внимателно, както се изисква в автошколите, спрямо 28% от мъжете. 52% от жените успяват да паркират автомобила си точно в центъра на отреденото място спрямо едва 25% от мъжете. Авторите на изследването дават обща оценка на шофьорите в зависимост от представянето им – 13,4 от 20 точки за жените спрямо 12,3 от 20 точки за мъжете.

Единствената област, в която мъжете се справят по-добре, е времето за паркиране – средно 16 секунди спрямо 21 секунди за жените. Инструкторът в автошкола Нийл Бийсън, който провел тестовете, казва, че е изненадан от резултатите, тъй като „мъжете като цяло са по-добри в часовете по кормуване“. „Но изглежда, че жените запомнят по-добре уроците“, призна той в предаване по частната британска телевизия ITV.

„Освен това изследването изглежда опровергава мита, че мъжете се ориентират по-добре в пространството от жените. Мъжете трябва да показват по-голямо уважение към партньорките си, когато става въпрос за паркиране. Фактите го показват“, допълва Бийсън./АФП

Източник: bgnes.com
Последна промяна Kotkata68 на Пон Фев 06, 2012 11:26, променена общо 1 път
Причина: Добавен източник! Моля, спазвайте правилата на форума!
sofi1301
Регистриран
sofi1301 изгражда репутация

Регистриран: 22 Яну 2012
Наличност: 122.70

Re: Жените са по-добри в паркирането от мъжете

Мнениеот Mozo на Нед Фев 05, 2012 15:47

Това са пълни глупости :) Всеки ден ги гледам колко са добри. Имаме една комшийка дето паркира по половин час и да, вярно, паркира добре, но по сто часа. Аз отивам, врът-врът и с две маневри съм спрял като нея, а тя сто пъти напре-назад, та чак дразни [-( [-( [-(
Сигнатура:
ИзображениеИзображение
Аватар
Mozo
Lame forum support
Lame forum support
Mozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутация

Регистриран: 01 Юни 2007
Наличност: 396,380.60
Банка: 3,624,118.16
Най-добри резултати: 20

Мнениеот drumata на Нед Фев 05, 2012 16:25

Имай предвид, че тя ще задобрее, ако е нов шофьор. Или пък просто си е от хората, които изпитват удовлетворение от доизкусуряването- например да забършат абсолютно сухия и чист кухненски плот още веднъж. И още нещо, което може би ще те убеди, че доброто паркиране не се влияе от броя на маневрите- аз също като тебе правя две маневри и оставям колата, без да ми пука дали е в диагонал или по паралел. :p :)
Сигнатура:
Изображение
Изображение

Има мъже, които с красноречието си превъзхождат жените, но нито един мъж не притежава красноречието на женските очи!
Аватар
drumata
Черногледец Храбър
Черногледец Храбър
drumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутация

Настроение: Спокоен
Регистриран: 06 Апр 2009
Наличност: 52,113.38
Банка: 0.00
Най-добри резултати: 1
Блог: Виж блога (7)

Мнениеот Mozo на Нед Фев 05, 2012 16:28

Аз с две маневри я оставям права, защото също много се дразня да съм кривопаркирал. И не, не е млад шофьор :p
Сигнатура:
ИзображениеИзображение
Аватар
Mozo
Lame forum support
Lame forum support
Mozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутацияMozo изгражда репутация

Мнениеот drumata на Нед Фев 05, 2012 16:38

:lol: :lol: :lol: Е, аз пък правя две, защото и 20 да направя пак си остава крива, та да не живея до 100 години като компенсация за загубеното в паркиране време се махам от мястото на събитието бързо.
Сигнатура:
Изображение
Изображение

Има мъже, които с красноречието си превъзхождат жените, но нито един мъж не притежава красноречието на женските очи!
Аватар
drumata
Черногледец Храбър
Черногледец Храбър
drumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутацияdrumata изгражда репутация

Мнениеот Mozo на Нед Фев 05, 2012 16:42

Именно за това говорехме. Просто повочето са си зле и не могат :p
Сигнатура:
ИзображениеИзображение
Аватар
Mozo
Lame forum support
Lame forum support

Мнениеот drumata на Нед Фев 05, 2012 16:58

Е, хората са броили, де, не аз. Моето положение на млад шофьор не е показател за всички от моя пол.
Сигнатура:
Изображение
Изображение

Аватар
drumata
Черногледец Храбър
Черногледец Храбър

Мнениеот Петра на Нед Фев 05, 2012 17:10

Ако ме бяха снимали мен,щях да обърна резултата :toothy10: :toothy10:
Сигнатура:
Carpe diem
Аватар
Петра
Почетен член
Почетен член
Петра изгражда репутацияПетра изгражда репутацияПетра изгражда репутацияПетра изгражда репутацияПетра изгражда репутацияПетра изгражда репутация

Регистриран: 30 Яну 2009
Наличност: 1,135.79
Банка: 9,734.00
Блог: Виж блога (3)

Мнениеот golgel на Нед Фев 05, 2012 22:34

Дааа,много са добри при паркирането,защото карат едни автомобилчета по 1.4 м дължина и въпреки това броните им са изпочупени.За сметка на това самочувствието им е много голямо.За мене мерилото за добър шофьор е как изглежда автомобилът му,за колко време стига от точка А до точка Б,без да го снима камера на КАТ,да няма особени заслуги за правенето на задръстванията /това е особено важно/ а не да стои на светофар и да се гримира,докато ние останалите стоим отзад и се чудим защо на една зелена светлина преминават само около три-четири коли.Наблюдавам непрекъснато какво правят такива "отличнички" в софийския трафик.Има такива изпълнителки,че да ти е драго да споменеш някои роднини по майчина линия.Но връщайки се на паркирането да споделя ежедневни наблюдения от една от най-експлоатираните улички в Лозенец-единствената връзка между бул.Драган Цанков и ул.Милин камък.Сутрин,между 7.30 и 8.00 е кошмар.Непрекъснато спират автомобили за да оставят децата си на училище,улицата е тясна,има някакво хаотично трайно паркиране от двете страни,а това че има категорична забрана от едната страна,защото улицата е еднопосочна никой не го интересува.Има едни умници с големи ц..и,пристигат и паркират срещу входове на гаражи,дворове /при изрично писмено предупреждение,че е вход за автомобили/ и при въпрос защо спирате тук отговорът е :само за малко.Това малко може да трае до два и повече часа,колкото са им лекциите във ВИАС,а това,че аз не мога да си изкарам колата от гаража въобще не ги интересува.Това не е демокрацията за която копнеехме.
golgel
Редовен потребител
Редовен потребител
golgel изгражда репутация

Регистриран: 08 Яну 2011
Наличност: 12,444.90

Мнениеот Mozo на Нед Фев 05, 2012 22:37

Определено повечето са адски неориентирани и се виждат отдалеч. Те направо не могат да карат, камо ли да паркират. Тия изследвания могат да си ги заврат където си пожелаят :mrgreen:
Сигнатура:
ИзображениеИзображение
Аватар
Mozo
Lame forum support
Lame forum support

Мнениеот golgel на Нед Фев 05, 2012 22:49

Би трябвало да имат някакъв опознавателен знак на стъклото,че са твърде зелени.Преди години го имаше и човек знаеше как да се предпазва та дори и да им прави път,подобно на учебните.Сега няма такова нещо.Всеки новобранец /независимо как се е здобил със свидетелство за правоуправление/ и незнайно как с дебела пачка пари решава,че ще си купи и кола и се втурва в софийския бъркоч.Ама дали може или не няма значение.Относно моженето на жените съм сигурен,че са по-добри в едно единствено нещо.
golgel
Редовен потребител
Редовен потребител
golgel изгражда репутация

Регистриран: 08 Яну 2011
Наличност: 12,444.90

Мнениеот drumata на Пон Фев 06, 2012 07:23

Има знак човече, на мойто стъкло има внимание, млад шофьор. Познай кво от това. Все едно съм написала- заобиколи ме, докато чакам насрещните да се изтеглят, за да завия наляво.
Сигнатура:
Изображение
Изображение

Аватар
drumata
Черногледец Храбър
Черногледец Храбър

Мнениеот Ваня на Пон Фев 06, 2012 09:32

Всичко опира до опит и хъс за шофиране.Пък и всяко правило си има изключения,както казват.И аз познавам мъже,които не са добри шофьори, но пък признавам си ,съпругът ми е по-добър от мен. O:)
Сигнатура:
Умей да живееш, дори когато животът ти стане непоносим!
Изображение
Изображение
Аватар
Ваня
Почетен член
Почетен член
Ваня изгражда репутацияВаня изгражда репутацияВаня изгражда репутация

Регистриран: 19 Апр 2009
Наличност: 34,588.62
Банка: 36,008.11
Блог: Виж блога (1)

Мнениеот Mozo на Пон Фев 06, 2012 12:19

Написал съм и по-горе "повечето". Има жени страхотни шофьори. Ако разбираха и малко от двигатели и ходова част, нямаше да имат равни :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Сигнатура:
ИзображениеИзображение
Аватар
Mozo
Lame forum support
Lame forum support

Мнениеот Nibelung на Пон Фев 06, 2012 12:46

Признавам си, че съм зле с паркирането, защото ми е много трудно да карам назад.
Сигнатура:
Надежда винаги има,стига да имате смелостта да постъпвате като сиган,психологически да стратегствате и да оберете поне некоя банка.
Аватар
Nibelung
Почетен член
Почетен член
Nibelung изгражда репутацияNibelung изгражда репутацияNibelung изгражда репутацияNibelung изгражда репутацияNibelung изгражда репутацияNibelung изгражда репутацияNibelung изгражда репутация

Регистриран: 14 Апр 2008
Наличност: 30,381.20

Следваща

Назад към Любопитно!!!